• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Jacobus 12 Kook

Houtkachels
€ 3.490

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Jacobus 12 Kook
  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Jacobus 12 Kook

Gedurende meer dan 40 jaar profiteert het Nederlandse houtkachelmerk JAcobus, opgericht door Janco en Coby de Jong, van een uitstekende reputatie vanwege de hoogwaardige producten die ze leveren. De kachels onderscheiden zich vanwege een vooruitstrevende verbrandingstechniek met diverse verbrandingskamers gemaakt van warmtebestendig cortenstaal. Dit zorgt niet alleen voor een doeltreffende warmtegeleiding, maar tegelijkertijd voor een lange levensduur.

Door het verfijnde en tijdloze design voegen JAcobus kachels een vleugje stijl toe aan iedere ruimte. Dankzij een uitzonderlijk rendement van boven de 80% wordt warmteverlies teruggedrongen, en het kwalitatieve cortenstaal creëert een degelijk product. 

Het maakproces vindt volledig plaats onder eigen beheer, waarbij een zelfsturende lasrobot plaatdelen samenstelt, terwijl bekwame specialisten het proces verder regelen. Door een levenslange garantie op staalwerk, laswerk en hang- en sluitwerk te geven, onderstreept JAcobus hun volste vertrouwen in de kwaliteit van hun kachels.

De Jacobus Kook is een functionele houthaard met drie RVS kookpitten. De kostbare warmte die u met de kachel opwekt, gebruikt u nu om ouderwets gezellig te koken, braden en bakken. Het bakken is mogelijk wanneer u een extra oven, de JAstoof, op de kachelpijp laat installeren. Zo profiteert u van alle voordelen van de JAcobus Kook. Dit model van JAcobus is een absolute aanwinst voor iedere woonkeuken. De kookkachel is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor in de tuin op een overdekte plek. U heeft bij deze JAcobus de vrijheid om tussen drie vermogens te kiezen, namelijk 6kW, 9kW en 12kW.

JAcobus Kook – Bijzondere verbranding

Bij de JAcobus kookkachels kunt u een boven of achteruitvoer aansluiten. Wanneer u kiest voor een aansluiting van een bovenuitvoer, levert u één kookpit in. U kookt dan verder met twee kookpitten. Dit toestel heeft een tijdloze vormgeving, is zeer gebruiksvriendelijk en bezit een bijzonder verbrandingssysteem. Dit unieke systeem zorgt voor een gemiddeld rendement van 80%. Hierdoor zult u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Het gebruiksgemak komt naar voren door de eenvoudige eenknopsbediening. U schakelt simpelweg het vermogen hoger of lager. De afmetingen van de drie uitvoeringen kunt u downloaden onder de knop ‘handleidingen’. Voor meer informatie neemt u contact op met onze deskundige adviseurs.

Een vrijstaande haard: het sfeervolle hart van uw woning

De Jacobus 12 Kook is een vrijstaande haard. Dit creëert niet alleen een gevoel van luxe, maar biedt ook een bijzondere veelzijdigheid.

Door het schitterende vuurbeeld zorgt de Jacobus 12 Kook er meteen voor dat het een knus middelpunt van de kamer wordt. Wat ervoor zorgt dat dit model nog indrukwekkender is, is de flexibiliteit zodra het op installatie aankomt. Door deze haard ervaart u ultieme flexibiliteit en gemak, doordat u 'm zonder problemen overal in de ruimte kunt plaatsen. Hierdoor kunt u zonder problemen bedenken of u de haard tegen de muur wilt neerzetten, juist als middelpunt van de ruimte dient of gebruik de haard als een mooie manier om de ruimte te verdelen.

Jacobus 12 Kook aanschaffen

Wilt u meer informatie over de Jacobus 12 Kook en of deze haard bij uw wensen past? Laat het ons weten. Onze verkoopadviseurs voorzien u graag van advies, waardoor u straks maximaal geniet van de haard. 

Kom langs in onze gezellige showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verwonderen door de ambiance van onze haarden. Dit geeft u de mogelijkheid om te beslissen of de Jacobus 12 Kook perfect past bij uw eisen, en u kunt zich meteen laten betoveren door de diversiteit van ons aanbod. 

Geen tijd om langs te komen in de showroom, maar wilt u wel advies van een professional? Ervaar de sterke punten van persoonlijk advies bij u thuis, waar u relaxt de ideale keuze kunt maken voor uw ruimte.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkJacobus
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
Minimale vermogen8,0 kW
Maximale vermogen14,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandKeramische gele panelen
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

JAcobus houtkachel

Een JAcobus houtkachel

Past overal

Een haard die zijn oorsprong vindt in de begin jaren '80, dat is de JAcobus houtkachel. Bij de ontwikkeling en productie van deze haard is er optimaal gebruik gemaakt van de allernieuwste technieken en materialen. Met als resultaat een fantastische kachel die voldoet aan alle richtlijnen en erg gebruiksvriendelijk is.

Maar er is méér. Een JAcobus houtkachel staat bekend om zijn eigen kenmerkende stijl: strak, stoer en tijdloos. Bij deze haard komen echt al uw verwachtingen uit. U heeft gegarandeerd vele jaren stookplezier.

JAcobus kachel

Kies de juiste JAcobus

Vermogen van 6 tot 12kW

De houtkachel van JAcobus is leverbaar in verschillende uitvoeringen met elk hun eigen vermogen. Deze vrijstaande houtkachels zijn uitgerust met een boven- of achteraansluiting. Haarden van JAcobus worden standaard gestraald en gespoten in een prachtige antraciet zwarte en hittebestendige lak.

Haard Vermogen Varianten
JAcobus 6 6 kW Basis, kook, doorkijkhaard
JAcobus 9 9 kW Basis, kook, doorkijkhaard
JAcobus 12 12 kW Basis, kook, doorkijkhaard

Technisch hoogstandje

De revolutionaire verbrandingstechniek

Elke houtkachel van JAcobus is ultraschoon en voorzien van de bekende gepatenteerde verbrandingstechniek. Dit technisch hoogstandje zorgt ervoor dat de warmteafgifte goed te regelen is. Een JAcobus haard is gemaakt van cortenstaal en heeft een lange levensduur.

Meer weten over de verbrandingstechniek? Bekijk de video.

Daarom JAcobus

Daarom JAcobus

5 voordelen op een rij

✔️ Goed regelbare warmteafgifte, deze haard is geschikt voor kleine en grote ruimtes.
✔️ Gebruiksvriendelijke houtkachel die voldoet aan alle regelgeving.
✔️ Dankzij het unieke verbrandingssysteem blijft de ruit lang schoon.
✔️ Alle houtsoorten kunnen gestookt worden in een JAcobus.
✔️ Topkwaliteit. De JAcobus brandkamer is gemaakt van hittebestendig cortenstaal dat zorgt voor een goede warmtegeleidende werking en een lange levensduur.

Leuke accessoires

Leuke accessoires

Bij een JAcobus houtkachel

Een haard van JAcobus maakt u helemaal compleet met leuke accessoires. Bijv. een gietijzeren theepot of waterketel. Deze unieke bijproducten zijn speciaal ontworpen om bij de haard te plaatsen.

Let op: wij verkopen deze accessoires niet los maar alleen in combinatie met een houtkachel van JAcobus.

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Jacobus 12 Kook Houtkachels

De Jacobus 12 Kook is een vrijstaande houtkachel van het merk Jacobus.
Ontvang aanbieding