• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Unilux-7 70

Houtkachels
€ 2.901

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Unilux-7 70

Barbas heeft een gehele nieuwe inzet Unilux lijn. De Barbas Unilux-7 70 is een sfeervolle inzet houthaard. Door zijn geringe inbouwdiepte en vele aansluitmogelijkheden is de Unilux-7 70 vrijwel in iedere denkbare situatie te plaatsen. Door het brede vuurbeeld is de Unilux-7 70 een blikvanger in uw woonkamer. De combinatie van de mogelijkheid voor een buitenlucht aansluiting en het geavanceerde verbrandingssysteem zorgen voor een uitstekende regelbaarheid en een hoog rendement.

Verschillende frames bij de Barbas Unilux-7 70

Nooit eerder was de Barbas Unilux-7 70 zo naar eigen smaak samen te stellen. U kunt uw eigen stijl creëren door middel van de vier nieuwe kaders, Kaderloos frame, klassiek kader, verdiept kader en een inbouw kader. Bij het kaderloze frame is de ombouw van de haard naar volledig eigen inzicht in te bouwen waarbij geen kader zichtbaar is. Bij een klassieke kader wordt het mogelijk gemaakt om een nette plaatsing te verzorgen in de bestaande situatie. Ook is er nog een verdiept kader, dit is een nieuwe trend en maakt het mogelijk om van de haard en de ombouw één geheel te maken. Als laatste kunt u ook nog kiezen voor de inbouw kader, dit kader heeft een stoer uiterlijk van 8mm dik staal en zorgt voor een minimalistische uitstraling.

De kracht van de Barbas Unilux-7 70 houthaard

Houthaarden zorgen voor de ultieme beleving als het gaat om warmte. Niets overtreft het gevoel van de zwoele warmte in combinatie met het knisperen van het houtvuur. Stelt u zich eens voor dat u tijdens een koude winteravond romantisch bij de haard kan gaan zitten, dat brengt toch de oermens in iedereen naar boven in deze moderne tijd? Een gashaard brengt veel gemak met zich mee maar het zal nooit de sfeer en warmte kunnen evenaren van een echte houthaard. 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen8,0 kW
Maximale vermogen12,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandBeton keramiek
Hoogte cm56 cm
Breedte cm70 cm
Diepte cm35,9 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Unilux Barbas haarden

Barbas Unilux haard

Geschikt als inbouw of inzet

Een haard uit de Unilux serie is geschikt voor een bestaande of een nieuwe situatie. Wilt u een nieuwe haardopstelling creëren of bent u juist op zoek naar een haard die wordt geplaatst in een ‘oude’ schouw? De Unilux kan voor beide situaties de juiste keuze zijn. Door de geringe inbouwdiepte kan de Unilux haard vaak zonder een complexe ingreep geplaatst worden.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Unilux-7 70 Houtkachels

De Barbas Unilux-7 70 is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding