Faber e-MatriX

Faber e-MatriX

Ons assortiment

Onder de naam e-MatriX brengt Faber een indrukwekkende serie elektrische haarden op de markt. Elke Faber e matrix is een elektrische inbouwhaard van de laatste generatie. Dit zie je, hoor je, voel je en ervaar je direct wanneer u voor het eerst kennismaakt met het elektrische vuur anno nu. Felle wispelturige vlammen die dansen om een niet van echt te onderscheiden blok brandhout. Driedimensionaal vuurzicht en levensechte rooksimulaties met behulp van koudwaterdamp. De Fabere-MatriX heeft het allemaal en nog veel meer. 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Serie: e-Matrix

Merk: Faber

per pagina
Sorteer op
Pagina

Faber e-MatriX elektrische haard

Faber e-MatriX elektrische haard

Een combinatie van innovatie en ambachtelijk vakmanschap

De naam Faber verraadt al dat de Faber E-Matrix Nederlandse roots heeft. Van oorsprong alleen in Friesland een begrip, maar ondertussen is Faber al heel wat jaren lang een internationaal opererende onderneming met een reputatie die tot ver over onze grenzen reikt. Faber mag met een gerust hart een pionier in de haardenwereld genoemd worden. De ervaring van Faber beslaat ondertussen meer dan anderhalve eeuw. Jaren die zijn besteedt aan het blijven verbeteren van de haard in al zijn vormen, een instelling die Faber veel belangrijke patenten heeft opgeleverd. Belangrijke uitvindingen, met gevolgen die we vandaag de dag terugzien in vrijwel elke moderne gaskachel en elektrische haard. Die vroege pioniersrol heeft Faber een voorsprong gegeven die door concurrentie maar lastig teniet wordt gedaan. Dit is goed te zien aan de huidige situatie. De Faber Matrix gashaard serie behoort namelijk tot de populairste series gashaard, terwijl de Faber e matrix de elektrische haardenmarkt in zijn greep heeft. Voordat een e-MatriX Faber mag verlaten wordt hij eerst uitvoerig getest en gecheckt. Toen Jan Gerrits Faber in 1844 de eerste kachels vervaardigde in zijn Friese smederij had hij nooit kunnen voorstellen dat zijn naam een begrip zou worden in de wereld van eenieder die de haard een warm hart toedraagt.

Elektrisch vuur

Elektrisch vuur

Neemt de plaats in van traditioneel vuur

Sinds de primitieve houtkachels van destijds is er natuurlijk enorm veel veranderd. Was de houtkachel toen nog een essentieel onderdeel van ons dagelijks bestaan, tegenwoordig heeft de haard een heel andere rol gekregen. We hebben alternatieven gevonden voor het bereiden van ons eten en drinken en ook onze warmtebehoefte kan vandaag de dag op heel veel andere manieren worden vervuld. De centrale verwarming heeft de rol van de haard overgenomen. In onze huidige goed geïsoleerde woningen hoeft trouwens toch al niet veel warmte meer te worden opgewekt omdat er ook nauwelijks meer warmte verloren gaat. U zou bijna denken dat de haard is ingehaald door de tijd en zijn rol in onze huiskamers verloren heeft. Maar de haard bleek meer voor ons te betekenen dan enkel de som der delen. De heerlijke stralingswarmte en het altijd boeiende schouwspel van vlammen en vuur bleken toch meer voor ons te betekenen dan verwacht.

De kracht van de Faber e-Matrix

De kracht van de Faber e-Matrix

Perfecte vlamimitatie en ultra-realistisch houtset

Toen de traditionele haarden langzaam maar zeker uit onze woonkamer verdwenen realiseerden we ons pas wat de haard eigenlijk voor ons betekende. Zonder haard was opeens de sfeer weg die we al die jaren gewoon als voorlief hadden genomen. Het centrale verzamelpunt in huis was opeens weg en er was geen plek meer om weer heerlijke op te warmen na een lange koude winterwandeling. De warmte van de kachel is nu niet meer perse nodig. Maar de unieke sfeer die een haard met zich mee brengt wordt door velen van ons absoluut wel gemist! Juist voor deze groep is de Faber E-matrix serie een uitkomst! De Faber E-matrix geeft dezelfde sfeer en gezelligheid als de klassieke houthaard. Met indrukwekkende vlamimmitaties, ultra-realistische hout en levensechte rooksimulatie is het Faber gelukt om de magie van het vuur te vinden in ieders stopcontact!

Faber E matrix met sfeerwarmte

Wanneer u dat wenst

De Faber E-matrix serie is in heel korte tijd een begrip geworden in de wereld van het elektrische vuur. Het elektrische vuur is nu echt volwassen geworden en heeft een niveau bereikt dat velen zal verwonderen. Laten we eens kijken naar de elektrische inbouwhaard waar iedereen het over heeft; de Faber E-Matrix. De Faber E-matrix serie laat zien wat er nu allemaal mogelijk is zonder echte verbranding. Verbranding was altijd noodzakelijk in elke haard of kachel die ooit gemaakt is. Nu die altijd onvermijdelijke geachte verbranding achterwege kan blijven geeft ons dat unieke voordelen die eerder altijd voor onmogelijk werden gehouden. De Faber E-matrix geeft warmte wanneer u dit wenst en niet wanneer hij aanstaat. Met een druk op de knop schakelt u het optionele verwarmingselement in op momenten dat u graag even opwarmt. Het verwarmingselement heeft twee standen, 1000 watt voor een beetje sfeerwarmte, en 2000 watt voor de momenten dat uw warmtebehoefte groter is. Door elektrische haarden zoals de Faber E-matrix is warmte niet meer onvermijdelijk maar een persoonlijke keuze! De geringe warmteafgifte van een Faber E-matrix elektrische haard maakt hem erg geschikt voor allerlei inbouwtoepassingen. Zonder brandgevaar laat de Faber E-matrix zich naadloos inbouwen in meubels, kasten, balies, bars, tv-wanden, of….. Waar u maar wilt eigenlijk!

Zonder verbranding is er geen rookontwikkeling en is ook luchttoevoer niet meer noodzakelijk. De Faber E matrix kan hierdoor gemakkelijk worden geplaatst zonder ingrijpende verbouwingen of lastige installaties. Alles wat de Faber E-matrix van u hoeft te vragen is een stopcontact. Meer brandstof heeft deze bijzondere haard niet nodig! Wanneer u uw haard niet wilt gebruiken als hoofdverwarming is de Faber E matrix een serieus alternatief voor de traditionele gashaard of houtkachel. Duurzaam en milieuvriendelijk, laag in verbruik, onderhoudsvrij en vrijwel overal gemakkelijk te plaatsen. Met de E-matrix serie laat Faber zien dat de haard van de toekomst wel eens elektrisch kan zijn!

Personaliseer uw Faber e-Matrix

Personaliseer uw Faber e-Matrix

Modulair opgebouwd, aan te passen naar uw voorkeur

De Faber e-Matrix is een prachtige serie die modulair is opgebouwd. Dit wil zeggen dat u uw Faber E-Matrix op veel verschillende manieren naar uw eigen smaak of interieurstijl kunt personaliseren. De E matrix Faber heeft het bijzondere Opti-Myst systeem. Dit is een techniek waarbij water geleidelijk wordt verdampt om levensechte rook te creëren. Door deze koud waterdamp op slimme wijze te belichten ontstaat en een levensecht en karaktervol vuurbeeld waar u maar niet op raakt uitgekeken! Voordat een e matrix Faber mag verlaten wordt hij eerst uitvoerig getest en gecheckt. Faber is zuinig op zijn reputatie als kwaliteitshaardenmakers, en dat zie je weer aan elk klein detail. De Faber E-Matrix is verkrijgbaar in diverse formaten en ruitconfiguraties. Zo bestaat de serie uit fronthaarden, tweezijdige hoekmodellen, driezijdige haarden, doorkijkhaarden en roomdivider. Voor elke haardwens is er wel een passende Faber E-Matrix te vinden. Kom dus snel kennismaken met de Faber E matrix, een bijzondere sfeerhaard met de kracht van het modernste vuur. Bent u klaar voor de verwondering

Faber e-Matrix kopen

Faber e-Matrix kopen

Haardenexpert is officieel Faber e-MatriX dealer

Bent u benieuwd naar het vuurbeeld in de Faber E-matrix? Wij laten u graag nader kennismaken! Het heeft even geduurd voordat de elektrische haard het verdiende om serieus te worden genomen, maar de Faber E-matrix serie laat zien dat niemand meer om de elektrische haard heen kan! Graag vertellen wij u meer over deze bijzondere sfeerhaard van eigen bodem. Als officieel dealer van Faber bent u bij ons gegarandeerd van de scherpste prijzen, de beste service en de meest recente modellen. U bent van harte welkom in onze luxe showroom, wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies. Loop zo even bij ons binnen voor wat inspiratie, of plan een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekert wilt zijn. Heeft u nu al brandende vragen? Neem telefonisch contact op, of via de mail of via onze chatfunctie. Wij helpen graag en laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn over de Faber E-matrix. 

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op