• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Inbouw gashaard

Inbouw gashaard

Ons assortiment

Bij inbouw gashaarden staat het vuur centraal. Steeds meer is de nadruk op sfeerbeleving komen te liggen, de warmte is vaak niet meer de eerste prioriteit. Een gashaard inbouw is door deze veranderende prioriteit veel mooier geworden. Door nieuwe materialen en technieken is de gashaard met zijn tijd meegegaan. Dit zien we bijvoorbeeld direct aan de inbouw gashaard. Een gashaard inbouwen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als vandaag de dag en het aantal toepassingen is vrijwel eindeloos. Laten we eens wat dieper ingaan op een populair concept, de gashaard inbouw.

Advies aan huis
Bent u op zoek naar een mooie nieuwe gashaard inbouw of haardopstelling met meubel maar heeft u geen tijd om onze showroom te bezoeken? Kies dan voor het gemak van haardadvies aan huis.

Afspraak maken

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

gashaard inbouw kopen

Inbouw gashaard

Ontdek de mogelijkheden

De inbouw gashaard is, zoals de naam het al zegt, bedoeld om in te bouwen. Er zijn talloze mogelijkheden bij het inbouwen van een gashaard. De inbouw gashaard wordt geplaatst in een tv-wand, een ombouw, in een schouw, in een speciaal ontworpen haardmeubel met kasten of op een plateau. Daarnaast zijn de afmetingen en de materiaalkeuzes helemaal naar uw wens samen te stellen, waardoor de inbouw haard een onderdeel is van uw interieur. Heeft u geen gasleiding? Zelfs dan is het mogelijk om een inbouw gashaard te plaatsen. Dit kan met de propaan gashaarden.

inbouw gashaard

Modellen inbouw gashaarden

Voor ieder wat wils

De gaskachel inbouw is er in allerlei formaten en modellen. In een cinewall of tv-wand zien we vaak een horizontale inbouw gaskachel die meestal even groot is als de tv. Verticale, hoge inbouw gashaarden doen het juist weer goed in een scheidingsmuur, bijvoorbeeld tussen uw woonkamer en keuken. Niet alleen qua afmetingen van de ruit is er veel mogelijk, maar ook qua achterwanden, type glas, branders en verschillende houtsets. We onderscheiden de volgende modellen gashaard inbouw:

Meest gestelde vragen

Over een inbouw gashaard

Bij het aanschaffen van een gashaard inbouw moet u op een aantal dingen letten. Bijvoorbeeld, wat is het rendement van de haard, welke afmetingen wilt u dat de haard en de ombouw heeft, wilt u een open of een gesloten systeem? Daarnaast moet u rekening houden met de veiligheid en het bouwbesluit.

Het is belangrijk dat u eerst bepaald waar u de haard wilt plaatsen. Als u de haard in een cinewall wilt plaatsen is het mooi dat de inbouw gaskachel even groot, of groter is dan de televisie. Als u de gashaard inbouw op een plateau wilt plaatsen is het belangrijk dat u kijkt hoe groot de ruimte is. Voor haardadvies kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Ja, dat kan. Er zijn meerdere mogelijkheden bij het inbouwen van een gashaard in de muur. We hebben inbouw gashaarden van bijvoorbeeld 160 cm hoog, maar ook van bijvoorbeeld 150 cm breed. Sommige gashaarden inbouw kunnen zelfs worden geplaatst in een buitenmuur.

Ja, dat kan. Als u een cinewall wenst is het mooi dat de gashaard inbouw evengroot is als de televisie. Ook is een gashaard inbouw prachtig te combineren met een televisie, als de haard op een haardplateau staat met de televisie ernaast.

De meeste gashaarden van deze tijd behalen een rendement van wel 80%. Dit betekent dat 80% van de warmte naar de ruimte gaat waar de haard in staat.

Dat is compleet naar eigen keuze. De mogelijkheden bij inbouw gashaarden zijn eindeloos. U kiest zelf de manier van inbouwen, het materiaal en de kleuren. Bij haardenexpert bent u op het juiste adres voor maatwerk opstelling.

gas openhaard inbouw

Een gashaard binnen inbouwen?

Hier moet u rekening mee houden

De gashaard inbouw voor binnen kan overal in de woning geplaatst worden omdat er meestal nog geen rookkanaal aanwezig is. De gashaard en de afvoerpijp worden eerst geplaatst en daarna komt de ombouw er omheen. Als u de inbouw gashaard binnen wilt plaatsen moet u eerst bekijken welk vermogen past bij uw woonruimte, en waar u de gaskachel inbouw wilt plaatsen. Is er al een schoorsteen of ander rookkanaal? Dan kunt u de gaskachel inbouw daar plaatsen of een nieuw rookkanaal aanleggen. Bepaal ook of u een gesloten- of een open systeem wilt. Bij een gesloten systeem haalt de haard zuurstof van buiten en bij een open systeem haalt de haard zuurstof van de ruimte waar de haard in staat. Het plaatsen van een gashaard binnen inbouw eist veel technische kennis. Het is aan te raden dit te laten doen door een erkend installateur. Haardenexpert werkt met vakkundige monteurs die installeren door het hele land.

inbouw gashaarden

Voordelen van inbouw gashaarden

De 3 grootste voordelen

De gashaard inbouw heeft een aantal praktische voordelen. Alles is mogelijk doordat u keuze heeft uit talloze vormen, maten en kleuren. Alles is naar uw wens samen te stellen. Daarnaast is de inbouw gaskachel te bedienen met een afstandsbediening, smartphone of tablet. Het onderhoud van de inbouw gashaard is minimaal. Bovendien hebben de nieuwste gashaarden een hoog rendement waardoor u optimaal geniet van de warmte en de vlammen.

Een inbouw gashaard is een uitstekende keuze. En wel hierom:

  • Alles is mogelijk: van vormen en maten tot kleuren en materialen.
  • Gebruiksgemak: met één druk op de knop heeft u vuur.
  • Hoog rendement: geniet optimaal van de warmte.

gashaard binnen inbouw

Gaskachel inbouw

Efficiënter dan ooit

Niet alleen het uiterlijk van een gashaard inbouw is enorm verbeterd, ook in de specificaties zien we een enorme verbetering. We moeten zuiniger zijn op fossiele brandstoffen, zoals aardgas, door hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Dat dit gegeven ook bij gashaardfabrikanten is doorgedrongen zien we duidelijk aan het rendementspercentage van de laatste generatie inbouw gashaarden. Moderne inbouw gashaarden behalen een rendementspercentage van 85% tot soms wel 95%. Dit betekent dat 85% tot 95% van de totaal opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte rondom de haard te verwarmen. De ouderwetse open houthaard behaalde een rendement van hooguit 15%. Er gaat dus nauwelijks aardgas verloren in een moderne gashaard inbouw. Elke gashaard inbouw levert nu maximale sfeerbeleving bij minimaal aardgasverbruik. Goed voor het milieu, het klimaat en de wereld om ons heen. Maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee.

inbouwhaard gas

Kosten gashaarden inbouw

Bepaald door 4 factoren

De prijs van een gaskachel inbouw in één zin benoemen is lastig. De variatie tussen de verschillende haarden en inbouwmogelijkheden is hier te groot voor. Wel is er voor bijna elk budget een inbouw gashaard binnen verkrijgbaar. Kleinere modellen inbouw gashaarden zijn aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld vrijstaande modellen met hetzelfde vermogen. De prijs van de gashaard inbouw is gebaseerd op 4 verschillende factoren:

  1. De haard zelf. Merk, formaat en model.
  2. Het rookgasafvoerkanaal. Bij een bestaand rookkanaal zijn de kosten lager.
  3. De presentatie. De manier waarop de haard wordt ingebouwd. 
  4. De installatie. De installatie kunt u zelf doen of laten doen.

binnen inbouw gaskachel

Gashaard inbouwen in een meubel

Bij Haardenexpert

Haardenexpert is meer dan alleen een haarden leverancier. Wij leveren het totaalconcept, van inspiratie tot installatie. Uw inbouw gashaard komt in een opstelling waar u van droomt. Doordat we werken met hoogwaardige materialen is er keuze uit talloze vormen, kleuren en materialen. Zo maken wij samen met u een opstelling dat helemaal past in uw interieur en stijl.

Ik wil een haardopstelling

gaskachel inbouw informatie

Inbouw gashaard kopen?

Neem gerust contact met ons op

Enthousiast over de gashaard inbouw? Geen wens is te lastig wanneer het over inbouw gashaarden gaat. Met ruim tien jaar ervaring staan we graag voor u klaar en bespreken we graag de mogelijkheden met u. Vraag vrijblijvend een offerte aan of breng eens een bezoek aan onze luxe haarden showroom voor meer inspiratie. U bent van harte welkom.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op