Haard onder tv

Ons assortiment

Een haard onder tv creëert een prachtig middelpunt in uw kamer. Bij Haardenexpert bent u aan het juiste adres voor een open haard onder tv. Met onze (technische) kennis van haarden en interieur denken we mee met de mogelijkheden.

Haardenexpert biedt niet alleen een breed assortiment haarden aan die onder de tv worden geplaatst, maar we leveren ook het meubel zelf. Elk type haard en haardopstelling heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Welke haard voor u de beste keuze is, is helemaal afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden thuis. Wij vertellen u op deze pagina graag alles over ons assortiment, de mogelijkheden, welke haard geschikt is voor uw tv en waar u rekening mee moet houden.

open haard onder tv

Haard onder tv: de mogelijkheden

Kies wat u mooi vindt

Er zijn veel mogelijkheden om een open haard onder de tv te plaatsen. Zo is een 'simpele' strakke ombouw mogelijk, maar u kunt er ook boekenplanken of nissen naast plaatsen. Het grote voordeel hiervan is de nuttige opbergruimte. Uw opstelling heeft niet alleen een sfeervolle functie, maar is ook nuttig in gebruik.

Cinewall met haard Haardopstelling met de tv boven de haard.
Tv wand met haard Een tv met haard in dezelfde (kasten)wand gemonteerd.
Tv meubel met haard De haard ingebouwd in een tv meubel waar de tv op kan staan.

kachel onder tv

Deze openhaard onder tv is geschikt

Ontdek de mogelijkheden

Welke haard het beste onder uw tv past is in veel gevallen afhankelijk van de afmeting van de tv. Onze ervaring is dat de meeste mensen er voor kiezen om de breedte van de haard af te stemmen op de breedte van de tv. Doorsnee genomen komen we dan uit op de onderstaande breedtematen van de tv met open haard eronder. Welke haard het beste past onder uw tv, is afhankelijk van de grootte van de tv. Het is namelijk mooi dat de haard even groot is, of groter is dan de tv. Daarnaast moet u nadenken over de brandstof van de haard.

Tv tot en met 47/48 inch Haard met breedte van 106 cm
Tv tot en met 57 inch Haard met breedte van 128 cm
Tv tot en met 68 inch Haard met breedte van 152 cm
Tv tot en met 82 inch Haard met breedte van 183 cm

tv met open haard eronder

Elektrische haard

De brandstof

Gaat u de haard niet als hoofdverwarming gebruiken en wilt u voornamelijk een gezellige sfeer creëren? Kies dan voor een elektrische open haard onder tv. De nieuwste generatie elektrische haarden onder tv zijn zeer geschikt én levensecht. De vlammen zijn bijna niet meer te onderscheiden van een houtkachel of gashaard. Wilt u niet beperkt worden door een rookgasafvoer en daarmee elke mogelijke ombouw kunnen bouwen? Dan is een elektrische kachel onder tv een goede oplossing.

haard onder tv

Gashaard

De brandstof

Een gashaard is een prachtige haard voor onder de tv. Een gashaard heeft een prachtig en echt vuur zonder met houtblokken te slepen. Natuurlijk zijn er wel veiligheidsrestricties omdat de gashaard onder tv warm wordt, maar door moderne materialen en nieuwe technieken zijn deze nauwelijks beperkend. Zo is het mogelijk om een gashaard onder tv te plaatsen.

tv met open haard eronder

Houtkachel

De brandstof

Niets geeft meer sfeer dan de authentieke houtkachel. Een houtkachel geeft enorm veel warmte, dat is gezellig maar ook lastig. Bij het inbouwen van een houtkachel onder de tv moet u namelijk met erg veel restricties rekening houden. Daarom raden wij het af om houtkachel onder de tv te plaatsen.

tv met open haard er onder

Vuurzichten haard onder tv

Meest populair bij haard onder tv

Bij de keuze voor de perfecte haard onder uw tv, moet u nadenken over het vuurzicht dat u wenst.

Front Vuur vanaf één kant. Wordt het meest gekozen als haard onder tv.
Driezijdig Vuur vanaf 3 kanten. Een panoramisch vuurbeeld met haard onder tv.
Doorkijk Kijk door de haard onder tv heen.

haard onder tv

Creëer uw eigen kachel onder tv

Precies zoals u het wenst

Het is op allerlei manieren mogelijk om een open haard onder de tv in te bouwen. Laat u inspireren door de vele manieren. U heeft de volledige vrijheid om te kiezen in het ontwerp, materialen en afwerkingen, mits dit technisch mogelijk is natuurlijk. We kijken graag met u mee wat er bij u thuis mogelijk is en denken mee over uw interieur.

Kunt u uw droomopstelling niet vinden op deze pagina? Overweeg dan om een maatwerkmeubel te creëren, kom langs in één van onze showrooms of vraag vrijblijvend een offerte aan.