Barbas Box 55

Houtkachels

Adviesprijs

€ 2.546
Zoekt u bijzondere Houtkachels van Barbas? De Barbas Box 55 is zeker het bekijken waard.

Ontvang een vrijblijvende aanbieding

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Of:

Omschrijving Barbas Box 55

De Barbas Box 55 is een enorm populaire houtkachel uit de stal van het Nederlandse Barbas. De Barbas Box 55 is een moderne houtkachel met een tijdloze schoonheid. Maar laat u niet op het verkeerde been zetten door het fraaie design van deze kwaliteitshaard. Achter de fraaie lijnen van deze bijzondere houtkachel vindt u de allernieuwste materialen en een fraai stukje moderne brandoptimalisatie. De Barbas Box serie bestaat uit diverse modellen, beginnend bij de bescheiden Box 40 en eindigend bij de immens grote Box 80. Voor elke warmtewens is er dus wel een Barbas te vinden die deze kan vervullen. De Barbas Box 55 is erg populair omdat hij met zijn vermogen van 7-9 kW goed aansluit bij de warmtebehoefte in veel moderne woningen. Door de grote ruit van de Box 55 heeft u uitstekend zicht op datgene waar het eigenlijk om gaat, het allermooiste houtvuur!

Moderne sfeermakers

Al sinds 1976 brengt Barbas de mooiste vorm van vuurbeleving bij u thuis. Als houtkachelspecialist begrijpt Barbas dat een houthaard meer is dan zomaar een verwarmingsapparaat. Met de Barbas Box 55 laat Barbas zien dat ze houthaardliefhebbers begrijpen. Een prachtig en doordacht design, het allerlaatste op het gebied van brandertechniek en het optimale gebruiksgemak zijn allemaal redenen die bijdragen aan het succesverhaal van de Barbas Box 55. Een Barbas Box 55 is een investering in sfeer en haardbeleving die zich dubbel en dwars zal terugbetalen. De grote ruiten geven perfect zicht op het vuur en de vlammen. U ziet hoe vlammen langzaam het hout verteren en hoort het rustgevende geknisper van verkolend hout. Een Barbas Box 55 bespeeld al uw zintuigen!

Kwaliteit en passie

De Barbas Box is met de grootste zorg en toewijding gefabriceerd in de moderne fabriek van Barbas. In elke houthaard uit deze bijzondere serie haarden ziet u de passie voor het vak en de ambachtelijke kwaliteit terug waar Barbas zo bekend om staat. Elke Barbas Box wordt gemaakt van hoogwaardig 8mm dik kwaliteitsstaal en heeft hierdoor een lange en zorgeloze levensduur. Barbas is trots op zijn reputatie en doet er alles aan om deze hoog te houden. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit bij Barbas. Door gebruik te maken van de nieuwste materialen en de allerlaatste productietechnieken weet Barbas houthaarden te maken die elke kwaliteitstest aandurven. Om hier absoluut zeker van te zijn wordt elke Barbas Box 55 uitvoerig getest voordat hij het Barbas terrein mag verlaten. In elke Barbas Box 55 ziet u het vakmanschap en de toewijding van slechts 1 werknemer terug. 1 Deskundige medewerker maakt elke Barbas Box helemaal van het begin tot aan het einde helemaal alleen. Door deze ambachtelijke insteek weet Barbas de passie en verantwoordelijkheid bij zijn werknemers ten volle te benutten. Deze persoonlijke aandacht maakt van elke Barbas Box 55 een houthaard met de goedkeuring en de trots van een deskundige medewerker. Waar ziet u dat nu nog tegenwoordig?

Kies uw Barbas Box 55

De Barbas Box 55 is verkrijgbaar in allerlei verschillende configuraties. Zo kunt u ervoor kiezen om uw Box 55 als vrijstaande haard te presenteren in combinatie met een fraaie houtopslag. Deze houtopslag is in exact dezelfde stijl uitgevoerd als de Barbas Box 55 zelf en geeft uw haard een bijzondere uitstraling. De natuurlijke, ruwe vormen van het gestapelde hout vormen een fraai accent bij de strakke lijnen van de Box 55 zelf. Zo is de houtopslag niet alleen erg handig, maar ook bijzonder stijlvol. Wanneer u voor de vrijstaande variant kiest is het speciaal ontworpen Barbas Box rookkanaal een aanrader. Dit is een speciale afvoerpijp in exact dezelfde kleur en stijl als de Box zelf. Door zijn lengte van 195cm zorgt deze afvoerpijp voor een strak en vloeiend geheel vanaf de haard tot aan het plafond. Zo worden de strakke lijnen van de Barbas Box 55 voortgezet en klopt het hele plaatje. Geen wonder dat ook professionals zoals architecten en interieurbouwers graag kiezen voor een houthaard uit de Barbas Box serie!

Vrijstaand of als hanghaard?

Als vrijstaande houtkachel is de Barbas Box 55 een verrijking voor ieder interieur. Maar ook als u iets minder traditioneel bent ingesteld heeft de Barbas Box 55 u veel te bieden! Door het modulaire ontwerp is de Barbas Box bijvoorbeeld ook erg in trek als hanghaard, oftewel een houthaard die zwevend aan een muur wordt bevestigt. Dit geeft een bijzonder speel en origineel effect dat vooral bij moderne designwoningen helemaal tot zijn recht komt! Laat u uw Barbas Box 55 toch liever op zijn onderkant rusten? Door het slimme ontwerp is deze prachthaard ook erg op zijn plaats op een natuurstenen haardplateau of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Het tijdloze design maakt de Barbas Box geliefd bij zowel liefhebbers van een moderne woonstijl als bij degenen die houden van een meer traditioneel interieur. Nederland staat internationaal bekend om zijn vernieuwende design en zijn succesvolle ontwerpers. De elegante wijze waarop de Barbas Box 55 functionaliteit weet te combineren met uiterlijke schoonheid maakt van deze prachtige houthaard ‘Dutch Design’ bij uitstek! Met de Barbas Box maakt u een designstatement waar niemand omheen zal kunnen!

Duurzaam en efficiënt

Maar de Barbas Box 55 is meer dan alleen uiterlijk vertoon! De Box 55 is een houthaard die doet wat hij moet doen en doet dit op een bijzonder doeltreffende wijze. Verscholen achter het strakke design van deze fraaie houthaard vindt een uiterst efficiënt verbrandingsproces plaats dat zorgt voor een bijzonder hoog rendement van wel 80%. Dit betekent dat maar liefst 80% van alle opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de omliggende woonruimte te verwarmen. Dit is een bijzonder hoog rendement waarmee Barbas laat zien dat verantwoord hout stoken ook anno nu nog prima mogelijk is! De Barbas Box behoort tot de duurzaamste haarden vanwege de geavanceerde verbrandingstechniek waardoor het verbrandingsproces optimaal verloopt. Hierdoor haalt u met een Barbas Box zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout! Door het doordachte verbrandingsconcept kan een Barbas Box 55 met gemak een hele avond vooruit met slechts enkele blokken brandhout! Houthaarden liggen tegenwoordige geregeld onder vuur door nieuwe inzichten. Bij het verbranden van hout komt de CO2 die de boom tijdens zijn leven heeft opgenomen weer vrij. CO2 is een broeikasgas en is de grootste veroorzaker van de klimaatverandering. Eenmaal vrijgekomen blijft CO2 in onze atmosfeer hangen waardoor warmte moeite krijgt om onze aarde te verlaten. Het is dus in ons gezamenlijke belang om zuinig te zijn op ons brandhout. Gelukkig kwam deze ontwikkeling niet plotseling uit de lucht vallen. Barbas is al jaren bezig met het verduurzamen van zijn houtkachels. De resultaten hiervan zijn duidelijk weer te vinden in de Barbas Box 55. Door de slimme manier waarop de lucht wordt gecirculeerd en gecontroleerd zijn de verbrandingsomstandigheden in de brandkamer optimaal. Door deze ideale omstandigheden brandt het vuur fel en grondig. De temperatuur die wordt bereikt ligt hoger dan bij zomaar een houtkachel. In de Barbas Box worden enorm hoge temperaturen bereikt waardoor het hout grondig wordt verbrandt. Dit levert niet alleen voordelen op qua warmteontwikkeling, maar ook in het aantal overblijvende reststoffen zoals as en roet.

Verantwoord stoken met de Barbas Box 55

Vollediger verbranding betekent minder reststoffen zoals as en roet. U hoeft hierdoor de kachelruit van de Barbas Box 55 minder vaak te reinigen dan u normaal van een houtkachel gewend bent Ook het legen van de aslade hoeft minder frequent wanneer uw houthaard effectief stookt. Maar het allergrootste voordeel is natuurlijk de wereld om ons heen. De tijd dat we zonder nadenken maar hout in onze haarden bleven gooien ligt nu achter ons. Het uiterste uit ons brandhout halen is de enige manier van verantwoord stoken. En de Barbas Box 55 laat zien dat verantwoord stoken nu heel goed mogelijk is. Houtkachels hebben hierdoor niet alleen een roemrijk verleden, maar ook zeker nog een toekomst!

Barbas Box 55 prijs & service

Mogen wij de bijzondere Barbas 55 wat nader aan u voorstellen? Of bent u al om, maar zoekt u nu naar de beste prijs en de beste service? Wij zijn uw partners bij het realiseren van iedere droomhaard! Als officieel dealer van Barbas bent u bij ons altijd gegarandeerd van de meest actuele modellen, tegen sterk concurrerende prijzen en met de allerbeste servicevoorwaarden. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag eerlijk en persoonlijk advies. Indien gewenst is de installatie van uw Barbas Box 55 bij ons in goede handen. Onze ervaren installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie, waar dan ook in Nederland! Neem gerust even telefonisch contact met ons op, of per mail of via onze chatfunctie. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze luxe showroom. Kom gewoon even binnenlopen voor inspiratie of maak even een afspraak zodat wij u onze aandacht kunnen garanderen. De koffie staat klaar. Graag tot ziens!

Productspecificaties

BrandstofHout
MerkBarbas
ModelVrijstaand
Vermogen6 tot 7 kW, 7 tot 8 kW, 8 tot 9 kW, 9 tot 10 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter130mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet
AfstandsbedieningNee
Hoogte cm105,5 cm
Breedte cm52,6 cm
Diepte cm40 cm

Gerelateerde categorieën

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Ontvang een vrijblijvende offerte

voor maatwerk

Haardenexpert is niet alleen de specialist in haarden en kachels maar u kunt ook bij ons terecht voor prachtige wandopstelling, haardmeubelen en meer!

Vraag nu een maatwerk-offerte aan

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie

In heel Nederland en België

Een goede installatie van een haard vraagt om een deskundige aanpak. Onze vakkundige monteurs installeren de haard precies zoals u het wenst. Geheel conform de geldende richtlijnen en voorschriften.

Meer informatie over onze werkwijze

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert

Barbas Box 55 Houtkachels

Adviesprijs € 2.546

Bewonder hier de Barbas Box 55, een fantastische houthaard van topkwaliteit zoals we van Barbas gewend zijn.
Ontvang aanbieding