• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas BOX

Ons assortiment

Onder de naam Barbas Box vinden we een serie bijzondere fraaie houtkachels in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Het gaat om vrijstaande houtkachels of om vrijhangende modellen, allemaal met een eenvoudig maar elegant design en een robuust uiterlijk. De serie beslaat een brede range aan vermogensklassen en is uitvoerbaar met een houtvak in dezelfde stijl als de Barbas Box zelf. Het grootste deel van de Barbas Box serie bestaat uit klassieke front houtkachels, maar de Barbas Box Panorama serie heeft naast de voorruit ook twee zijruiten, waardoor het zicht op het vuurbeeld optimaal is. Het bijzondere design is tijdloos en past in zowel moderne als meer traditionele interieurstijlen. Achter dit ontwerp vinden we een efficiënte en moderne houtkachel die op verantwoorde wijze zorgt voor de authentieke haardbeleving.

Fraaie houtkachels uit Bladel

Fraaie houtkachels uit Bladel

Barbas BOX serie

Al sinds midden jaren zeventig komen uit het Noord Brabantse plaatsje Bladel bijzonder fraaie houtkachels. Barbas is een oer-Nederlands bedrijf dat ambachtelijke kwaliteit produceert met de nieuwste productiemethoden, uit de allerbeste grondstoffen. Barbas is een innovatief bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. Door jarenlange investeringen in brandertechniek en brandoptimalisatie is de Barbas houtkachel tot een benchmark in zijn branche geworden. Haarden uit de Barbas Box serie hebben door deze geperfectioneerde verbrandingsomstandigheden een opvallend hoog rendement. De luchtstromingen in een Barbas Box zijn uitvoerig getest en zijn erg goed regelbaar waardoor de verbrandingsomstandigheden in een Barbas Box optimaal zijn. Deze bijzonder elegante en tegelijk stoere houthaard heeft een geheel eigen stijl die zowel bij traditionele als moderne interieurstijlen past.

De Barbas Box biedt betrouwbare kwaliteit

De Barbas Box biedt betrouwbare kwaliteit

Schitterende serie

Barbas is trots op zijn historie en traditie. Grote zorg wordt besteed aan afwerking en degelijkheid. Voordat een Box Barbas mag heten heeft hij een voldaan aan een reeks strenge kwaliteitscontroles waardoor elke houthaard uit de Barbas Box serie garant staat voor jarenlang zorgeloos hout stoken. Barbas gebruikt de voordelen van moderne productiemiddelen, maar vergeet hierbij niet de belangrijke rol van de ervaren vakman. Elke Barbas Box haard wordt namelijk door 1 enkele werknemer geassembleerd van grondstof tot eindproduct. Door deze verantwoordelijkheid en persoonlijke toewijding bent u verzekerd van een houtkachel die u nooit in de steek zal laten. Een Barbas Box is een no-nonsense haard met een tijdloos uiterlijk en een uiterst efficiënt en modern verbrandingsmechanisme. Het is een houtkachel met de authentieke uitstraling maar met de maatstaven van vandaag de dag. Graag gaan we even wat dieper in op de Barbas Box, een schitterende serie moderne houtkachels uit het zuiden des lands.

Dutch Design

Dutch Design

Karakter en authenticiteit

De Barbas Box is een houthaard die u niet snel zal ontgaan. Deze schitterende serie houthaarden hebben het typische “Dutch Design” dat wereldwijd zo populair is. Elke Box Barbas is Minimalistisch vormgegeven en stijlvol en tijdloos ontworpen. Deze bijzondere serie houtkachels heeft een direct herkenbaar design. Elegant en modern vormgegeven, maar toch met karakter en authenticiteit. De Barbas Box is dan ook meer dan zomaar een houtkachel. Het is een smaakvol designelement waar u een welhaast intieme band mee zult opbouwen. De ranke kaders en de grote ruiten in de Barbas Box houtkachels geven u zicht op datgene waar het uiteindelijk bij elke houthaard om gaat; Een heerlijk brandend houtvuur dat met zijn vlammenspel wel eindeloos zal blijven boeien. Barbas haarden staan bekend om de functionaliteit en het bedieningsgemak. Het slimme ontwerp maakt onderhoud eenvoudig en wanneer u de deurhendel pakt voelt u de degelijkheid direct.

Elke houtkachel uit de Barbas Box serie is gemaakt van 8 mm dik kwaliteitsstaal, afgewerkt met een slijtvaste, kleurvaste coating. Het interieur van de Barbas Box is volledig bekleedt met hoogwaardig beton keramiek. Dit draagt bij aan de geweldige verbranding waar de Barbas Box om bekend staat. Barbas heeft gekozen voor betonkeramiek vanwege de bijzonder accumulerende werking van dit materiaal. Hiermee wordt bedoeld dat de warmte van uw haard door het betonkeramiek wordt opgeslagen om deze daarna weer langzaam vrij te geven. Zo verwarmt de Barbas Box langdurig uw woonvertrek met zijn weldadige warmte en haalt u alle mogelijke warmte uit elk houtblok.

De verbrandingstechniek in de Barbas Box

De verbrandingstechniek in de Barbas Box

Efficiënter dan ooit

De verbrandingstechniek achter de kachelruit van elke Barbas Box zorgt dat het hout zo volledig mogelijk wordt opgebrand door een zo hoog mogelijke temperatuur te behalen. Een Barbas Box brandt hierdoor schoon en efficiënt verbrand. De goede verbranding zorgt ervoor dat de ruit van een Barbas Box langer schoon blijft en de asla langer leeg. De Barbas Box gaat zuinig om met uw brandhout, zodat ook de fijnstofuitstoot en CO2 emissie zo laag mogelijk blijven. CO2 is een broeikasgas dat onze aarde opwarmt en is opgeslagen tijdens het leven van ons brandhout. Tijdens het verbranden geeft het hout deze schadelijke stof weer vrij. Hierom is het zaak om zoveel mogelijk warmte uit elke kilo brandhout te halen. Met een Barbas Box kunt u vele malen meer warmte verwachten dan in de tijd van de open haard ooit voor mogelijk werd gehouden! Met de Barbas Box serie laat Barbas zien dat verantwoord hout stoken heel goed mogelijk is!

Barbas Box kopen?

Neem gerust contact op

Bent u benieuwd geworden naar deze bijzondere serie houtkachels uit het zuiden van ons land? Graag vertellen wij meer over deze Nederlandse prachthaard waar we best een beetje trots op mogen zijn. U bent van harte welkom in onze showroom voor een nadere kennismaking met de Barbas Box. Onze ervaren adviseurs voorzien u graag van eerlijk en persoonlijk advies. Al jarenlang zijn wij officieel dealer van Barbas haarden en kachels. Bij ons vindt u daardoor altijd de meeste actuele modellen tegen de scherpste prijzen en de beste service. Naast uw haard verzorgen wij ook graag de installatie van uw favoriete Barbas Box houtkachel. Onze deskundige installateurs staan garant voor een betrouwbare en veilige installatie, waar dan ook in Nederland. Heeft u nog verdere vragen over deze bijzondere houtkachelserie? Neem gerust vrijblijvend contact op. Wij staan altijd voor u klaar!