• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 52T

Houtkachels
€ 3.450

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 52T
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 52T

De Contura 52T is een vrijstaande houtkachel die voor een groot deel is vervaardigd uit speksteen. Dit materiaal staat er om bekend warmte lang op te slaan en langzaam weer af te geven. Hierdoor kunt u uren, nadat het vuur in de kachel is gedoofd, genieten van een behaaglijke warmte.

Ondanks dat de kachel niet zo groot is van stuk, is hij zeer geschikt voor middelgrote woningen. Dit komt omdat de haard een vermogen heeft van 7kW waardoor hij gemakkelijk een ruimte van 45 tot 120 m2 verwarmd. De haard is hoekig van vorm en staat op twee hoge poten. De ruit van de Contura 52T is relatief groot waardoor je weg kunt dromen bij het kijken naar de dansende vlammen. De haard heeft een tijdloze uitstraling, waardoor hij in zowel een modern als een klassiek interieur goed tot zijn recht komt.

Waarom Contura

Contura specialiseert zich in het ontwerp en de productie van Scandinavische houtkachels van topkwaliteit. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmen ze tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

De kachels bieden een uitstekende combinatie van kwaliteit, design en functionaliteit. Een van de meest doeltreffendste functies is het innovatieve Clean Burning System. Door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, minimaliseert dit systeem roet en as, wat zorgt voor een heldere en schone kachelruit.

Alle Contura haarden beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze te vertrouwen zijn en het milieu ontzien. Iedere kachel wordt uitvoerig gecheckt op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Vermogen en rendement van de Contura 52T

De Contura 52T heeft, zoals gezegd, een vermogen van 7kW waardoor hij geschikt is voor middelgrote woningen. Daarnaast heeft de haard een rendement van maar liefst 81%! Er gaat dus weinig warmte verloren bij de verbranding en de ruimte waarin de haard is geplaatst, kan snel een efficiënt tot een behaaglijke temperatuur worden verwarmd. Het rookkanaal kan zowel boven als achter worden aangesloten op de haard met een rookgasafvoer van 150 mm.

Optioneel aan te schaffen bij de Contura 52T

De Contura 52T kan optioneel worden aangeschaft met en zwarte handgreep. Daarnaast is het mogelijk om een warmhoudplaat aan te schaffen, zodat u kunt genieten van een warm blijvend kopje thee of koffie bij de haard. Wilt u graag een vloerplaat toevoegen? Dan kan dat uiteraard ook! Deze toevoegingen hebben allen een meerprijs. Bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Wij van Haardenexpert helpen u graag!

Ook genieten van de Contura 52T?

Bent u benieuwd naar de Contura 52T en wilt u meer te weten komen? Wij horen graag van u. Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en raad te geven. 

Zodra u de warmte en gezelligheid van onze haarden zelf wilt beleven, bent u van harte welkom in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de mogelijkheid om te bepalen of de Contura 52T perfect past bij wat u verwacht, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door ons uitgebreide aanbod. 

Geen tijd de showroom te bezoeken, maar wilt u wel samen met een deskundige medewerker bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVlak
Hoogte cm87
Breedte cm49,5
Diepte cm54,2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 50

Kies de juiste Contura 50

Maak u keuze

Een houtkachel uit de Contura 50 serie is een moderne gietijzeren houtkachel. De haarden zijn ontworpen door het Zweeds Myra Design. Welk model u ook kiest, alle modellen hebben dezelfde unieke eigenschappen of voordelen.
Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 51 Front 82,5x49,5x42,0cm Vier hoge poten
Contura 51L Front 82,5x49,5x42,0cm Vier lage poten
Contura 52 Front 87,5x49,5x42,0cm Twee hoge poten
Contura 52T Front 85,0x75,0x37,5cm Speksteen, twee hoge poten

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 52T Houtkachels

De Contura 52T is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding