• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Sfeerhaard onder tv

Haard onder tv
€ 2.775

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Sfeerhaard onder tv

Dit is een 3D-voorbeeldtekening van de opstelling sfeerhaard onder tv van 1,60 meter breed die wij graag voor u maken. Op zoek naar een iets andere variant van deze opstelling? De look & feel van deze fotorealistische tekening is naar eigen smaak en inzichten aan te passen. Uiteraard kunt u op elk moment online een persoonlijk en vrijblijvende offerte aanvragen.

Een sfeerhaard onder tv is dé oplossing wanneer u zoekt naar meer gezelligheid en sfeer rondom de plek van de televisie. Haardenexpert kent een breed assortiment sfeerhaarden om onder de tv te plaatsen. Met de juiste (technische) kennis denken wij met u mee in een oplossing die helemaal tegemoet komt aan uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Is het mogelijk om een sfeerhaard onder de tv te plaatsen?

Dit is één van de meest gestelde vragen. Er zijn allerlei opties om een sfeerhaard onder tv in te bouwen. Met een sfeerhaard bedoelen we een haard zonder verwarmingsmodule. Deze is bedoeld om extra sfeer aan uw interieur en (woon)ruimte toe te voegen. Doordat er nauwelijks warmteontwikkeling ontstaat, is inbouwen en plaatsen eenvoudig en vrijwel in elke situatie mogelijk. Onze prachtige opstellingen met sfeerhaard bestaan uit de nieuwste generatie haarden, uitgerust met de beste technieken om een levensecht vlambeeld te creëren.

Inbouwen

De vraag naar sfeerhaarden voor onder een tv is verveelvoudigd, doordat er steeds meer mogelijk is. Zonder een ingrijpende verbouwing of de complexiteit van een afvoerkanaal, plaatst en installeert u gemakkelijk een sfeerhaard onder tv. Vaak wordt daarbij gekozen voor een tv-nis, wat er voor zorgt dat uw tv volledig integreert met de wand. Een andere belangrijke eigenschap van een sfeerhaard is de minimale inbouwdiepte. Hierdoor is de haard breed toepasbaar. Gecombineerd met een voorzetwand, haardombouw, een complete tv-wand of luxe kast, het is allemaal mogelijk.

Beste keuze

Bij het creëren van de gewenste haardopstelling is er veel keuze. Een voorzetwand of haardombouw is een veel gekozen oplossing. Ook een modern zwevend tv meubel of luxe tv-wand over de volledige breedte van uw muur in de woonkamer is denkbaar. Wat voor u de beste optie is, hangt nauw samen met persoonlijke voorkeur, smaak en wensen. Waar u verder aan moet denken is de afmeting van de tv. Haardenexpert adviseert doorgaans de breedte van de haard gelijk te houden aan de breedte van uw televisie. Hier is geen duidelijke vuistregel voor en uiteindelijk bent u het zelf die bepaalt of de haard smaller of juist breder dan de tv moet zijn.

Op maat gemaakt

Niet elke woning is hetzelfde. Soms moet u rekening houden met hoeken, muren of andere aspecten, waardoor een standaard meubel net niet past. Daarom is een maatwerk meubel een mooie oplossing. Haardenexpert ontwerpt meubels waarmee we de sfeerhaard en tv plaatsen in een uniek en op maat gemaakt meubel. Een meubelstuk die tot in detail gemaakt is voor u, helemaal afgestemd op uw smaak, wensen en voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een meubel met unieke handgrepen? Lades, planken, schuif- of draaideur? Samen komen we er altijd uit. Meer weten over onze maatwerkmogelijkheden? Neem contact met ons op of ga naar onze speciale maatwerkpagina.

Bekijk het aanbod sfeerhaarden onder tv

Haardenexpert heeft een breed aanbod sfeerhaarden die zeer geschikt zijn om onder een tv geplaatst te worden. Onze sfeerhaarden voldoen aan de hoogste technische eisen en en hebben een vlambeeld wat nauwelijks van echt is te onderscheiden. De vlammen zijn zo echt en realistisch dat u bijna zult denken dat u zich er aan kunt branden. Een sfeerhaard onder tv kent 3 modellen:

 • Front model (heeft alleen een ruit aan de voorzijde)
 • Tweezijdig model (heeft een ruit aan de voorzijde en een zijkant)
 • Driezijdig model (heeft een ruit aan de voorzijde en beide zijkanten)

Wilt u van alle kanten een blik kunnen werpen op het vlammenvuur? Dan kiest u voor een driezijdig model. Wilt u een sfeerhaard strak onder de tv inbouwen en alleen recht voor de haard de vlammen kunnen zien? Dan is een front model de beste oplossing.

Een sfeerhaard onder tv kopen bij Haardenexpert

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een luxe opstelling of neem contact op voor haardadvies. Wij luisteren graag naar uw wensen, om er samen iets moois van te maken.

Productspecificaties

Type haardSfeerhaard
VuurzichtFront/1-zijdig
Tv-positieBoven de haard
Interieurstijl meubelStrak/Modern
Kleur ombouwCremewit
MateriaalMDF
MerkHaardenexpert
Afmeting haard in cm (BxH)130x40cm
Afmeting meubel in cm (BxHxD)160x260x30cm
Extra optiesTerugvallende plint, Kasten, Lades, (Boeken)planken

Gerelateerde categorieën

Ons aanbod

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod elektrische haard onder de tv aan. In een handig overzicht vindt u zeven populaire voorbeeldopstellingen als foto-realistisch ontwerp in 3D. Zo ziet u direct hoe uw toekomstige haardopstelling eruit kan zien. 

Met strakke kolom Een gladde ombouw van vloer tot plafond. Verder zitten er geen verspringen, nissen of diepteverschillen in.
Met boekenplanken Hier kunt u accessoires plaatsen, die uw interieur karakter geeft, zoals een mooie vaas of plant.
Met kastruimte In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met opbergnissen Door praktische en functionele opbergnissen creeert u order en rust in een ruimte.
Met houtopslag Gebruik haardhout als decoratie voor extra gezelligheid en warmte in uw interieur.
Met soundbar-uitsparing Een perfecte integratie van de soundbar in het meubel, met uitsparing voor de luidspreker.
Met zwevend-plateau Door de haard te monteren op een zwevend plateau, ontstaat een modern en ruimtelijk effect.

Alles is handgemaakt, dus het kan precies zo worden zoals u dat wilt. Over de verschillende afmetingen, materialen, merken en designs adviseren wij graag.

Liever gas als brandstof voor uw haard? Kijk dan naar een gashaard onder tv.

Meeste gestelde vragen

Met antwoord van dé Expert

Onder een haardombouw verstaan wij een gladde ombouw om de haard, van vloer tot plafond. Hierin zitten geen verspringen, nissen of diepteverschillen.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? Dit is een strakke kolom/koof die om de haard wordt gebouwd. Simpel, strak en tijdloos. Een ombouw kan op drie verschillende manieren worden opgeleverd: stucklaar, behangklaar en sausklaar.

Een opstelling met elektrische haard wordt standaard sausklaar opgeleverd. Een opstelling met gashaard of houtkachel wordt standaard stucklaar opgeleverd.

 1. Stucklaar
  Kiest u voor een stuckklaar afwerkingsniveau dan zijn de plaatmaterialen in het meubel niet naadloos met elkaar verbonden, maar ‘koud’ tegen elkaar aangezet. De platen worden dan rechttoe-rechtaan bevestigd met houten regelwerk. Het naadloze effect ontbreekt daarom ook.

 2. Behangklaar
  Behangklaar betekent dat de plaatmaterialen in het meubel naadloos met elkaar verbonden worden, omdat ze ‘in verstek’ gezaagd zijn. In verstek zagen wil zeggen dat 2 plaatmaterialen in een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) worden gezaagd zodat ze exact op elkaar aansluiten. Zo ontstaat een naadloos geheel. Verder zijn gaten en kieren dicht geplamuurd. Zo heeft u een egaal eindresultaat waar u direct een behang op kunt aanbrengen.

 3. Sausklaar
  Bij een sausklaar meubel is de ondergrond zo glad mogelijk. Net als bij behangklaar worden de naden van het meubel ‘in verstek’ gezaagd. Dit zorgt voor een naadloos geheel. Verder wordt er een extra afwerklaag over het gehele meubel aangebracht voor een optimaal, egaal eindresultaat. Dit is meteen ook het verschil met behangklaar waarbij deze extra afwerklaag ontbreekt.

Dit is een 3D-interieurontwerp van uw droomopstelling. Het biedt u een unieke kans om het eindresultaat in zijn geheel te bewonderen door middel van een fotorealistische tekening. Denk aan het haardmeubel in combinatie met lichtinval door uw ramen, licht-schaduwwerking met uw meubilair en lampen, uw vloer- en wandkleuren en de lengte/breedte verhouding in de ruimte.

Bij onze manier van werken kunt u het volgende verwachten:

1. Persoonlijk: in een persoonlijk adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en ideeën.
2. Professioneel, we kijken of uw dromen ook technisch haalbaar zijn en geven passend advies.
3. Beeldend, we tekenen uw gewenste opstelling op schaal als schets of fotorealistisch.
4. Transparant, we zetten alles duidelijk op een rij in een vrijblijvende offerte.

Wij werken naar een eindresultaat waarbij u helemaal tevreden bent met wat u in huis haalt.

De woonwens van “een haard passend in mijn interieur” willen wij graag voor u waarmaken. Daarvoor vindt u in ons assortiment zowel losse haarden als haarden geïntegreerd in een mooi haardmeubel. Met keuze uit 1200+ type haarden valt er veel te kiezen. Onze kracht ligt in een persoonlijk, eerlijk en technisch goed advies. Wij van Haardenexpert laten uw interieur graag ‘vlammen’.

Van alles. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld decoratief plaatmateriaal van Decolegno met een look & feel zoals:

 • Houtlook
 • Steen of beton
 • Metallic
 • Stof & leer
 • Unikleuren

Andere materiaal afwerkingen waarvoor u kunt kiezen zijn bijvoorbeeld eiken fineer, akoestische wandpanelen of natuursteen. Dit kan een lastige keuze zijn. Wilt u graag een haardadviseur hierover spreken? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Jazeker is dit mogelijk. In ons voorbeeld hebben wij gekozen voor de meest gevraagde maatvoering. Maar bij ons kunt u terecht voor maatwerk en daarom is het geen probleem als u graag andere afmetingen wenst. 

Vraag hiervoor om haardadvies van een expert. Uiteraard kunt u op elk moment online uw wensen kenbaar maken door een persoonlijk en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja! U bent van harte welkom in een van onze twee luxe haardenshowrooms. U vindt ons in het Twentse Rijssen (Overijssel) en in het centraal gelegen Apeldoorn (Gelderland). Graag leiden wij u rond langs de verschillende opstellingen met de mooiste haarden en gaan met u om tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Hopelijk tot snel!

Offerte ontvangen voor een opstelling?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Sfeerhaard onder tv Haard onder tv

Combineer twee belangrijke elementen tot één fantastische blikvanger met een sfeerhaard onder tv. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies uw eigen look & feel.

Ontvang aanbieding