Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Wat kost een (nieuwe) badkamer?

Wat kost een (nieuwe) badkamer?
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 8195 keer bekeken

Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Heb je liever een functionele ruimte of hou je meer van luxe? Deze keus heeft een grote invloed op de totale kosten van de verbouwing. Bij een verbouwing wil je natuurlijk een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde kosten. Niemand wilt, tijdens een verbouwing, voor verrassingen komen te staan. Om jou hier op voor te bereiden, heb ik de belangrijkte kosten voor je uiteen gezet. Na het volgen van de onderstaande stappen heb je eindelijk het antwoord gekregen op de vraag: wat kost een nieuwe badkamer?Bepaal het budget

Als eerst ga je het budget vaststellen. Dit is jouw houvast tijdens het zoeken van alle benodigde sanitair. Ik adviseer je om meerdere offertes aan te vragen en op basis hiervan jouw keuzes te maken. Je hebt dan een beter beeld of jouw wensen wel haalbaar zijn voor jouw vastgestelde budget. Wil je de kosten verminderen? Speur het internet goed af voor betaalbare en kwalitatieve sanitair producten. Een verbouwing is namelijk een investering waar je jarenlang van wilt genieten.

Budget voor de badkamer

Welke kosten komen er bij kijken?

Vogel vervolgens uit welke sanitair producten je graag in de badkamer wilt hebben. Wat is het belangrijkste voor jou? Een douche en/of een bad? Wil je ook nog een wc plaatsen of heb je daar een aparte ruimte voor? Standaard komen producten als een wastafel (met kraan en onderkast), een spiegel en verlichting terug op het verbouwingslijstje. Wanneer je met minder genoegen neemt, dan dalen de kosten. De kosten voor de meubels zijn sterk afhankelijk van hoeveel luxe je in de badkamer wilt.

Douche, wc, spiegel en wastafel

Wat kosten de tegels?

Tegels komen voor in verschillende materialen, formaten en kleuren. De meest voorkomende materialen zijn keramisch of natuursteen. Het merendeel van de mensen kiest ervoor om hun badkamer te betegelen met keramische tegels. Bepaal vervolgens wat de afmetingen van jouw badkamer zijn. Op basis hiervan bereken je hoeveel vierkante meters vloer- en wandtegels je nodig hebt. Om de kosten voor de tegels in te schatten, hou je rekening met een prijs vanaf € 20,00- per m2 tot een prijs van € 100,00- per m2.

Tegels

Installatiekosten

Tot slot hou je rekening met de bijkomende installatiekosten. Bij het verbouwing van een badkamer moeten er nieuwe leidingen worden gelegd. Vervolgens is de betegeling aan de beurt en daarna de installatie van jouw nieuwe badkamermeubels. Hou bij de montage het volgende in jouw achterhoofd: je bent ongeveer evenveel kwijt aan de installatie als de kosten van de materialen. Gemiddeld kost een badkamer rond de € 8.000,00. Dit is inclusief materiaalkosten en montagekosten.

Complete badkamer