• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Open of gesloten systeem?

Open of gesloten verbranding gashaard

Kiest u voor een open of gesloten verbrandingssysteem?

Wij willen u hier graag verder helpen door het bespreken van de gashaarden. Alle informatie die u daar voor nodig heeft kunnen wij u aanbieden. Wij hebben een heleboel verschillende soorten gashaarden opgesteld staan in onze prachtige en luxe showroom. U kunt natuurlijk altijd langskomen om onze showroom te bewonderen. Zonder hout en met een klik op de knop van uw afstandsbediening heeft u snel een echt vuur. Een warmtebron die sfeer geeft, die u snel kan aanzetten en die snel warmte afgeeft. Wat betreft vormgeving en afwerking kunt u met een gashaard alle kanten op. Bovendien is een gashaard volkomen veilig. 

  • 18 - 02 - 2023
  • Gashaarden
  • 3 minuten
Verbranding open of gesloten?

Open of gesloten verbranding

Een belangrijk voordeel van een gastoestel is het gesloten verbrandingssysteem dat op deze haarden wordt toegepast. De komst van dit systeem maakte de traditionele schoorsteen overbodig. Bij een gesloten verbrandingssysteem haalt het toestel namelijk de lucht, die nodig is voor de verbranding, direct van buiten en voert het de rookgassen door één en hetzelfde kanaal weer af. Hierdoor kan de afvoer in veel gevallen eenvoudig worden uitgemond door de gevel (via het dak is natuurlijk ook mogelijk). Dat betekent dat u flexibeler bent met betrekking tot de exacte plek waar de haard komt te staan.

Moderne woningen

Omdat het systeem de zuurstof van buiten betrekt en dus niet uit de ruimte waar de haard staat, is het systeem uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen. Doordat er geen traditionele schoorsteen meer nodig is en de afvoer zelfs eenvoudig door de muur naar buiten kan, biedt dit voor steeds meer mensen de oplossing voor het plaatsen van een haard.

Naar alle gashaarden
Verbranding van uw gashaard

Eigen sfeer geven aan uw gashaard

Bij een gashaard kunt u zelf kiezen hoe u uw bodem bedekt. U kunt dat doen met houtstammetjes of kiezeltjes. Wat belangrijk is bij het leggen van de stammetjes is dat ze goed liggen, zodat ze geen obstructie vormen voor de vlammen. Ook zijn er voorgeschreven plaatsingswijzen om een ander vlameffect te creëren zonder dat dat gevaar oplevert. De houtjes of kiezels die in de gashaard geplaatst worden zijn doorgaans van keramiek gemaakt omdat dit de warmte van de vlammen kan weerstaan.

Heeft u meer vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze experts, dit kan via de mail, telefonisch of kom langs in onze showroom.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Icon Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling

Icon groot installateursnetwerk

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Icon hoge klantwaardering

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Icon showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over ons

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert