• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Faber Matrix 1050/650 II

Gashaard op propaan
Prijs op aanvraag

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Faber Matrix 1050/650 II

Prachtige inbouw gashaard

De Faber Matrix 1050/650 II is een hoek inbouw gashaard. Deze nieuwe Faber haard er tevens ook in de front versie onder de naam Faber Matrix 1050/650 I en als 3-zijdige inbouw gashaard onder de naam Faber Matrix 1050/650 III. Al deze gashaarden zijn op basis van uw eigen wensen, middels een modulair op te bouwen systeem, aan te passen. U heeft de keuze uit verschillende kaderdiktes, achterwanden, Symbio lichtmodule systeem, Faber ITC app, ontspiegeld glas en meer.

Lichtmodule

Symbio lichtmodule is een nieuwe techniek van Faber. Deze module zorgt voor extra sfeer zelfs bij een lage stand en dus laag energieverbruik. Als u de haard zoekt als sfeer object is deze module zeer geschikt. 
U kunt met deze Symbio lichtmodule d.m.v. de meegeleverde afstandsbediening het kolenbed waar de houtstammen op liggen, laten rood gloeien. Onder het kolenbed zit energiezuinige LED verlichting wat voor dit realistische gloeiende kolenbeeld zorgt. Zo geniet u van een zeer realistisch vuur zonder de warmteproductie hiervan.

Logburner

Faber heeft in 2001 al de logburner ontwikkeld. De afgelopen jaren hebben ze deze techniek doorontwikkeld. Bij de nieuwe lijn inbouwgashaarden van Faber, de Faber Matrix serie vindt u dan ook logburner 2.0. Logburner 2.0 zorgt voor een zeer realistisch houtvuur beeld maar dan in een gashaard. De vlammen slaan tijdens het branden echt om de houtstammen heen. De haarden uit de Faber Matrix serie met logburner 2.0 zijn maar liefst voorzien van 5 regelbare branders. Dit i.c.m. de ecoboost functie en uitgebreide intelligente thermostaat zorgt voor zorgeloos plezier.

Strakke lijnen en keuze uit verschillende diepte inbouwkader in zowel drie- als vierzijdige afwerking maken deze gashaard een echt design object. De driezijdige kader- variant is bedoeld wanneer u bijvoorbeeld een haardplateau direct aan de ruit wilt laten aansluiten. Ter bescherming van de ruit zit er een speciale stootbeschermingsrand langs het kader.

Het mogelijke ontspiegelde glas wat u modulair tegen meerprijs bij deze haard kunt krijgen geeft u het idee dat er geen ruit in de haard zit. Dit ondanks het feit dat deze er uiteraard wel zit. Het is immers een gesloten gashaard.

Voor meer informatie over de Faber Matrix 1050/650 II inbouw gashaard, of informatie over de hele Faber Matrix serie kunt u contact met ons opnemen. Ook voor een geheel vrijblijvende prijsopgaaf staan wij u graag te woord. Tevens bent u uiteraard 6 dagen in de week hartelijk welkom in onze luxe showroom.

Productspecificaties

EnergielabelA Level
MerkFaber
ModelInbouw
SysteemGesloten
Haard soortGas
BrandstofAardgas, Propaan
BranderdecoratieHoutset
MateriaalStaal
Vermogen4 tot 5 kW, 5 tot 6 kW, 6 tot 7 kW, 7 tot 8 kW, 8 tot 9 kW, 9 tot 10 kW, 10 tot 11 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter130/200mm
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit100 cm tot 120 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandKeramisch glas, Vlak

Gerelateerde categorieën

Gashaard van Faber

Over Faber

On fire since 1844

Faber staat voor meer dan 175 jaar vakmanschap. Met een gashaard van Faber haalt u de mooiste vuurbeleving in huis. Een vuur wat de authentieke houtkachel tot in detail benadert. Haarden van Faber creëren absoluut gezelligheid en sfeer in huis, iedere dag weer. Het kunnen genieten van een prachtig vlammenspel is het uitgangspunt van de vuurmakers van Faber. Zij ontwikkelen haarden met een prachtig design, bomvol geavanceerde technieken.

Faber MatriX

Het (aller)beste van Faber

De MatriX serie is het (aller)beste wat Faber te bieden heeft. Topkwaliteit gecombineerd met een uitgekiend design, echt alles komt bij elkaar bij deze haarden op gas. Een Faber MatriX is duidelijk te herkennen aan de 'kampvuur' of lijnopstelling van de houtblokken. Het vuur lijkt echt uit de houtstammen te komen en is daardoor ongekend realistisch. 

Nieuw: Faber introduceert enkele unieke gashaarden in een Matrix Hybrid serie. Deze haarden worden uitgerust met Hybrid Pro Light (HPL) technologie. Met behulp van LED-verlichting wordt de gasvlam gedeeltelijk vervangen, met behoud van het vuurbeeld. Het resultaat: Er is minder gas nodig voor een ongekend intens vlambeeld.

 

Verschillende modellen

Verschillende modellen

Kies de juiste MatriX

De Faber MatriX serie bestaat uit een breed assortiment haarden. Bekijk hier de andere haarden van Faber MatriX serie.

Type Vuurzicht Optioneel
MatriX 800/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 1050/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 1300/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 450/500 3-zijdig  
MatriX 450/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 800/500 Front, 2-zijdig, 3-zijdig, roomdivider, tunnel Hybrid/HPL-module
MatriX 800/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig Hybrid/HPL-module
MatriX 1050/500 Front, 2-zijdig, 3-zijdig, roomdivider, tunnel Hybrid/HPL-module
MatriX 1050/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig Hybrid/HPL-module

Faber matrix

Zelf samenstellen

Stap voor stap

Een Faber MatriX haard is modulair samengesteld. Dit betekent dat u stap voor stap het juiste model en de bijbehorende accessoires uitkiest. Zo weet u zeker dat de haard past in het gewenste plaatje. U maakt een keuze uit:

1. Afmeting Van klein tot groot
2. Vuurzicht Front, tweezijdig, driezijdig, roomdivider of doorkijk
3. Branderdecoratie Houtset, kiezels of splitsteen
4. Achterwand Vlak staal of spiegelglas
5. Brandstof Aardgas of propaan
6. Afwerking (en meer) Bijv. een verdiept of standaard kader, ontspiegeld glas

Let op: de keuze mogelijkheden verschillen per type haard. Vraag advies aan onze experts.

Faber matrix

Perfecte sfeer

Door de warmrode gloeibedverlichting

De sfeer van roodgloeiend houtskool, dat is wat Faber tot in perfectie benaderd met de Symbio of HPL-lichtmodule. Deze geavanceerde module zorgt ervoor dat de bodem van de haard warmrood opgloeit, net als bij een kampvuur. Wanneer u de haard in een lage stand zet dan brengt de bodemverlichting juist dat extra beetje sfeer. De module werkt op ledverlichting waardoor deze energiezuinig en warmtevrij is. De Symbio is optioneel bij een standaard Faber MatriX haard, de HPL-lichtmodule is alleen verkrijgbaar bij een MatriX Hybrid.

Faber matrix

Eenvoudige bediening

Een slimme en functionele app

Met de Faber ITC-app bedient u de haard op een slimme en eenvoudige manier via uw smartphone of tablet. Naast de standaard functies biedt de app nog meer functionaliteiten waarmee uw gebruikersgemak en plezier flink verbeteren.

Onder andere:
✔️ Voorgeprogrammeerde vuurstanden.
✔️ Automatisch uitgaan (als er langere tijd niemand aanwezig is).
✔️ Koppelen aan de thermostaat.

De keuzemogelijkheden verschillen per type haard, vraag advies aan onze experts.

Voor- en nadelen van een gashaard

Voor- en nadelen van een gashaard

In een kort overzicht

Om een juiste keuze te maken geven wij graag meer duidelijkheid over de voor- en nadelen van een gashaard. Met deze informatie kiest u een gashaard die het beste bij u past.

Voordelen Nadelen
Gebruiksvriendelijk Gasleiding moet in huis aanwezig zijn
Realistisch vlambeeld Een rookkanaal is noodzakelijk
Weinig onderhoud De toekomst van het aardgas
Steeds meer (inbouw)mogelijkheden  

Propaangas, uitstekend alternatief

Propaangas, uitstekend alternatief

Duurzame en toekomstbestendige gashaard

Heeft uw woning geen aardgasaansluiting of wilt u een haard die niet meer brandt op aardgas? Kies dan voor een gashaard op propaan. Deze haard is klaar voor de toekomst. Zowel de uitstoot van CO2 als het verbruik van deze haard ligt lager dan bij de traditionele gashaard. Meer weten? Bekijk ons assortiment propaan haarden of neem contact met ons op.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Faber Matrix 1050/650 II Gashaard op propaan

De Faber Matrix 1050/650 II is een inbouw gashaard van het merk Faber.
Ontvang aanbieding