• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 890 Style Glass

Houtkachels
€ 4.095

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 890 Style Glass

Kies voor de Contura 890 Style Glass van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Waarom Contura

Contura ontwerpt en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

In alle kachels komt de hoge kwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit tot uiting. Het vernieuwende Clean Burning System heeft de reputatie als een van de meest handige functies. Dit geavanceerde systeem helpt om de kachelruit vrij te houden van roet en as door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden.

Tevens hebben alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekert. Elke kachel wordt uitgebreid nagekeken op kwaliteit, voorafgaand aan het verlaten van de fabriek, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een perfecte ervaring.

Een vrijstaande haard: het sfeervolle hart van uw kamer

Geniet van de elegantie van een vrijstaande haard, zoals de verbluffende Contura 890 Style Glass, die de ruimte vult met klasse en functionaliteit.

De Contura 890 Style Glass is een fantastische en charmante haard dankzij het stijlvolle karakter en prachtige vuurbeeld, waardoor u gegarandeerd geniet van de haard. Wat dit model nog aantrekkelijker maakt, is de keuzevrijheid wat betreft installatie. U monteert deze haard zonder moeilijk te doen op de plek naar wens, waarbij flexibiliteit en gemak hand in hand gaan. Hierdoor kunt u eenvoudig kiezen of u de haard tegen de muur wilt neerzetten, de haard centraal in de ruimte wilt plaatsen of gebruik de haard als een mooie manier om de ruimte te verdelen.

Ook genieten van de Contura 890 Style Glass?

Bent u op zoek naar meer informatie over de Contura 890 Style Glass? Neem gerust contact met de adviseurs van Haardenexpert op. Onze adviseurs staan voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen en advies te geven. 

Wilt u graag de gezelligheid van onze haarden ervaren, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de gelegenheid om te ontdekken of de Contura 890 Style Glass uitstekend past bij uw eisen, en u kunt zich tegelijkertijd laten inspireren door de verscheidenheid van ons aanbod. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel de mogelijkheden verkennen met een specialist? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 890 Style Glass Houtkachels

De Contura 890 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding