• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Schouw met elektrische haard

Schouw met haard
€ 8.880

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Schouw met elektrische haard
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Schouw met elektrische haard

Een schouw wordt ook wel vaak een schoorsteenmantel genoemd. Het is de omlijsting van een elektrische haard, een manier om de haard nog beter tot zijn recht te laten komen. Bij elke haardsoort kan in principe een schouw worden geplaatst. Een elektrische haard met schouw combineert het beste van twee werelden. Zo profiteert u van alle gemakken van een elektrische haard terwijl u toch de authentieke sfeer van een haard behoudt. Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard met schouw.

Een elektrische haard met schouw

De elektrische haard van nu is niet meer te vergelijken met de elektrische haard van weleer. Door de enorme ontwikkelingen op het gebied van software en techniek zijn er nu mogelijkheden die vroeger absoluut onmogelijk leken. Met behulp van projectie technieken en uitgekiende belichtingsmethodes zijn fabrikanten er nu in geslaagd om de elektrische sfeerhaard met schouw een succesvolle combinatie te maken. Verschillende fabrikanten hebben op verschillende manieren echt vuur weten te imiteren tot een onvoorstelbaar hoog niveau. Door middel van koudwaterdamp is er nu levensechte rook, en de manier waarop nu houtsets zijn vormgegeven grenst met een welhaast surrealistische werkelijkheid aan elk aspect van het echte vuur. 

Welke schouw bij uw elektrische haard?

Schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Sommige schouwen zijn van hout en vanwege de brandveiligheid ruim bemeten, andere schouwen voor een elektrische haard zijn weer krap bemeten en verbergen alles behalve het vlammenspel. Een elektrische haard kan met allerlei schouwen samen, van modern en strak, tot rustiek met diverse soorten hout. Deze schouwen met hout geven uw interieur een landelijke uitstraling die vooral in woonboerderijen het beste tot zijn recht komt. De meeste schouwen zijn echter gemaakt van diverse soorten natuursteen. Wij leveren een brede range aan stenen schouwen, stuk voor stuk vakkundig met de hand bewerkt door ervaren vakmensen.

Schouwen voor elektrische haarden zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten:

 • Zandsteen
 • Harsteen
 • Marmer

Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een bijzondere afwerking. Wat dacht u bijvoorbeeld van een elektrische haard met schouw met een realistisch baksteenmotief of misschien met een speels kiezelpatroon? Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden die de combinatie elektrische haard met schouw kan bieden. Dankzij onze intensieve relaties met ervaren steenkappers kunnen wij op maat gemaakte schouwen leveren tegen sterk concurrerende prijzen.

Soorten schouwen voor een elektrische haard

Schouwen voor elektrische haarden zijn dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten.

 • Elektrische haard met schouw fronthaard
 • Elektrische haard met schouw halve omloop
 • Elektrische haard met schouw hele omloop

Elektrische haard met frontschouw

Wanneer u kiest voor een elektrische haard met schouw front, dan kiest u voor de kleinste versie van deze 3. Kenmerkend van een frontschouw is dat hij voor de sfeerhaard wordt geplaatst. Waar de achterzijde van de schouw ophoud begint de ruit van de sfeerhaard. Dit type schouw is erg populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch direct uw sfeerhaard verfraaien.

Elektrische haard met schouw halve omloop

Een elektrische haard met schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de sfeerhaard door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een elektrische haard met schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw sfeerhaard en geeft uw schouw wat meer volume en diepte.

Elektrische haard met hele omloop

Wilt u echt dat uw haard naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze. Schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw elektrische haard met schouw een erg statige uitstraling.

Een schouw met elektrische haard kopen bij Haardenexpert

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een luxe opstelling of neem contact op voor haardadvies. Wij luisteren graag naar uw wensen, om er samen iets moois van te maken.

Productspecificaties

Type haardElektrische haard
VuurzichtFront/1-zijdig
Interieurstijl meubelLandelijk
Kleur meubelLichtbruin
Kleur ombouwLichtbruin
MateriaalNatuursteen, Stucwerk
MerkHaardenexpert
Afmeting haard in cm (BxH)80x65cm
Afmeting meubel in cm (BxHxD)133x110x25cm

Gerelateerde categorieën

ons aanbod haardmeubel

Ons aanbod haardmeubels

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakter. Een haard met meubel is vrijwel altijd verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel, elektrische haard of sfeerhaard. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Tijdelijk een GRATIS 3D visualisatie t.w.v. €95,- ontvangen? Maak direct een afspraak

Meeste gestelde vragen

Met antwoord van dé Expert

Onder een haardombouw verstaan wij een gladde ombouw om de haard, van vloer tot plafond. Hierin zitten geen verspringen, nissen of diepteverschillen.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? Dit is een strakke kolom/koof die om de haard wordt gebouwd. Simpel, strak en tijdloos. Een ombouw kan op drie verschillende manieren worden opgeleverd: stucklaar, behangklaar en sausklaar.

Een opstelling met elektrische haard wordt standaard sausklaar opgeleverd. Een opstelling met gashaard of houtkachel wordt standaard stucklaar opgeleverd.

 1. Stucklaar
  Kiest u voor een stuckklaar afwerkingsniveau dan zijn de plaatmaterialen in het meubel niet naadloos met elkaar verbonden, maar ‘koud’ tegen elkaar aangezet. De platen worden dan rechttoe-rechtaan bevestigd met houten regelwerk. Het naadloze effect ontbreekt daarom ook.

 2. Behangklaar
  Behangklaar betekent dat de plaatmaterialen in het meubel naadloos met elkaar verbonden worden, omdat ze ‘in verstek’ gezaagd zijn. In verstek zagen wil zeggen dat 2 plaatmaterialen in een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) worden gezaagd zodat ze exact op elkaar aansluiten. Zo ontstaat een naadloos geheel. Verder zijn gaten en kieren dicht geplamuurd. Zo heeft u een egaal eindresultaat waar u direct een behang op kunt aanbrengen.

 3. Sausklaar
  Bij een sausklaar meubel is de ondergrond zo glad mogelijk. Net als bij behangklaar worden de naden van het meubel ‘in verstek’ gezaagd. Dit zorgt voor een naadloos geheel. Verder wordt er een extra afwerklaag over het gehele meubel aangebracht voor een optimaal, egaal eindresultaat. Dit is meteen ook het verschil met behangklaar waarbij deze extra afwerklaag ontbreekt.

Dit is een 3D-interieurontwerp van uw droomopstelling. Het biedt u een unieke kans om het eindresultaat in zijn geheel te bewonderen door middel van een fotorealistische tekening. Denk aan het haardmeubel in combinatie met lichtinval door uw ramen, licht-schaduwwerking met uw meubilair en lampen, uw vloer- en wandkleuren en de lengte/breedte verhouding in de ruimte.

Bij onze manier van werken kunt u het volgende verwachten:

1. Persoonlijk: in een persoonlijk adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en ideeën.
2. Professioneel, we kijken of uw dromen ook technisch haalbaar zijn en geven passend advies.
3. Beeldend, we tekenen uw gewenste opstelling op schaal als schets of fotorealistisch.
4. Transparant, we zetten alles duidelijk op een rij in een vrijblijvende offerte.

Wij werken naar een eindresultaat waarbij u helemaal tevreden bent met wat u in huis haalt.

De woonwens van “een haard passend in mijn interieur” willen wij graag voor u waarmaken. Daarvoor vindt u in ons assortiment zowel losse haarden als haarden geïntegreerd in een mooi haardmeubel. Met keuze uit 1200+ type haarden valt er veel te kiezen. Onze kracht ligt in een persoonlijk, eerlijk en technisch goed advies. Wij van Haardenexpert laten uw interieur graag ‘vlammen’.

Van alles. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld decoratief plaatmateriaal van Decolegno met een look & feel zoals:

 • Houtlook
 • Steen of beton
 • Metallic
 • Stof & leer
 • Unikleuren

Andere materiaal afwerkingen waarvoor u kunt kiezen zijn bijvoorbeeld eiken fineer, akoestische wandpanelen of natuursteen. Dit kan een lastige keuze zijn. Wilt u graag een haardadviseur hierover spreken? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Jazeker is dit mogelijk. In ons voorbeeld hebben wij gekozen voor de meest gevraagde maatvoering. Maar bij ons kunt u terecht voor maatwerk en daarom is het geen probleem als u graag andere afmetingen wenst. 

Vraag hiervoor om haardadvies van een expert. Uiteraard kunt u op elk moment online uw wensen kenbaar maken door een persoonlijk en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja! U bent van harte welkom in een van onze twee luxe haardenshowrooms. U vindt ons in het Twentse Rijssen (Overijssel) en in het centraal gelegen Apeldoorn (Gelderland). Graag leiden wij u rond langs de verschillende opstellingen met de mooiste haarden en gaan met u om tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Hopelijk tot snel!

Offerte ontvangen voor een opstelling?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Schouw met elektrische haard Schouw met haard

De stijlvolle uitstraling van een schouw met elektrische haard geeft enorm veel sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies uw eigen look & feel.

Ontvang aanbieding