Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Faber Matrix

Faber Matrix is de naam voor een serie populaire gashaarden van het oer-Hollandse haardenmerk Faber. De Faber Matrix serie is trendsettend en baanbrekend in de wereld van het gasvuur. In elke gashaard uit de Faber Matrix serie ziet u duidelijk de ervaring en kunde van Faber, Schitterend vuur mogelijk gemaakt door innovatieve brandertechniek. Dat is wat er verborgen ligt achter het indrukwekkend design vol creatieve details. Elke Faber Matrix haard is met grote zorg samengesteld en heeft strenge kwaliteitscontroles ondergaan voor hij de fabriek heeft verlaten. Wanneer u denkt aan een sfeervolle en duurzame inbouw gashaard, dan kunt u bijna niet om de Faber Matrix serie heen! Graag gaan we even wat dieper in op de Faber Matrix gashaard. Een kwaliteitsproduct van eigen bodem waar we best een beetje trots op mogen zijn!

31 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

31 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

De gashaarden van Faber Matrix

Kies uw Faber Matrix

Faber Matrix gashaard De Faber Matrix serie bestaat uit een groot aantal schitterende inbouw gashaarden van verschillend formaat. Faber Matrix gashaarden zijn verkrijgbaar als fronthaard, doorkijkhaard, 2-zijdige hoekmodellen, 3-zijdige modellen en zelfs enkele roomdividers. Door deze brede range aan verschillende ruitconfiguraties is er altijd wel een Faber Matrix gashaard die geschikt is voor uw situatie. Voor de duidelijkheid nog even de verschillende soorten nader toegelicht:

De Faber Matrix serie

Faber Matrix Fronthaard  Met alleen een voorruit 
Faber Matrix Doorkijkhaard Met zowel een voor- als achterruit
Faber Matrix 2-zijdige hoekhaard          Met een voorruit en 1 zijruit
Faber Matrix 3-zijdige haard Met een voorruit en 2 zijruiten
Faber Matrix Roomdivider Met een voorruit, een achterruit en 1 zijruit

 

Eenmaal gekozen voor een bepaald model uit de Faber Matrix serie bent u nog niet klaar met kiezen! Faber geeft namelijk veel mogelijkheden om van een Faber Matrix echt uw eigen haard te maken. Zo kunt u kiezen uit verschillende interieur- en exterieur mogelijkheden, voor verschillende kaders, achterwanden en optioneel kunt ook zelfs kiezen voor (nagenoeg onzichtbaar) ontspiegeld glas. Zo kunt u uw Faber Matrix serie helemaal naar eigen wens personaliseren. Door deze vele opties past deze bijzondere inbouwhaard zich aan bij iedere smaak en woonstijl.

 

Het verhaal achter Faber

Achter de 5 letters van de typisch Friese naam Faber schuilt een lange en rijke geschiedenis. Jan Gerrits Faber had in 1844 niet kunnen vermoeden dat zijn naam zou groeien tot een klinkende naam bij een ieder die de haard een warm hart toedraagt. Oorspronkelijk is Faber begonnen als smederij. Als vakman in het smeden besloot Jan Gerrits Faber zelf houtkachels te vervaardigen. Toen hij merkte dat zijn haard aansloeg besloot hij zich al gauw te specialiseren in het maken van haarden. Vanaf dat moment is de naam Faber alleen nog maar groter geworden. Van generatie op generatie groeide de onderneming tot het internationaal opererende concern van vandaag de dag. Het gevoel dat Jan Gerrits Faber zou krijgen wanneer hij de laatste generatie Faber Matrix gashaarden is maar moeilijk in te schatten. Waarschijnlijk zou het een combinatie zijn van angst voor het onbekende, nieuwsgierigheid naar de techniek, en trots wanneer hij ziet wat zijn nazaten bereikt hebben! De passie voor het vuur is altijd in de familie Faber blijven hangen. Net als de ambachtelijke inslag en het oog voor afwerking en details. Faber heeft zich ook altijd innovatief opgesteld. Altijd op zoek naar nieuwe materialen en technieken is het Faber altijd gelukt om relevant te blijven. Als pionier in de haardenwereld heeft Faber zijn bijdrage zeker geleverd. Doordat Faber altijd heeft geïnvesteerd in onderzoek naar verbetering voeren ze een indrukwekkend aantal patenten op naam. Veel producten en technieken zouden er vandaag de dag niet zijn zonder de inbreng van Faber. Zo is er in elke moderne gaskachel of elektrische haard wel een onderdeel of techniek te vinden die is te herleiden naar die kleine smederij in Friesland waar het ooit voor Faber allemaal begon.

Faber Matrix

Faber Matrix, een haard van pioniers

Oorspronkelijk maakte Faber houtkachels. Hout was nu eenmaal lange tijd de voornaamste brandstof om het huis te verwarmen. Maar toen de gasbel bij Slochteren werd ontdekt kwam de Nederlandse gasindustrie opeens in een stroomversnelling terecht. In slechts enkele jaren werd er een indrukwekkend gasnetwerk aangelegd waardoor vrijwel elk huis kon profiteren van deze veelbelovende brandstof. Toen vrijwel elk huis een gasaansluiting had steeg de verkoop van gastoestellen enorm. Het was de tijd waarin de kachel nog bijna de enige vorm van verwarming was. Een tijd waarin de kachel met zijn warmte ons verwarmde, maar ook ons eten en drinken. Het exclusieve uiterlijk en het sfeervolle vuur van een moderne gashaard uit de Faber Matrix serie was toen nog niet denkbaar. De gaskachel was een essentieel onderdeel van ons dagelijks bestaan. Door het enorme aantal gastoestellen dat in ons land werd gebruikt lag er een kans voor Nederlandse ondernemers om een voorsprong te nemen ten opzichte van onze buurlanden.

Faber Matrix gashaardHet was ook in deze periode dat grote Nederlandse merken opkwamen zoals Faber en Dru. De innovatieve ondernemerslust van deze bedrijven heeft ons land een sterke partij gemaakt in de gashaardenwereld. Die pioniersrol heeft Faber weten om te vormen dat het bedrijf dat het vandaag de dag is. Met de Faber Matrix serie laat Faber zien dat ze nog steeds vernieuwend zijn. De betrouwbare kwaliteit en de eenvoudige bediening, het levendige vuurbeeld en de levensechte houtsets met optionele LED verlichtingen zijn een deel van het geheim achter het succes van de Faber Matrix serie. De strakke lijnen van het tijdloze design, de hoge efficiency en de uitstekende servicevoorwaarden zijn het andere deel van het succesverhaal!

De Faber Matrix is klaar voor de toekomst

Faber MatrixDe Faber Matrix serie bevat haarden in de vermogensrange van 3 kW tot 14 kW waardoor er altijd wel een model is dat aansluit aan uw warmtebehoefte. Elke Faber Matrix gashaard is gefabriceerd met de modernste materialen en met gebruik van de laatste technieken. Dit maakt de Faber Matrix een duurzame en bijzonder efficiënte gashaard, iets wat u duidelijk weerziet in het indrukwekkende rendement van 80% tot zelfs 90%! Dit betekent dat 80% tot 90% van alle opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer rondom de haard te verwarmen. Dit is ongekend hoog! Ter vergelijking, de ouderwetse open haard behaalde een rendement van ongeveer 30%! De Faber Matrix serie laat zien dat verantwoord stoken op aardgas heel goed mogelijk is. Maar ook wanneer onze overheid in de toekomst besluit de gaskraan dicht te draaien zit u er nog steeds warmpjes bij. Alle haarden uit de Faber Matrix serie zijn voorbereid voor propaangas en kunnen dus overgaan wanneer dit nodig zou zijn.

Faber Matrix gashaard kopen

Faber MatrixBent u benieuwd geworden naar misschien wel de meest succesvolle serie inbouw gashaarden op de Nederlandse markt? Wilt u meer weten over de Faber Matrix serie, en ontdekken welk model uw haarddromen kan gaan waarmaken? Neem dan gerust even geheel vrijblijvend contact op! Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij om uw haardambities te verwezenlijken! Als officieel dealer van Faber vindt u bij ons altijd de meest actuele modellen tegen de scherpste prijzen. In onze showroom worden afwisselt verschillende types uit de Faber Matrix serie gepresenteerd. U bent van harte welkom om nader kennis te maken met deze schitterende serie Faber gashaarden. Kom gerust even binnenlopen, of maak even een afspraak om van onze aandacht verzekert te zijn. Heeft u nu al brandende vragen over de Faber Matrix? Stel ze dan gerust telefonisch, per mail of via onze chatfunctie. Wij zitten voor u klaar en helpen u graag van inspiratie tot en met de installatie! Graag tot ziens!