Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

5 haardenideeën voor een warme sfeer

5 haardenideeën voor een warme sfeer
Door Raymond Dijkgraaf 4 jaar geleden 12531 keer bekeken

Een haard komt in verschillende maten en uitvoeringen voor, van een doorkijkhaard tot een hanghaard. Er zijn momenteel zoveel haarden op de markt gebracht dat de mogelijkheden oneindig zijn. Om jou volop te inspireren, heb ik 5 prachtige haardenideeën op een rijtje gezet. Wie weet zit er een leuk idee tussen voor jouw woning.Knusse zitplek naast de haard

Maak een ontspannende zitplek naast de kachel en creëer een warm middelpunt in de woonkamer. Leg kleurrijke kussens en een deken neer en neem vervolgens plaats. Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. Sla vervolgens een tijdschrift of een spannend boek open en je bent niet meer weg te slaan. Dit unieke idee is te combineren met een inbouwhaard, maar ook met een vrijstaande kachel. Zorg er wel voor je de vrijstaande kachel om zijn as kunt draaien. Zo is het vuur van alle kanten te zien en te voelen.

Knusse zitplek naast de haard


Haard als ruimteverdeler

Vindt je dat de woonruimte iets te ruim oogt? Plaats dan een tunnelhaard tussen twee leefruimtes en creëer een stijlvolle afscheiding. Denk aan een plaatsing tussen de keuken en de woonkamer. Vanaf het kookstel of de bank geniet je dus van de heerlijke warmte en het prachtige vlammenspel. En het leuke is, je kunt door de haard heen naar de andere ruimte kijken. Het is dus een afscheiding, maar het zorgt er ook voor dat de ruimtes gekoppeld zijn.

Roomdivider haardBron: fresh palace


Haard in de keuken

Geen enkele plek is te gek. Heb je al eens gedacht aan een haard in de keuken? Dit is niet de eerste plek die in je opkomt. Maar het is net zo gezellig! Het geeft de ruimte enorm veel sfeer en een heerlijke temperatuur. Laat een strakke gashaard inbouwen of een houtgestookte open haard. Tijdens het koken of bij het avondeten voel je de heerlijke warmte. En voor iedere keukenstijl, landelijk of modern, is er absoluut een geschikte haard te vinden.

Haard in de keukenBron: oz architects


Houtopslag bij de haard

Of het nou gaat om een gashaard of een houthaard, een houtopslag is een aanwinst voor jouw interieur. We zien steeds vaker dan een houtopslag onderdeel wordt van de haard. Bijvoorbeeld in een nis of in de buurt van de haard. Maar het is ook mogelijk om een plateau, met open ruimtes voor houtblokken, of een vrijhangende opslag te plaatsen. Zo heb je altijd de houtblokken in de buurt van de haard.

Voor een gashaard is dit een ander verhaal. De houtopslag dient dan als interieurobject in plaats van een handige bewaarplek. Ideaal wanneer je het huis een landelijke sfeer wilt geven. Zo wek je wel de illusie dat je een echte houtkachel in huis hebt. Maar je behoudt toch de voordelen van de gashaard.

Houtopslag bij de haardBron: home designing


Haard en meubel in één

Tegenwoordig zijn haarden leverbaar met prachtige ombouwen en plateaus. Om en naast de haard wordt een meubel geplaatst voor meer comfort. Je kunt de ombouw gebruiken voor het bewaren van haardenaccessoires, boeken, houtblokken of stijlvolle items. Zo wordt de haard één met jouw wooninterieur. En heb je een plateau naast de haard? Dan kun je heerlijk naast de haard zitten en genieten van de warmte.

Haard met plateau

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle