• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Unilux - 7

Ons assortiment

De Barbas Unilux - 7 is een fraaie houtkachelserie van het Nederlandse merk Barbas. Een Barbas Unilux - 7 houtkachel is erg geschikt voor de rol als inzethaard, maar ook als inbouwkachel is de Unilux Barbas populairste serie. Als inzethaard is een Barbas Unilux houtkachel perfect inzetbaar als vervangende haard. De Barbas Unilux - 7 houtkachel is het resultaat van vele jaren eigen onderzoek door Barbas. Het resultaat mag er zijn, een houtkachel die voldoet aan alle moderne eisen en daardoor helemaal klaar is voor de toekomst. Door zijn slimme afmetingen en ontwerp is de Barbas Unilux erg geschikt om een oude haard te vervangen, maar ook om een lege plaats waar ooit een haard stond nieuw leven in te blazen.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Barbas Unilux houtkachel

Barbas Unilux houtkachel

Functionele en efficiënte (inbouw of inzet) houtkachel

Wanneer u kiest voor een Barbas Unilux houtkachel dan kiest u voor een inbouw houtkachel die functioneel en efficiënt is, maar tegelijkertijd ook een elegante schoonheid heeft. Door de geringe inbouwdiepte van slechts 35cm is de Barbas Unilux - 7 in veel situatie toepasbaar. De Barbas Unilux houtkachel is het resultaat van vele jaren eigen onderzoek door Barbas. Het resultaat mag er zijn, een houtkachel die voldoet aan alle moderne eisen en daardoor helemaal klaar is voor de toekomst. Doordat de aansluiting aan de bovenkant is geplaatst kan deze fraaie houtkachel gemakkelijk discreet worden geïnstalleerd. Eenmaal ingebouwd zijn er bij de Barbas Unilux geen storende elementen meer zichtbaar. Alles wat u nog ziet is datgene waar het voor houthaardliefhebbers eigenlijk allemaal om draait, en dat is een sfeervol en gezellig knisperend houtvuur! Wanneer u kiest voor de Barbas Unilux dan haalt u de magie van gecontroleerd vuur in huis, op de meest stijlvolle en sfeervolle manier!

De betere inbouwhaard

De betere inbouwhaard

Met een unieke en persoonlijke uitstraling

Wanneer er sprake is van een geheel nieuwe situatie kunt u de Barbas Unilux ook gebruiken als inbouwhaard. De Unilux wordt bijvoorbeeld vaak ingebouwd in een brandveilige ombouw, op een haardplateau, in een tv-wand, in een bar of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Met uw eigen creativiteit geeft u de Barbas Unilux dus heel gemakkelijk een unieke en persoonlijke uitstraling. Door de verschillende kaderopties laat een Barbas Unilux houtkachel zich erg fraai inbouwen. Met de kaders bedoelen we de omlijsting van de haard, het gedeelte tussen de haardruit en het omliggende materiaal. Door deze keuze in smaakvolle kaders past deze inbouw houtkachel in vrijwel alle interieurstijlen. Deze kaders maken een vloeiende overgang mogelijk tussen uw haard en de rest van uw interieur. Wanneer u uw oude houtkachel of open haard vervangt door een passend model uit de Barbas Unilux serie profiteert u van alle voordelen die een moderne houthaard bieden kan, zonder dat u concessies hoeft te doen qua vuurzicht of sfeerbeleving.

Kies uw Barbas Unilux houtkachel

Diverse modellen, van weinig tot veel vermogen

De Barbas Unilux serie bestaat uit diverse modellen, van klein met gering vermogen tot een formaat dat volstaat voor ruime woningen waarin erg veel warmte nodig is. De Barbas Unilux serie beslaat een groot aantal verschillende formaten. Naast de klassieke vierkante modellen zijn er bijvoorbeeld ook fraaie verticale houtkachels verkrijgbaar. Deze inbouw houtkachels zijn smal maar hoog, en geven hierdoor een bijzonder perspectief op de vlammen en het vuur. Andere opvallende leden van de Barbas Unilux familie zijn de tweezijdige hoekmodellen, de Barbas Unilux 265 en Barbas Unilux 270. Deze bijzonder houtkachel hoek inbouw modellen hebben naast een voorruit ook een zijruit. Hierdoor kunt u ook vanaf de zijkant het vuurbeeld in uw haard bewonderen. Dit extra perspectief zorgt ervoor dat uw hele woonkamer kan genieten van de charmes van het houtvuur. De extra ruit bij de hoekmodellen uit de Barbas Unilux serie geven het vuur bovendien wat meer diepte en karakter. De extra ruit verandert het houtvuur van een 2-dimensionaal plaatje naar een 3-dimensionale beleving. Absoluut het bekijken waard!

Kiest u voor een tweezijdige hoek houtkachel? Of toch voor de driezijdige Barbas Unilux?

Bent u echt op zoek naar een eyecatcher in uw woning? Wilt u echt genieten van vrijwel onbelemmerd vuurzicht ongeacht waar u zich in uw woonkamer bevindt? Dan zijn de bijzondere fraaie driezijdige Barbas Unilux haarden misschien wel precies wat u zoekt! De Barbas Unilux 265-3 en de Barbas Unilux 270-3 bieden aan drie kanten zicht op het vuur waardoor iedereen in uw kamer het sfeervolle schouwspel kan beleven. Deze driezijdige inbouw houtkachels geven een breed zicht op het vuur waardoor deze bijzondere houthaard direct uw kamer vult met sfeer en gezelligheid. Omdat een kachelruit zorgt voor een lagere temperatuur in de brandkamer, maken meer ruiten een kachel minder efficiënt. Om dit tegen te gaan is de Barbas Unilux uitgevoerd met een reflectiecoating op de zijruiten zodat de opgewekte warmte nauwelijks verloren gaat. Ziet u al voor u hoe u comfortabel in uw fijne stoel voor uw eigen Barbas Unilux zit, starend naar het altijd boeiende vlammenspel? Informeer dan snel naar de mogelijkheden!

Unilux Barbas

Unilux Barbas

Staat voor duurzame kwaliteit

Barbas besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van zijn haarden en vervaardigt ze daarom geheel in eigen beheer. Met de nieuwste productiemethoden en uitgebreide controles waarborgt Barbas de kwaliteit waar ze om bekend staan. De Barbas Unilux is een robuuste no-nonsense houthaard gefabriceerd uit 8 mm dik kwaliteitsstaal. Hierdoor oogt de Barbas Unilux stoer en stijlvol en bestand tegen vele jaren intensief gebruik. Het interieur van de Barbas Unilux is gemaakt van betonkeramiek. Dit materiaal houdt de opgewekte warmte vast en is daarnaast ook nog eens enorm duurzaam. Met de Barbas Unilux houtkachel bent u verzekert van een Nederlands kwaliteitsproduct dat voldoet aan de eisen van vandaag de dag en aan die van de nabije toekomst. Met de Barbas Unilux serie laat Barbas zien dat verantwoord hout stoken absoluut mogelijk is!

De Barbas Unilux

De Barbas Unilux

Heeft een driezijdige luchtaanvoer

Standaard is ieder model uit de Barbas Unilux serie voorzien van een drievoudige luchtaanvoer, namelijk een primaire, een secundaire en een derde voor de ruitspoeling. Dankzij deze spoeling blijft de glazen kachelruit bijzonder lang schoon, zodat u eindeloos kunt genieten van het prachtige vlammenspel. Bij ieder model uit de Barbas Unilux serie is het mogelijk om de rookgasafvoer op uw schoorsteen aan te sluiten. Naar eigen wens kunt u de afvoer via de bovenkant, onderkant en zelfs diagonaal laten plaatsen. De Barbas Unilux is verkrijgbaar met een open - of een gesloten verbrandingssysteem. Bij het open systeem haalt het toestel de benodigde zuurstof uit de woonruimte rondom de haard. Bij het gesloten systeem wordt de lucht direct van buiten gehaald en is dus niet meer afhankelijk van de atmosfeer in uw woonkamer. Dit maakt de Barbas Unilux met een gesloten systeem ideaal voor gebruik in goed geïsoleerde woningen.

Barbas Unilux kopen?

Barbas Unilux kopen?

Haardenexpert is officieel Barbas dealer

Bent u al enthousiast over de Barbas Unilux? Kom dan snel nader kennismaken! Wij zijn al vele jaren officieel dealer van Barbas houthaarden. Hierdoor vindt u bij ons altijd de meest actuele modellen tegen de allerscherpste prijs! In onze luxe showroom laten wij u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn over de Barbas Unilux serie. Loop gewoon even vrijblijvend binnen, of maak even een afspraak om van onze aandacht verzekert te zijn. Heeft u nu al vragen? Ook telefonisch, per mail of via onze chatfunctie beantwoorden wij graag uw vragen en geven wij graag persoonlijk advies. Wij ontzorgen graag uw gehele haardproject, van inspiratie tot aan de installatie van uw droomhaard. Ons team deskundige installateurs staat garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland! Graag tot ziens!