• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Wanders Square

Ons assortiment

De Wanders Square-serie bestaat uit houthaarden en gashaarden in twee verschillende maten, namelijk die van circa 40 centimeter breed en circa 60 centimeter breed. Daarnaast is er onderscheid te maken tussen hangende haarden en inbouwhaarden. Zo is er voor ieder wat wils.

Welke houtkachel zoekt u?

Maak uw keuze uit meer dan 700 houthaarden

Wanders Square 40

Wanders Square 40

Bepaal gemakkelijk de temperatuur

Eind jaren zestig van de vorige eeuw werd Wanders fires & stoves opgericht door Henk Wanders. Het bedrijf kocht een oude boerderij en begon daar met het bewerken van metaal. Al snel groeide het bedrijf uit tot een internationaal bedrijf dat levert aan dealers in diverse landen in Europa.

De Square serie van het merk Wanders wordt gevormd door prachtige inzethaarden die geplaatst kunnen worden in uw bestaande open haard. De Wanders Square serie is kortweg weer op te delen in de Wanders Square 40 en de Wanders Square 60 serie, welke weer diverse haarden onder zich hebben hangen.

De Wanders Square 40-serie bestaat uit de Wanders Square 40G en de Wanders Square 40G Wall. Deze gashaarden hebben een vermogen van 5,3 kW en een rendement van maar liefst 91,2%. Dit betekent dat deze haarden de ruimte snel en efficiënt kunnen verwarmen. Daarnaast zijn beide haarden voorzien van energielabel A.

Beide haarden worden standaard geleverd met afstandsbediening met timer en thermostaat functie. Zo kunt u gemakkelijk de temperatuur bepalen en de timer maakt het mogelijk om in te stellen wanneer de haard aan- en uitgeschakeld dient te worden. De haarden hebben beiden een afmeting van 40 centimeter breed.

De Wanders Square 40G en de Wanders Square 40G Wall kunnen beiden branden op zowel aardgas als propaan en zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Dit houdt in dat de aangevoerde lucht via het rookkanaal van buiten wordt gehaald en ook de rookgassen worden rechtstreeks naar de buitenlucht afgevoerd.

Wanders Square 60

Wanders Square 60

Hangende kachels en de inbouwkachels

De Wanders Square 60-serie is wat groter dan de 40 serie. Deze serie bevat namelijk zowel hout- als gaskachels. Daarnaast is er een onderscheid te maken in de hangende kachels en de inbouwkachels. Hetgeen deze kachels met elkaar verbindt is het feit dat de houthaarden beiden een rendement hebben van circa 72% en de gaskachels een vermogen van maar liefst 91,8 %. De gaskachels hebben een vermogen van minimaal 3,5 kW en de houtkachels hebben een vermogen van minimaal 6,4 kW.

Type   hout/gas   vermogen   rendement
Square 68 Trilateral/Wall   hout   8,4 kW   79,0%
Square 60 Trilateral/Wall   hout   6,4 kW   79,2%
Square 60G Corner L/R   gas   4,8 kW   91,8%
Square 60 G   gas   4,8 kW   91,8%
Square 60 G Trilateral/Wall   gas   3,5 kW   72,0%