• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 52

Houtkachels
€ 2.850

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 52

De Contura 52 is een zeer sterke kachel doordat hij van gietijzer gemaakt is. Dat wil zeggen dat het van een zeer hoge kwaliteit is gemaakt. De Contura 52 is een zeer moderne houtkachel met strakke vormen en dichte zijkanten. De Contura is vormgegeven door het Zweedse Myra Design.

Over Contura

Contura ontwerpt en fabriceert hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Met het Zweedse vakmanschap zorgt het bedrijf voor een verfijnde klasse en efficiëntie, waarbij ze constant streven naar verbetering.

De kachels zorgen voor een naadloze samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, uitstraling en bruikbaarheid. Een van de meest nuttige aspecten is het toonaangevende Clean Burning System. Dit geavanceerde systeem helpt om de kachelruit vrij te houden van roet en as door verwarmde lucht langs de glasoppervlakten te laten stromen.

Ook zijn alle Contura kachels in het bezit van het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een zekerheid verschaft voor betrouwbaarheid en een groen karakter. Elke kachel wordt intensief gecheckt op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Een vrijstaande haard is een ideale toevoeging aan uw woning

Profiteer van de flair van een vrijstaande haard, zoals de magische Contura 52, die uw ruimte vult met klasse en praktische aspecten.

Zo is de Contura 52 een fantastische en aantrekkelijke haard dankzij het vlammenspel en de warme gloed waar u niet omheen kunt. Een bijkomend voordeel van dit model zijn de verschillende installatiemogelijkheden. U kunt dit model gemakkelijk op elke gewenste plek in de kamer neerzetten, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak een belangrijk punt zijn. Hierdoor is het geen probleem als u de haard in een hoek wilt plaatsen, de haard centraal in de ruimte wilt plaatsen of gebruik de haard als een mooie manier om de ruimte te verdelen.

Ontdek meer over de Contura 52?

Zoekt u extra informatie over de Contura 52? Twijfel niet om ons te benaderen. We begeleiden u graag met het beste advies. 

Ontdek de sfeer van onze haarden door een kijkje te nemen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de mogelijkheid om te bekijken of de Contura 52 perfect past bij uw wensen, en u kunt zich tegelijkertijd laten betoveren door de diversiteit van ons aanbod. 

Is uw agenda te vol om de showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een expert de opties onderzoeken? Wij bieden de mogelijkheid om advies aan huis te ontvangen, waardoor u in uw eigen huis de beste keuze kunt maken.

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
Hoogte cm82,5
Breedte cm49,5
Diepte cm42
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 50

Kies de juiste Contura 50

Maak u keuze

Een houtkachel uit de Contura 50 serie is een moderne gietijzeren houtkachel. De haarden zijn ontworpen door het Zweeds Myra Design. Welk model u ook kiest, alle modellen hebben dezelfde unieke eigenschappen of voordelen.
Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 51 Front 82,5x49,5x42,0cm Vier hoge poten
Contura 51L Front 82,5x49,5x42,0cm Vier lage poten
Contura 52 Front 87,5x49,5x42,0cm Twee hoge poten
Contura 52T Front 85,0x75,0x37,5cm Speksteen, twee hoge poten

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 52 Houtkachels

De Contura 52 is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding