Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Propaan kachel

Wanneer je voor een gashaard kiest, kies je voor gemak en tevens een mooi vuurzicht. Bij een gashaard hoef je geen hout te hakken en te slepen met de blokken of zakken pellets. De laatste tijd horen we allemaal verhalen in het nieuws over het winnen van gas en de gevolgen hiervan in Groningen. Daarom is besloten om in 2050 Nederland helemaal gasvrij te hebben. Mocht u dan toch nog graag het gemak en het mooie vuurbeeld van een gashaard willen hebben, dan kunt u kiezen voor een propaan gaskachel.

439 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 49
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 49

439 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 49
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 49

Gaskachel propaan

Gashaarden op propaan

Er zijn al vele gashaarden te verkrijgen die zowel op aardgas als op propaan geïnstalleerd kunnen worden. Vele merken bieden deze mogelijkheid al aan en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Bij gaskachel propaan wordt de gashaard eigenlijk geïnstalleerd op een propaanfles in plaats van een gasleiding. Dit kunnen flessen zijn met 10,5 liter propaan of 33 liter propaan. Belangrijk is dat deze propaanflessen nooit lager worden geplaatst dan de begane grond. Voor het laten plaatsen van gasflessen voor een propaan gashaard kunt u altijd advies inwinnen bij onze experts.

Voor- en nadelen van propaan

Het fijne van gashaarden die geplaatst worden op propaan is het feit dat een dergelijke haard de sfeer heeft van een gashaard, maar volledig afhankelijk is van aardgas. Daarnaast zijn er duurzamere milieuvriendelijkere alternatieven voor handen zijn.

Het nadeel van een gashaard op propaan is het feit dat de kosten voor het installeren van een gashaard op propaan en het gebruik van propaan hoger ligt dan bij een gashaard op aardgas. Ook heeft een gashaard op propaan een enorm hoog rendement/vermogen, waardoor hij wellicht te veel verwarmd voor de betreffende situatie.