Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Jacobus beton

Jacobus beton
Door Maarten van der Starre 6 jaar geleden 6563 keer bekeken

Een van de haarden met een bijzonder uiterlijk is een JAcobus beton. De haarden hebben een industrieel en stoer uiterlijk, een goede warmtegeleiding en dito –opslag. De haarden zijn een volledig Nederlands product en worden ook in ons land ontwikkeld. De JAcobus beton heeft een zelfde verbrandingskamer als andere modellen van JAcobus, maar de haard wordt uniek door de manier waarop beton wordt gebruikt. Ook het uiterlijk is uniek en de warmtegeleider constant.

Foto: Jacobus beton

Het uiterlijk

Iedere JAcobus beton wordt omvat door een omhulsel van lichtgrijs gegoten beton, dat wordt gezandstraald, gepolijst en vervolgens gewaxt. Hierdoor lijkt het eindresultaat op steen en heeft een zeer glad en onderhoudsvrij oppervlakte. Dit gladde oppervlak voorkomt het binnendringen van vocht en chemicaliën in de haard. JAcobus beton heeft een goede chemische bestendigheid en is stofvrij en schoon. Doordat beton gegoten wordt, is het maat- en kleurvast.

De warmtegeleiding en –opslag

JAcobus beton heeft in vergelijking met andere materialen een goed warmtegeleidingsvermogen, dankzij de compacte structuur en specifieke samenstelling van mineralen. Het hoge warmtegeleidingsvermogen zorgt voor een snelle en gelijkmatige opwarming van het gehele model. Het warmteopslagvermogen geeft aan hoeveel warmte het materiaal kan opslaan per gewichts-of volume eenheid per eenheid van temperatuur, dat ziet u veelal bij de specifieken. JAcobus beton wordt geproduceerd met gebruik van de SCC technologie: ‘Self Consolidated Concrete’, zelf verdichtend beton. Hierdoor heeft JAcobus beton een zeer fijne structuur en lage porositeit en een hoog soortelijk gewicht. Dit hoge soortelijk gewicht heeft positieve invloed op het warmteopslagvermogen. Ook bij jarenlang gebruik behoudt de JAcobus beton dit vermogen. Hierdoor bent u verzekerd van een verwarmd vertrek door een goedwerkende haard.

Verbrandingssysteem

Het hart van de JAcobus beton is eenzelfde verbrandingskamer als dat u (wellicht) gewend bent van andere JAcobus-producten, zoals de houtkachel. JAcobus beton heeft dan ook hetzelfde hoogwaardige verbrandingssysteem als de JAcobus. Het unieke verbrandingssysteem zorgt voor een aantal zeer goede eigenschappen:

  • Zeer hoog rendement te behalen (>80%)
  • Zeer schone verbranding
  • CO uitstoot (<800mg/Nm3)
  • Lage uitstoot van fijnstof (<40mg/Nm3)
  • Zeer gebruiksvriendelijk door 1-knopsbediening

De JAcobus beton voldoet hierdoor aan de strengste eisen omtrent uitstoot en haarden in Europa.

Dubbele warmtewerking

De JAcobus beton is het best te omschrijven als een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. In de praktijk betekent dat dat ten opzichte van de conventionele JAcobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger van aard. Als de JAcobus beton eenmaal warm is, straalt de kachel urenlang warmte uit. Bovendien geeft de kachel via convectie (luchtwarmte) warmte af. De ontstane convectie zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Foto: Jacobus beton modellenModellen

De JAcobus beton is (net als de JAcobus) leverbaar in drie modellen bij Haardenexpert. Deze modellen hebben te maken met de individuele vermogens van de modellen, namelijk: 6, 9 en 12 KW. Klik op de getallen om doorverwezen te worden naar de productpagina’s van deze JAcobus beton haarden.

Contact opnemen

Heeft u een vraag of opmerking naar aanleiding van dit artikel over JAcobus beton? Neem dan contact met ons op. Ook bent u van harte uitgenodigd om een bezoek aan onze showroom in Rijssen te brengen om haarden te zien en uw vragen aan onze adviseurs te stellen.