• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 51 L

Houtkachels
€ 2.750

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 51 L

De Contura 51L is een vrijstaande, gietijzeren houtkachel met een modern karakter. De kachel heeft een vermogen van maximaal 7 kW. Dit zorgt voor een goede verwarming van uw huis. Dankzij zijn 4 stevige poten staat deze kachel altijd stevig op de vloer. Tevens zijn deze poten verstelbaar voor uw gemak. Heeft u een schouw die u niet meer gebruikt? Dan biedt de Contura 51L een goede oplossing om toch de sfeer van een open haard te behouden. Dit geeft de Contura 51L een authentiek karakter. Los van een schouw maakt de Contura 51L een modernere indruk. Deze houtkachel is dus van alle markten thuis.

Efficiënte accessoires

Bij deze houtkachel van Contura heeft u de keus uit verschillende accessoires. Zo kunt u ervoor kiezen om een vloerbescherming van zwart plaatstaal te nemen. Hierdoor wordt deze kachel bruikbaar voor elk vloertype. Ook kunt u bij de fraaie handgreep kiezen voor zowel een verchroomde als een zwarte variant. Dankzij het hoge rendement, waar de Contura 51L om geprezen wordt, bespaart u fors op de stookkosten. Daarnaast draagt u een steentje bij aan een gezonder milieu. Dit rendement komt tot stand door de uitstekende, regelbare, schone verbranding. Hierdoor voldoet Contura 51L aan alle huidig gestelde milieu eisen.

Het merk Contura

Contura creëert en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

In elke kachel komt de hoge kwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Een buitengewoon slimme eigenschap is het innovatieve Clean Burning System. Met behulp van dit systeem blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, dit resulteert in dat roet en as geminimaliseerd worden.

Alle Contura kachels beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat duidt op dat ze betrouwbaar zijn en het milieu sparen. Elke kachel wordt grondig gecheckt op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Sfeervolle toevoeging: een vrijstaande haard

Een vrijstaande haard, gelijk aan de imposante Contura 51 L, voegt niet alleen stijl toe aan uw interieur, maar biedt bovendien een fijne veelzijdigheid.

De Contura 51 L is een prachtige en charmante haard, dankzij het stijlvolle karakter en het prachtige vuurbeeld, waardoor u gegarandeerd geniet van de haard. Het kiezen van de perfecte plek voor een vrijstaande haard is bovendien gemakkelijk. U kunt deze haard gemakkelijk op iedere gewenste plek in de ruimte neerzetten, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak centraal staan. Kies bijvoorbeeld om de Contura 51 L in een knus hoekje neer te zetten, als centraal punt van uw zitgedeelte, of laat de haard sprankelen als een fantastische doorkijkhaard, waardoor u het interieur op een elegante manier kunt scheiden.

Contura 51 L kopen

Wilt u meer ontdekken over de Contura 51 L en wat de voordelen van deze haard zijn? Twijfel niet om contact op te nemen. Onze experts staan voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen en advies te geven. 

Zodra u de warmte en gezelligheid van onze haarden zelf wilt beleven, bent u van harte welkom in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 51 L perfect aansluit bij uw eisen en kunt u zich verder laten inspireren door het royale assortiment. 

Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen in de showroom, maar toch de opties met een deskundige medewerker wilt bespreken, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm85,5
Breedte cm49,5
Diepte cm42
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 50

Kies de juiste Contura 50

Maak u keuze

Een houtkachel uit de Contura 50 serie is een moderne gietijzeren houtkachel. De haarden zijn ontworpen door het Zweeds Myra Design. Welk model u ook kiest, alle modellen hebben dezelfde unieke eigenschappen of voordelen.
Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 51 Front 82,5x49,5x42,0cm Vier hoge poten
Contura 51L Front 82,5x49,5x42,0cm Vier lage poten
Contura 52 Front 87,5x49,5x42,0cm Twee hoge poten
Contura 52T Front 85,0x75,0x37,5cm Speksteen, twee hoge poten

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 51 L Houtkachels

De Contura 51 L is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding