• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Corner 46x46x51

Houtkachels
€ 4.740

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Corner 46x46x51

Spartherm Linear Corner 46x46x51
De Linear Corner 46x46x51 is een inbouw houtkachel in hoekvariant. Dit betekent dat de haard aan twee zijden is voorzien van glas, waardoor u prachtig zicht heeft op de vlammen. U kunt zelf bepalen of u de hoek aan de linker- of aan de rechterkant wilt hebben. De haard is tevens voorzien van een uniek gepatenteerd liftdeursysteem. Hierdoor is het gemakkelijk om de haard bij te vullen met hout. Wat betreft interieur is er keuze tussen een wit chamotte of een zwart chamotte interieur. De haard is verder vervaardigd uit zwart staal. De haard heeft een open verbranding. Dit betekent dat hij de verbrandingslucht uit de woonruimte haalt om te kunnen branden. Dit zorgt er direct voor dat deze haard niet geschikt is voor woningen die zeer goed zijn geïsoleerd.

Afmetingen van de Spartherm Linear Corner 46x46x51

De Spartherm Linear Corner 46x46x51 is een houtkachel met een bescheiden afmeting. Zo heeft deze haard een hoogte van 136 tot 142 centimeter, een breedte van circa 56 centimeter en een diepte van 51,5 centimeter. Vanwege zijn compacte formaat past hij ook goed in de wat kleinere woningen.

Technische specificaties

De Spartherm Linear Corner 46x46x51 heeft een rendement van 80%. Dit geeft de verhouding aan tussen de hoeveelheid brandstof dat de haard verbruikt en het percentage warmte dat het oplevert. De Linear Corner 46x46x51 verbruikt ongeveer 2,2 kg hout per uur. Deze houtkachel beschikt over een netto minimaal vermogen van 4,9 kW en een netto maximaal vermogen van 9,1 kW. Het rookkanaal met een diameter van 180 mm kan boven op de haard worden aangesloten. De haard is voorzien van energielabel A+.

Advies nodig?

Bent u er nog niet helemaal uit en kunt u nog wel wat deskundig advies gebruiken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via 0548-211550 of kom langs in één van onze showrooms waar we graag de tijd voor u nemen om u van gedegen advies te voorzien. We zetten de koffie alvast voor u klaar!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInbouw
Minimale vermogen4,9 kW
Maximale vermogen9,1 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurLiftdeurhaard
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandChamotte
Hoogte cm50.5
Breedte cm46.5
Diepte cm46.5
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Spartherm liftdeur systeem

Spartherm liftdeur techniek

Helpt een handje

Dankzij de unieke liftdeur techniek schuift de ruit gemakkelijk in zijn geheel naar boven. Het openen en sluiten van de liftdeur gaat eenvoudig en geruisloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van staalkabels in plaats van ratelende kettingen. Liftdeuren van inbouwhaarden kunnen op diverse manieren worden geopend en gesloten. Hierbij kennen we de twee opties:

  1. Handmatig met een geïntegreerde handgreep of vast handgreep op de liftdeur.
  2. Automatisch met de Sesam afstandsbediening (alleen bij Spartherm Premium en Spartherm Linear serie).

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Corner 46x46x51 Houtkachels

De Spartherm Linear Corner 46x46x51 is een inbouw houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding