• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 26 T Hoog

Houtkachels
€ 6.490

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 26 T Hoog

De Contura 26T hoog is een strakke haard en uitgevoerd in speksteen. De kachel heeft een extra olivien warmtemagazijn dat zorgt voor een afkoeltijd tot wel 18 uur! De Contura 26T hoog kan worden voorzien van een ventilator, daarmee wordt de warmte op een effectieve manier over de verschillende ruimtes verspreid. De Contura 26T hoog heeft een hoog rendement hierdoor is het altijd zeer efficiënt stoken. Ook nadat het vuur gedoofd is, geeft de haard nog lange tijd aangename warmte af. Het hout zal niet snel uit de stookruimte vallen, aangezien de Contura 26T hoog voorzien is van een uniek houtrooster.

Waarom Contura

Contura focust op het design en het maken van Scandinavische houtkachels van hoge kwaliteit. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, ambieert het bedrijf duurzame klasse en efficiëntie in al haar producten.

Alle kachels leveren een uitstekende combinatie van kwaliteit, design en functionaliteit. Een van de meest praktische opties is het innovatieve Clean Burning System. Middels het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een beperkte opstapeling van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Alle Contura kachels zijn voorzien van het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze oprecht zijn en het milieu ontzien. Elke kachel wordt volledig getest op kwaliteit, voorafgaand aan het verlaten van de fabriek, zodat u onbezorgd kunt genieten van een geweldige ervaring.

Een vrijstaande haard is een ideale toevoeging aan uw huis

De Contura 26 T Hoog is een vrijstaande haard. Dit voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw interieur, maar er is ook sprake van veelzijdigheid.

Zo onderscheidt de Contura 26 T Hoog zich als een sfeervolle eyecatcher met een stralende warmte en een fascinerend vlammenspel dat in het oog springt, waardoor deze vrijstaande haard echt het middelpunt van de woning wordt. Een bijkomend voordeel van dit model zijn de verschillende opties voor installatie. Ga voor maximale vrijheid in waar de haard wordt neergezet, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak optimaal op elkaar zijn afgestemd voor eenvoudige installatie. Hierdoor kunt u zonder problemen bedenken of u de haard tegen de muur wilt neerzetten, juist als middelpunt van de ruimte dient of verdeel de woonruimte in tweeën door de haard als roomdivider te gebruiken.

Meer informatie over de Contura 26 T Hoog?

Bent u op zoek naar extra informatie over de Contura 26 T Hoog? Laat het ons weten. De deskundige medewerkers van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Wilt u graag de ambiance van onze haarden ervaren, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de gelegenheid om te beslissen of de Contura 26 T Hoog uitstekend aansluit op uw wensen, terwijl u tegelijkertijd wordt geïnspireerd door het brede aanbod. 

Bent u niet in de gelegenheid om ons te bezoeken, maar wilt u toch graag persoonlijk advies van een deskundige medewerker? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm162,2
Breedte cm58
Diepte cm46,2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 26 houtkachel

Kies de juiste Contura 26

Maak uw keuze

De Contura 26 houtkachel is de perfecte haard als u volop wil genieten van warmte en sfeer. Deze haarden hebben een gebogen glas en bestaan voor een groot deel uit warmtevasthoudende speksteen. De Contura 26 serie bestaat uit twee modellen.

Haard Vuurzicht Omschrijving Afmeting (hxbxd)
Contura 26T Laag Driezijdig Laag model 131,2x58,2x46,2cm
Contura 26T hoog Driezijdig Hoog model 162,2x58,2x46,2cm

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 26 T Hoog Houtkachels

De Contura 26 T Hoog is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding