Barbas Evolux 65/45

Houtkachels

Adviesprijs

€ 4.814
Zoekt u bijzondere Houtkachels van Barbas? De Barbas Evolux 65/45 is zeker het bekijken waard.

Ontvang een vrijblijvende aanbieding

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Of:

Omschrijving Barbas Evolux 65/45

De kleinste haard uit de Barbas Evolux serie, Barbas Evolux 65/45. Deze inbouw houtkachel van Barbas heeft een bijzonder grote ruit waardoor u altijd het perfecte zicht behoud op het mooie vlammenspel. Een moderne haard met de sfeer en de gezelligheid van vroeger. De Barbas Evolux 65/45 is een inbouw liftdeurhaard. Bij een haard als deze gaat de deur niet open met een draaiende beweging maar als 'een lift' naar boven. Zo kunt u op een bijzonder eenvoudige manier het vuurtje aansteken of bijvullen met extra houtblokken. 

Net als alle andere haarden uit deze serie is de Barbas Evolux 65/45 voorzien van een Fire Screen. Deze functionaliteit doet het meest denken aan het klassieke vonkenscherm wat voor een ouderwetse open haard werd geplaatst. Het vonkenscherm voorkomt dat de vonkjes en houtstukjes de kamer in dwarrelen. Aangezien deze haard dicht is, is het uiteraard niet nodig om de vonken tegen te houden. De Fire Screen zorgt er voor dat de warmte niet te veel wordt. Door het scherm te laten zakken houdt u de warmte tegen met behoudt van het fantastische vlammenspel. Zo heeft u optimaal controle over vuur en warmte!

De Barbas Evolux 65/45 geeft het rendement en de veiligheid die we mogen verwachten bij een houtkachel van deze tijd. Het rendement komt uit op zo'n 80%. Met deze haard beperkt u het warmteverlies tot maar 20%! Vergelijk het eens met de ouderwetse open haard, bij een openhaard kan het warmteverlies oplopen tot zo'n 70%! 

Heeft u een brandende vraag over deze topper in de categorie houtkachels? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij staan graag voor u klaar om alle mogelijke vragen over de Evolux 65/45 te beantwoorden. 

Productspecificaties

BrandstofHout
MerkBarbas
ModelInbouw
Vermogen11 kW en hoger
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm, 200mm, 250mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit60 cm tot 80 cm
KleurZwart

Gerelateerde categorieën

Een degelijk stuk vakmanschap

Een degelijk stuk vakmanschap

Met hoogwaardige materialen

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal en/of speksteen. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Barbas Evolux

Barbas Evolux

Haard met elegante vormgeving

Op zoek naar een liftdeurhaard? Kies voor een van de architectonische modellen van de Barbas Evolux serie. Deze inbouw haarden van Barbas hebben een zeer strakke en minimalistische vormgeving waardoor ze opvallen iedere ruimte. De vuurplaats ligt bij deze haarden wat verdiept in het kader en zorgt daardoor voor een elegante en excentrieke vormgeving.

Optioneel: Fire screen

Optioneel: Fire screen

Voor de echte open haard look

De Evolux houtkachels kunnen optioneel worden geleverd met een Fire screen. Dit scherm doet denken aan het vonkenscherm van een ouderwetse open haard. Onafhankelijk van het glas kan het scherm naar boven of beneden worden geschoven. En niet alleen visueel, maar het heeft ook een functioneel aspect. Het scherm zorgt ervoor dat de stralingswarmte substantieel wordt verlaagd met behoud van het (hoge) vuur.

Industrieel interieur

Industrieel interieur

Met een strakke vormgeving

De achterwand van een Barbas Evolux haard is voorzien van een gietijzeren paneel met ribbels. Deze panelen zorgen voor een strak design. Dit wordt nog extra versterkt door de robuuste vorm waardoor de haard een prachtige industriële look en feel krijgt. En dat niet alleen de haard is ook op het gebied van duurzaamheid een ware topper.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. EcoDesign gaat in op 01-01-2022 en bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

  • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
  • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
  • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
  • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Ontvang een vrijblijvende offerte

Bij Haardenexpert kunt u niet alleen terecht voor een prachtige haard met installatie maar ook voor een complete haard- of interieuropstelling. Meer weten over de mogelijkheden van een opstelling met kastenwand, meubel of strakke opbouw? Vraag nu aan, wij helpen u graag.

Maak uw keuze:

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie

In heel Nederland en België

Een goede installatie van een haard vraagt om een deskundige aanpak. Onze vakkundige monteurs installeren de haard precies zoals u het wenst. Geheel conform de geldende richtlijnen en voorschriften.

Meer informatie over onze werkwijze

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert

Barbas Evolux 65/45 Houtkachels

Adviesprijs € 4.814

Bekijk hier de Barbas Evolux 65/45, Een fantastische inbouw houthaard van eigen bodem.
Ontvang aanbieding