Vragen? Bel 055 820 0222

Sleutelbloemstraat 44,Apeldoorn

Showroom

CV houtkachel

Een CV houtkachel is eigenlijk niet heel veel meer dan een ‘gewone’ houtkachel. Bij een CV houtkachel zijn er onderdelen toegevoegd waarin water kan worden verwarmd. Dit verwarmde water kan vervolgens worden gebruikt om uw huis mee te verwarmen.

23 Artikel(en)

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Stel een Aflopende Directie in

23 Artikel(en)

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Stel een Aflopende Directie in

CV-haarden

De werking van een CV houtkachel

Een CV houtkachel zorgt er voor dat u flink kunt besparen op uw energiekosten. Kortgezegd wordt bij een CV houtkachel een systeem aangesloten waar water in kan worden opgeslagen. Wanneer er wordt gestookt in de houtkachel, wordt het water in dit systeem verwarmd. Een CV houtkachel beschikt over een extra pomp waardoor het verwarmde water in het CV systeem rond kan worden gepompt. Dit verwarmde water kan worden gebruikt voor de radiatoren of bijvoorbeeld voor vloerverwarming. Wanneer u de CV houtkachel uit laat gaan, dan neemt het ‘normale’ CV systeem het werk over, waardoor uw huis om aangename temperatuur blijft. U kunt er ook voor kiezen om alleen een CV houthaard aan te schaffen en de normale CV-ketel weg te laten. Nadeel hiervan is wel dat u de haard altijd aan moet hebben wanneer u het huis wilt verwarmen.

Voordelen CV houtkachel

Een groot voordeel van een CV houthaard is het feit dat hij hogere temperaturen aankan dan traditionele haarden. Hierdoor kunnen ze ingezet worden als bijverwarming voor de gehele woning. CV houtkachels bereiken een maximaal vermogen van maar liefst 70 kW. Daarnaast is een CV houtkachel milieuvriendelijke dan een CV, omdat de geproduceerde warmte optimaal wordt benut. De haarden voldoen tevens aan alle ecologische voorwaarden. Tot slot zorgt een CV houthaard natuurlijk voor meer sfeer in de woning dan een CV haard. Kortom, u kunt genieten van een behaaglijke warmte met de bijgevoegde sfeer.

Nadelen CV houtkachel

Het nadeel van een CV houthaard is echter wel dat hij wat betreft aanschaf duurder is dan traditionele haarden en kachels. Daarnaast is het installeren een kostbare aangelegenheid. Tot slot vergt een CV houtkachel over het algemeen meer onderhoud dan een gewone houtkachel.