Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Faber Opti-Myst

In 1844 ontstond het bedrijf Faber in het Friese Franeker als grofsmederij. Toen gas een belangrijke brandstof werd in de Nederlandse huishoudens begon Faber met de productie van gashaarden. Na verloop van tijd werden ook elektrische haarden geïntroduceerd door Faber welke na verloop van tijd werden verkocht onder de naam ‘Dimplex’.

16 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

16 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

Faber Opti-Myst

Gebruiksgemak van elektrisch

Elektrische haarden kennen een enorm hoog gebruiksgemak. Dit komt omdat u alleen de stekker in het stopcontact hoeft te steken en er geen installatie van een rookkanaal hoeft plaats te vinden. Daarnaast is een elektrische haard vrijwel altijd bedienbaar met een afstandsbediening. Hierdoor kunt u gemakkelijk met één druk op de knop, vanuit uw luie stoel, het vuurbeeld wijzigen of de haard aan- of uitschakelen.  

Mogelijkheden elektrische haarden

Elektrische haarden zijn er in allerlei verschillende soorten in maten. Denk bijvoorbeeld aan het uiterlijk van een elektrische haard die klassiek of juist erg modern kan zijn. Daarnaast zijn er elektrische haarden in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, zwart, bruin of antraciet. Tot slot zijn de elektrische haarden van elkaar te onderscheiden met betrekking tot het ‘brander’ systeem. Dimplex kent 3 systemen, te weten: Opti Myst, Opti Flame en Opti Virtual.

Opti Myst

Bij het Opti Myst systeem is er of een waterreservoir aan de haard toegevoegd of een vaste aansluiting op de waterleiding. Het water in het reservoir of uit de leiding wordt verwarmd waardoor er waterdamp ontstaat. Deze waterdamp wordt verlicht middels LED verlichting of halogeen. Hierdoor ontstaat er een zeer realistisch 3D vuurbeeld.

Opti Flame

Daarnaast is er ook de Opti Flame techniek. Bij de Opti Flame techniek zijn er spiegeltjes op een roterende as geplaatst. Vervolgens wordt er licht geschenen op de spiegeltjes, waardoor er een dansend vuurbeeld ontstaat. Hoe meer spiegeltjes hoe mooier het resultaat.

Opti Virtual

Tot slot is er een Opti Virtual techniek. Bij deze techniek wordt er een LCD LED projectie getoond. Deze vlammen lijken levensecht. Haarden die zijn voorzien van een Opti Virtual techniek, zijn tevens voorzien van een geluidsmodule, waardoor al uw zintuigen worden geprikkeld.