• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Faber Matrix 800 / 500 III

Gashaarden
Prijs op aanvraag

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Faber Matrix 800 / 500 III
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Faber Matrix 800 / 500 III

Bent u op zoek naar een schitterende inbouw gashaard die zich van alle kanten laat bewonderen? Dan bent u bij Faber helemaal aan het juiste adres! De Faber Matrix serie laat zien welk niveau haalbaar is met de nieuwste technieken en een innovatieve instelling. Een bijzonder populair lid van de Matrix familie is de Faber Matrix 800 500 III, een inbouwhaard met driezijdig zicht op het interieur en op het levendige vuurbeeld.

Moderne gashaard: Faber Matrix 800 500 III 

Als absoluut A-merk legt Faber de lat telkens hoger. De Faber Matrix serie laat zien welk niveau haalbaar is met de nieuwste technieken en een innovatieve instelling. Met de Matrix serie gooit Faber al jaren hoge ogen, maar van de Faber Matrix 800 500 III worden we echt enthousiast! Laten we eens wat dieper ingaan op een schitterende inbouw gashaard van eigen bodem, de Faber Matrix 800 500 III! In zijn lange en rijke historie heeft Faber al veel teweeg gebracht! Als pionier in de gashaardenwereld heeft Faber een belangrijk steentje bijgedragen aan de ontwikkelingsfase van de gashaard. Sporen van Faber’s innovatieve instelling zijn vandaag de dag weer te vinden in vrijwel iedere moderne gashaard, want veel belangrijke patenten op gashaardgebied zijn nog steeds in handen van Faber. Dat Faber weet waar ze het over hebben is duidelijk zichtbaar in de fraaie Faber Matrix 800 500 III. Deze driezijdige gashaard wordt omgeven door glas zodat u altijd zicht heeft op het schitterende vuurbeeld en het natuurgetrouwe interieur. Beiden zijn absoluut het bewonderen waard! De Faber Matrix 800 500 III is namelijk zoveel meer dan alleen maar een efficiënt verwarmingsmiddel!

Faber Matrix 800 500 III Gashaard met de stijl van houtvuur

Nu we onze huizen steeds beter isoleren is sfeer en haardbeleving een steeds belangrijkere reden om een haard aan te schaffen. Vroeger was er volgens liefhebbers maar 1 haardsoort die echt sfeerverhogend was, en dat was de houtkachel. Met de Faber Matrix 800 500 III laat Faber zien wat er mogelijk is op gas. Het resultaat zal u verbazen! Achter de ruit van de Faber Matrix 800 500 III vindt u een houtvuursimulatie die zijn gelijke niet kent! Faber noemt het Log Burner 2.0, een techniek waarmee de levensechte houtset in vuur en vlam wordt gezet! De plaatsing van de branders bij dit concept is erg slim bedacht. Ze zitten namelijk vrijwel onzichtbaar verscholen in de imitatie houtblokken! Wanneer u de haard ontsteekt met de afstandsbediening ziet u hoe de gedetailleerde houtblokken lijken te ontvlammen. Na een lange testperiode is het gelukt om de Faber Matrix 800 500 III het authentieke karakter van houtvuur te geven. Sfeervol en levendig vuur dat op natuurlijke manier langzaam het hout lijkt te verkolen. Wanneer u kiest voor de Faber Matrix 800 500 III dan kiest u voor de efficiency en het gebruiksgemak van gas en de sfeer en uitstraling van hout!

De betere inbouw gashaard

De Faber Matrix 800 500 III is bedoeld als inbouw gashaard. Dit betekent dat hij is ontworpen voor nieuwe situaties waarin enkel de ruit in het zicht moet blijven. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een nieuwe schouw, een nieuwe ombouw of een speciaal ontworpen haardmeubel. Inbouwhaarden zijn zo ontworpen dat alle storende elementen uit het zicht verdwijnen wanneer de haard is ingebouwd. Zo houdt u enkel nog de drie ruiten over zodat niets uw uitzicht belemmert! De Faber Matrix 800 500 III heeft een vermogen van ruim 8 kW. Dit maakt hem geschikt voor klanten met een gemiddelde warmtebehoefte. Wilt u weten of de Faber Matrix 800 500 III aansluit bij uw persoonlijke warmtebehoefte? Neem dan gerust even vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij weten welke vragen gesteld moeten worden om u van passend advies te kunnen voorzien.

Faber Matrix staat voor design en efficiency

Vul uw woning met sfeer en warmte en kies voor de Faber Matrix 800 500 III, een stijlvolle gashaard van het allerhoogste niveau. Deze bijzonder efficiënte gashaard is tegelijkertijd sfeervol en puur. De Faber Matrix is meer dan zomaar een gashaard! Wanneer u kiest voor de Faber Matrix 800 500 III dan kiest u voor een efficiënte krachtpatser met het sfeervolle elan van een authentieke houthaard. En dat allemaal verpakt in een tijdloos en stijlvol design dat moeiteloos aansluit bij ieders smaak en interieurstijl! Geniet van het altijd boeiende schouwspel van speelse en wispelturige vlammen. De Faber Matrix 800 500 III verwarmt niet alleen, deze gashaard zorgt voor het gezelligste plek in uw huis! Verras uw vrienden en familie met de ultra realistische houtvuursimulatie in deze gashaard. Verbaasd zal men zich afvragen wanneer u eindelijk het brandhout bij gaat vullen! Standaard is de Faber Matrix 800 500 III al een plaatje om te zien, maar u kunt deze bijzondere gashaard afstemmen op uw eigen wensen. Optioneel kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ontspiegeld glas dat vrijwel onzichtbaar is, of misschien geeft u het vuur optisch meer diepte en plaatst u een zwarte glazen achterwand? Erg populair is ook de lighting module. Met speciale belichting zorgt u voor realistische gloed onderin het gloeibed. Deze lichtmodule maakt de houtvuurillusie in de Faber Matrix 800 500 III helemaal compleet! Informeer gerust naar de vele mogelijkheden! Wist u trouwens dat alle Faber gashaarden al zijn voorbereidt op de toekomst? Elke haard is al geschikt voor het gebruik met propaangas. Met een Faber gashaard bent u dus niet meer afhankelijk van het aardgasnetwerk!

Faber Matrix 800 500 III kopen

Wilt u meer weten over deze bijzondere inbouwgashaard van Faber? Vraag dan gerust geheel vrijblijvend om meer informatie! Onze adviseurs zitten voor u klaar en beantwoorden al uw vragen over de Faber Matrix 800 500 III. U kunt ons telefonisch bereiken, per mail en via onze handige chatfunctie. Natuurlijk bent u ook welkom in onze luxe showroom! Loop gewoon even naar binnen voor een beetje inspiratie of maak even voortijdig een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. Heeft u de gashaard gevonden die u zocht? Ook de installatie nemen wij graag op ons. Wij staan graag garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland! Kom dus snel even langs. Wij vertellen u graag waarom wij zo enthousiast zijn over de Faber Matrix 800 500 III, een heel bijzondere gashaard!

Productspecificaties

EnergielabelB Level
MerkFaber
ModelInbouw
SysteemGesloten
Haard soortGas
BrandstofAardgas, Propaan
BranderdecoratieHoutset
MateriaalStaal
Vermogen4 tot 5 kW, 5 tot 6 kW, 6 tot 7 kW, 7 tot 8 kW, 8 tot 9 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter130/200mm
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit80 cm tot 100 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandKeramisch glas, Vlak

Gerelateerde categorieën

Gashaard van Faber

Over Faber

On fire since 1844

Faber staat voor meer dan 175 jaar vakmanschap. Met een gashaard van Faber haalt u de mooiste vuurbeleving in huis. Een vuur wat de authentieke houtkachel tot in detail benadert. Haarden van Faber creëren absoluut gezelligheid en sfeer in huis, iedere dag weer. Het kunnen genieten van een prachtig vlammenspel is het uitgangspunt van de vuurmakers van Faber. Zij ontwikkelen haarden met een prachtig design, bomvol geavanceerde technieken.

Faber MatriX

Het (aller)beste van Faber

De MatriX serie is het (aller)beste wat Faber te bieden heeft. Topkwaliteit gecombineerd met een uitgekiend design, echt alles komt bij elkaar bij deze haarden op gas. Een Faber MatriX is duidelijk te herkennen aan de 'kampvuur' of lijnopstelling van de houtblokken. Het vuur lijkt echt uit de houtstammen te komen en is daardoor ongekend realistisch. 

Nieuw: Faber introduceert enkele unieke gashaarden in een Matrix Hybrid serie. Deze haarden worden uitgerust met Hybrid Pro Light (HPL) technologie. Met behulp van LED-verlichting wordt de gasvlam gedeeltelijk vervangen, met behoud van het vuurbeeld. Het resultaat: Er is minder gas nodig voor een ongekend intens vlambeeld.

 

Verschillende modellen

Verschillende modellen

Kies de juiste MatriX

De Faber MatriX serie bestaat uit een breed assortiment haarden. Bekijk hier de andere haarden van Faber MatriX serie.

Type Vuurzicht Optioneel
MatriX 800/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 1050/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 1300/400 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 450/500 3-zijdig  
MatriX 450/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig  
MatriX 800/500 Front, 2-zijdig, 3-zijdig, roomdivider, tunnel Hybrid/HPL-module
MatriX 800/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig Hybrid/HPL-module
MatriX 1050/500 Front, 2-zijdig, 3-zijdig, roomdivider, tunnel Hybrid/HPL-module
MatriX 1050/650 Front, 2-zijdig, 3-zijdig Hybrid/HPL-module

Faber matrix

Zelf samenstellen

Stap voor stap

Een Faber MatriX haard is modulair samengesteld. Dit betekent dat u stap voor stap het juiste model en de bijbehorende accessoires uitkiest. Zo weet u zeker dat de haard past in het gewenste plaatje. U maakt een keuze uit:

1. Afmeting Van klein tot groot
2. Vuurzicht Front, tweezijdig, driezijdig, roomdivider of doorkijk
3. Branderdecoratie Houtset, kiezels of splitsteen
4. Achterwand Vlak staal of spiegelglas
5. Brandstof Aardgas of propaan
6. Afwerking (en meer) Bijv. een verdiept of standaard kader, ontspiegeld glas

Let op: de keuze mogelijkheden verschillen per type haard. Vraag advies aan onze experts.

Faber matrix

Perfecte sfeer

Door de warmrode gloeibedverlichting

De sfeer van roodgloeiend houtskool, dat is wat Faber tot in perfectie benaderd met de Symbio of HPL-lichtmodule. Deze geavanceerde module zorgt ervoor dat de bodem van de haard warmrood opgloeit, net als bij een kampvuur. Wanneer u de haard in een lage stand zet dan brengt de bodemverlichting juist dat extra beetje sfeer. De module werkt op ledverlichting waardoor deze energiezuinig en warmtevrij is. De Symbio is optioneel bij een standaard Faber MatriX haard, de HPL-lichtmodule is alleen verkrijgbaar bij een MatriX Hybrid.

Faber matrix

Eenvoudige bediening

Een slimme en functionele app

Met de Faber ITC-app bedient u de haard op een slimme en eenvoudige manier via uw smartphone of tablet. Naast de standaard functies biedt de app nog meer functionaliteiten waarmee uw gebruikersgemak en plezier flink verbeteren.

Onder andere:
✔️ Voorgeprogrammeerde vuurstanden.
✔️ Automatisch uitgaan (als er langere tijd niemand aanwezig is).
✔️ Koppelen aan de thermostaat.

De keuzemogelijkheden verschillen per type haard, vraag advies aan onze experts.

Voor- en nadelen van een gashaard

Voor- en nadelen van een gashaard

In een kort overzicht

Om een juiste keuze te maken geven wij graag meer duidelijkheid over de voor- en nadelen van een gashaard. Met deze informatie kiest u een gashaard die het beste bij u past.

Voordelen Nadelen
Gebruiksvriendelijk Gasleiding moet in huis aanwezig zijn
Realistisch vlambeeld Een rookkanaal is noodzakelijk
Weinig onderhoud De toekomst van het aardgas
Steeds meer (inbouw)mogelijkheden  

Propaangas, uitstekend alternatief

Propaangas, uitstekend alternatief

Duurzame en toekomstbestendige gashaard

Heeft uw woning geen aardgasaansluiting of wilt u een haard die niet meer brandt op aardgas? Kies dan voor een gashaard op propaan. Deze haard is klaar voor de toekomst. Zowel de uitstoot van CO2 als het verbruik van deze haard ligt lager dan bij de traditionele gashaard. Meer weten? Bekijk ons assortiment propaan haarden of neem contact met ons op.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Faber Matrix 800 / 500 III Gashaarden

De Faber Matrix 800 / 500 III is een inbouw gashaard van het merk Faber.
Ontvang aanbieding