• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 26 T Laag

Houtkachels
€ 5.995

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 26 T Laag
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 26 T Laag

De Contura 26T laag heeft een ingebouwd warmtemagazijn en kan worden voorzien van een ventilator, daarmee wordt de warmte op een effectieve manier over de verschillende ruimtes verspreid. Deze haard is strak, uitgevoerd in speksteen en blijft lang warm. De Contura 26T laag heeft een hoog rendement hierdoor is het altijd zeer efficiënt stoken. Ook nadat het vuur gedoofd is, geeft de haard nog lange tijd behaaglijke warmte af. Het hout zal niet snel uit de stookruimte vallen, aangezien de Contura 26T laag voorzien is van een uniek houtrooster.

Waarom Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmen ze tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

De kachels zorgen voor een perfecte samensmelting van perfectie in vakmanschap, uitstraling en bruikbaarheid. Een van de meest praktische opties is het innovatieve Clean Burning System. Door het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, garandeert dit systeem een beperkte ophoping van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Verder zijn alle Contura kachels in het bezit van het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een zekerheid verschaft voor betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid. Elke kachel wordt uitgebreid getest op kwaliteit, voorafgaand aan het verlaten van de fabriek, zodat u onbezorgd kunt genieten van een optimale ervaring.

Een vrijstaande haard: een prachtige aanvulling op uw ruimte

Ontdek de elegantie van een vrijstaande haard, zoals de verbluffende Contura 26 T Laag, die uw woning verfraaid met stijl en functionaliteit.

Met dank aan het mooie vuurbeeld zorgt de Contura 26 T Laag er direct voor dat het een sfeervol middelpunt van de kamer is. Een extra pluspunt van dit model zijn de verschillende opties voor installatie. Maak van de haard bijvoorbeeld het focuspunt in uw ruimte. Of gebruik de haard als een unieke roomdivider en deel de ruimte op een mooie manier op.

Ontdek meer over de Contura 26 T Laag?

Wilt u meer ontdekken over de Contura 26 T Laag en wat deze haard u te bieden heeft? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze verkoopadviseurs voorzien u graag van advies, zodat u binnenkort maximaal plezier beleeft aan de haard. 

Breng een bezoek aan onze gezellige showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u inspireren door de sfeer van de haarden. Hierdoor komt u erachter of de Contura 26 T Laag het beste aansluit bij uw eisen en kunt u zich verder laten inspireren door ons ruime aanbod. 

Is uw agenda te vol om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een expert de mogelijkheden onderzoeken? Laat ons naar u toekomen voor advies aan huis, waardoor u in alle comfort en rust de perfecte beslissing kunt nemen.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm131,2
Breedte cm58
Diepte cm46,2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 26 houtkachel

Kies de juiste Contura 26

Maak uw keuze

De Contura 26 houtkachel is de perfecte haard als u volop wil genieten van warmte en sfeer. Deze haarden hebben een gebogen glas en bestaan voor een groot deel uit warmtevasthoudende speksteen. De Contura 26 serie bestaat uit twee modellen.

Haard Vuurzicht Omschrijving Afmeting (hxbxd)
Contura 26T Laag Driezijdig Laag model 131,2x58,2x46,2cm
Contura 26T hoog Driezijdig Hoog model 162,2x58,2x46,2cm

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 26 T Laag Houtkachels

De Contura 26 T Laag is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding