Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Contura 50

Het Zweedse merk Contura heeft met de Contura 50 een geweldige serie uitgebracht. Deze serie wordt gevormd door kleine, maar toch krachtige houthaarden. Dankzij het bescheiden formaat zijn de vrijstaande kachel vrijwel overal te plaatsen. Denk aan een plaatsing tegen de muur, in de hoek of zelfs in een bestaande schouw. En met de gietijzeren bekleding heeft u een stoere en moderne kachel in huis. Bekijk hieronder het complete aanbod.

6 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

6 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Flexibele houtkachels

U heeft al een duidelijk beeld geschept over het uiterlijk van de houtkachels. Stuk voor stuk zijn het stijlvolle kachels met verstelbare poten. De ene kachel heeft korte poten, de anderen langere. Een toestel als de Contura 51L is standaard uitgevoerd met korte poten, wat ideaal is voor een plaatsing in een bestaande schouw. Doordat er geen intensieve verbouwing nodig is, scheelt dit fors op de installatiekosten. Maar wanneer u de houtkachel tegen de muur of in de hoek wilt plaatsen, dan is het aan te raden om langere poten te hebben. Hierdoor is het vuurspel hoger zichtbaar, zodat u vanuit de comfortabele bank een perfect zicht heeft. Daarnaast zijn sommige modellen in een andere bekleding te verkrijgen, namelijk speksteen. Dit geldt voor de modellen de Contura 52T en de Contura 54T. De warmte die vrijkomt tijdens het stoken, wordt dan langdurig in het materiaal opgeslagen. Nadat u het vuur dooft, geeft de kachel nog urenlang een heerlijke warmte af.

 

Krachtig vermogen en fors rendement

Wat in ieder geval hetzelfde blijft, is het vermogen en het rendement. Iedere houtkachel heeft namelijk een warmtebereik tussen de 3 en 7kW. Een ideaal vermogen wanneer u een ruimte tot 120m2 wilt verwarmen. Maar ook het rendement is om naar huis te schrijven. Dankzij de efficiënte verbranding wordt een rendement van maar liefst 81% bereikt. Hierdoor bespaart u niet alleen op de stookkosten, maar het is ook nog eens milieuvriendelijk. Een win-win situatie!