• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Schouw met gashaard

Schouw met haard
€ 13.320

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Schouw met gashaard

Geef uw gashaard de aandacht die hij verdiend met een schitterende gashaard schouw. Een fraaie schouw geeft uw gashaard net even wat meer elegantie en stijl. Een verrijking van elke woonkamer. Misschien gaat u voor traditioneel, en kiest u een schouw afgewerkt in donker eiken of met een klassieke marmerlook? Of wilt u dat uw gashaard met schouw past bij uw moderne interieur, en kiest u voor een gashaard schouw in beton grijs of juist spierwit?

Wat is een gashaard met schouw?

Een schouw is een omlijsting van uw gaskachel en bepaald daardoor grotendeels hoe uw gashaard er uiteindelijk uit zal zien. Met een schouw plaatst u uw gashaard op de voorgrond en benadrukt zo de gezelligheid en sfeer die uw haard uitstralen kan. 

Een gashaard schouw: maakt het plaatje af

Moderne gashaarden benaderen het klassieke open haard effect steeds meer. Door strategisch geplaatste branders, een levensecht gloeibed en niet van echt te onderscheiden houtimitaties lijkt het ‘hout’ in een gashaard echt in vuur en vlam te staan. Speciaal ontspiegeld glas maakt de ruit vrijwel onzichtbaar waardoor de illusie van een open houthaard alleen nog maar versterkt wordt. Een fraaie gashaard schouw maakt dit plaatje af. Een mooie gashaard met schouw plaatst uw haard op een voetstuk en accentueert het vlammenspel op een heel bijzondere manier.

Verschillende stijlen, kleuren en uitvoeringen

Gashaard schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Wij leveren een breed spectrum aan stenen schouwen, stuk voor stuk met de hand bewerkt door ervaren vakmensen. Gashaard schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten, zoals zandsteen, hardsteen of marmer. Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een andere bijzondere look. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

De gaskachel schouwen in ons assortiment zijn gemaakt van: 

 • Belgisch hardsteen: De kleur van deze steensoort wordt bepaald door de wijze van bewerken. Het is een harde steenstoort die uw gaskachel schouw een robuust en stoer karakter geeft.
 • Kalkzandsteen: Is gemaakt van zand, ongeblust kalk en water. Het is egaal van structuur en bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Vooral bij moderne schouwen is kalkzandsteen een populaire keuze.
 • Marmer: Heeft een bijzonder exclusieve uitstraling, door de unieke eigenschappen van natuursteen. Marmer is een natuurproduct met vele verschillende kleurstellingen en patronen.

Soorten gashaard schouwen

Een gashaard schouw is dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten gashaard schouwen. 

 • Gashaard met frontschouw
 • Gashaard met schouw halve omloop
 • Gashaard met schouw hele omloop 

Frontschouw

Een gashaard frontschouw is de kleinste versie van deze drie. Een frontschouw wordt voor de haard geplaatst. Waar de gashaard schouw ophoudt begint de ruit van de haard. Dit type schouw is populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch de gashaard verfraaien.

Schouw met halve omloop

Een gaskachel schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de gashaard door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een gashaard schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw gashaard en geeft uw schouw meer volume en diepte. Wilt u echt dat uw gashaard naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze.

Schouw met hele omloop

Gashaard schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw gashaard een bijzonder statige uitstraling Een prachtige schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Wij hebben nauwe contacten met enkele grotere steenkappers waardoor wij naast onze standaardproducten ook maatwerk kunnen leveren.

Een schouw met gashaard kopen bij Haardenexpert

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een luxe opstelling of neem contact op voor haardadvies. Wij luisteren graag naar uw wensen, om er samen iets moois van te maken.

Productspecificaties

Type haardGashaard
VuurzichtFront/1-zijdig
Interieurstijl meubelLandelijk
Kleur meubelLichtgrijs
Kleur ombouwDonkergrijs
MateriaalNatuursteen, Stucwerk
MerkHaardenexpert
Afmeting haard in cm (BxH)80x65cm
Afmeting meubel in cm (BxHxD)133x110x75cm

Gerelateerde categorieën

ons aanbod haardmeubel

Ons aanbod haardmeubels

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakter. Een haard met meubel is vrijwel altijd verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel, elektrische haard of sfeerhaard. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Tijdelijk een GRATIS 3D visualisatie t.w.v. €95,- ontvangen? Maak direct een afspraak

Meeste gestelde vragen

Met antwoord van dé Expert

Onder een haardombouw verstaan wij een gladde ombouw om de haard, van vloer tot plafond. Hierin zitten geen verspringen, nissen of diepteverschillen.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? Dit is een strakke kolom/koof die om de haard wordt gebouwd. Simpel, strak en tijdloos. Een ombouw kan op drie verschillende manieren worden opgeleverd: stucklaar, behangklaar en sausklaar.

Een opstelling met elektrische haard wordt standaard sausklaar opgeleverd. Een opstelling met gashaard of houtkachel wordt standaard stucklaar opgeleverd.

 1. Stucklaar
  Kiest u voor een stuckklaar afwerkingsniveau dan zijn de plaatmaterialen in het meubel niet naadloos met elkaar verbonden, maar ‘koud’ tegen elkaar aangezet. De platen worden dan rechttoe-rechtaan bevestigd met houten regelwerk. Het naadloze effect ontbreekt daarom ook.

 2. Behangklaar
  Behangklaar betekent dat de plaatmaterialen in het meubel naadloos met elkaar verbonden worden, omdat ze ‘in verstek’ gezaagd zijn. In verstek zagen wil zeggen dat 2 plaatmaterialen in een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) worden gezaagd zodat ze exact op elkaar aansluiten. Zo ontstaat een naadloos geheel. Verder zijn gaten en kieren dicht geplamuurd. Zo heeft u een egaal eindresultaat waar u direct een behang op kunt aanbrengen.

 3. Sausklaar
  Bij een sausklaar meubel is de ondergrond zo glad mogelijk. Net als bij behangklaar worden de naden van het meubel ‘in verstek’ gezaagd. Dit zorgt voor een naadloos geheel. Verder wordt er een extra afwerklaag over het gehele meubel aangebracht voor een optimaal, egaal eindresultaat. Dit is meteen ook het verschil met behangklaar waarbij deze extra afwerklaag ontbreekt.

Dit is een 3D-interieurontwerp van uw droomopstelling. Het biedt u een unieke kans om het eindresultaat in zijn geheel te bewonderen door middel van een fotorealistische tekening. Denk aan het haardmeubel in combinatie met lichtinval door uw ramen, licht-schaduwwerking met uw meubilair en lampen, uw vloer- en wandkleuren en de lengte/breedte verhouding in de ruimte.

Bij onze manier van werken kunt u het volgende verwachten:

1. Persoonlijk: in een persoonlijk adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en ideeën.
2. Professioneel, we kijken of uw dromen ook technisch haalbaar zijn en geven passend advies.
3. Beeldend, we tekenen uw gewenste opstelling op schaal als schets of fotorealistisch.
4. Transparant, we zetten alles duidelijk op een rij in een vrijblijvende offerte.

Wij werken naar een eindresultaat waarbij u helemaal tevreden bent met wat u in huis haalt.

De woonwens van “een haard passend in mijn interieur” willen wij graag voor u waarmaken. Daarvoor vindt u in ons assortiment zowel losse haarden als haarden geïntegreerd in een mooi haardmeubel. Met keuze uit 1200+ type haarden valt er veel te kiezen. Onze kracht ligt in een persoonlijk, eerlijk en technisch goed advies. Wij van Haardenexpert laten uw interieur graag ‘vlammen’.

Van alles. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld decoratief plaatmateriaal van Decolegno met een look & feel zoals:

 • Houtlook
 • Steen of beton
 • Metallic
 • Stof & leer
 • Unikleuren

Andere materiaal afwerkingen waarvoor u kunt kiezen zijn bijvoorbeeld eiken fineer, akoestische wandpanelen of natuursteen. Dit kan een lastige keuze zijn. Wilt u graag een haardadviseur hierover spreken? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Jazeker is dit mogelijk. In ons voorbeeld hebben wij gekozen voor de meest gevraagde maatvoering. Maar bij ons kunt u terecht voor maatwerk en daarom is het geen probleem als u graag andere afmetingen wenst. 

Vraag hiervoor om haardadvies van een expert. Uiteraard kunt u op elk moment online uw wensen kenbaar maken door een persoonlijk en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja! U bent van harte welkom in een van onze twee luxe haardenshowrooms. U vindt ons in het Twentse Rijssen (Overijssel) en in het centraal gelegen Apeldoorn (Gelderland). Graag leiden wij u rond langs de verschillende opstellingen met de mooiste haarden en gaan met u om tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Hopelijk tot snel!

Offerte ontvangen voor een opstelling?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Schouw met gashaard Schouw met haard

De stijlvolle uitstraling van een schouw met gashaard geeft enorm veel sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies uw eigen look & feel.

Ontvang aanbieding