• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Unilux-7 80

Houtkachels
€ 3.416

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Unilux-7 80

Het grootste model van de Barbas Unilux-7 serie, de Barbas Unilux-7 80. De ideale houthaard voor renovaties en andere bestaande situatie's. Met een geringe inbouw diepte van maar 35cm is deze haard eigenlijk overal te plaatsen. Dat komt ook mede dankzij de aansluiting die achter, diagonaal en bovenop de haard zit. Zo bent u zeer flexibel met het plaatsen van de haard en kan deze overal zijn plek wel vinden. Dat komt ook door de tijdloosheid van de haard en door de vele verschillende kaders die optioneel verkrijgbaar zijn. De kaders waar we het dan over hebben zijn de: kaderloze, klassiek kader, verdiept kader en het inbouwkader. Dus 4 verschillende designs en toch 1 haard.

Voordelen van de Barbas Unilux-7 80

Er zijn natuurlijk nog meer opties en voordelen bij deze haard. Neem bijvoorbeeld de optie's voor de vele inbouw mogelijkheden in combinatie met de nieuwste technieken, met daarbij ook nog eens een extra grote ruit voor een nog beter zicht op het prachtige vlammenspel. Te veel om op te noemen. Kom gerust een keer langs in onze luxe ingerichte showroom te Rijssen. Laat u inspireren en adviseren door onze verkopers d.m.v. prachtige 3D tekeningen.

Duurzaam en efficiënt

Milieuvriendelijk en duurzaam stoken, dat is erg belangrijk in deze tijd. Met de Barbas Unilux-7 80 bent u ervan verzekerd dat u de juiste kachel kiest op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Deze kachel voldoet aan de actuele, steed strenger, wordende regels en richtlijnen.Met het juiste stookgedrag voldoet de Unilux-7 80 overal aan. 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen8,0 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit60 cm tot 80 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
Hoogte cm65 cm
Breedte cm76 cm
Diepte cm38,9 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Unilux Barbas haarden

Barbas Unilux haard

Geschikt als inbouw of inzet

Een haard uit de Unilux serie is geschikt voor een bestaande of een nieuwe situatie. Wilt u een nieuwe haardopstelling creëren of bent u juist op zoek naar een haard die wordt geplaatst in een ‘oude’ schouw? De Unilux kan voor beide situaties de juiste keuze zijn. Door de geringe inbouwdiepte kan de Unilux haard vaak zonder een complexe ingreep geplaatst worden.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Unilux-7 80 Houtkachels

De Barbas Unilux-7 80 is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding