• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Hero cover image

Welkom in
onze showroom

Oriënteren voor een nieuwe haard?

Haardenexpert: in de buurt

Het kiezen van een geschikte haard is leuk, maar tegelijkertijd ook een hele klus. In de zoektocht naar de perfecte oplossing komen er veel vragen op uw pad. Bij Haardenexpert bent u aan het juiste adres. Wij zijn dé plek waar u terecht kunt voor eerlijk advies en inspiratie. Centraal gelegen in Apeldoorn of in het Twentse Rijssen vindt u onze luxe haarden- en kachelwinkel waar diverse openhaard opstellingen brandend staan opgesteld.

haardvuur in huis halen

Op deze pagina

Vind u alles over

Type brandstof: Hout, gas, elektrisch of bio-ethanol
Het perfecte haardplaatje Mét gratis 3D-visualisatie
Elektrisch vuur anno 2022
Een haardvuur: nieuwbouw, gasloos, duurzaam
Waarom kiezen voor Haardenexpert?
4 redenen voor een showroombezoek
Een geplande afspraak? Goed idee!

ruim keuze haarden

Inspiratie & mogelijkheden

Wij helpen graag verder

Welke haard voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren. In ons assortiment haarden & kachels onderscheiden we vier haard typen. Het type haard bepaalt in grote mate de mogelijkheden qua materialen, afwerkingen en de combinatie met bijvoorbeeld een televisie of kastenwand.

 

 

Wij hebben 4 soorten haarden

Waar wilt u meer over weten?

Een houtgestookt vuur is zonder twijfel het meest bekende type haardvuur. Het is warmtewinning op de meest traditionele wijze en roept bij velen nog altijd de meest authentieke haardbeleving op. Wanneer u kiest voor dit type haard is warmteafgifte belangrijk om rekening mee te houden. Is een houtkachel inbouwen in een mooi meubel of kast dan wel mogelijk? Jazeker, met de modernste brandveilige materialen en technieken is er veel mogelijk.

Ook wat betreft groen stoken hoeft u zich geen zorgen te maken. De nieuwste generatie houtkachels bezit een zeer hoog rendement (>75%). Tel daarbij de juiste manier van stoken op en een houtkachel in huis is veilig en verantwoord anno 2022.

De voordelen van een houtkachel voor u op een rij:

Serieuze warmte Het woord kou is verleden tijd.
Gefabriceerd volgens Europese veiligheidsnormen Verantwoord & duurzaam.
Nieuwe verbrandingstechnieken  Maakt de houtkachel betrouwbaarder.
Een levendig vlammenspel Roept een authentiek haardgevoel op. 
Onafhankelijk van gas-elektriciteitsnetwerk Houtgestookt vuur blijft 'on fire'. 

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Kiest u voor dit type haard in uw (vakantie)woning, dan heeft u zeer veel mogelijkheden als het gaat om installatie en inbouwmogelijkheden. Simpelweg omdat er geen daadwerkelijke verbranding in de haard plaatsvindt. De brandstof die u nodig heeft is elektriciteit en de enige vereiste is dan ook een stopcontact in de buurt van de haard. In ons assortiment vindt u verschillende elektrische haarden.

De voordelen van een elektrische haard voor u op een rij gezet:

Realistisch vuur Gezellig wonen!
Verschillende designs Smaakvol in elk interieur.
Oneindig veel inbouwmogelijkheden Voor elke wens een ontwerp te tekenen.
Binnen paar sec. een brandend haardvuur Gemak dient de mens.
Meestal ook te bedienen via uw smartphone of tablet Actueel & bij de tijd.
Aanleg van een rookkanaal niet nodig Ideaal in een gasloze woning of appartement.
Veilig en geurvrij Even weglopen van de haard kan prima.

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Bent u op zoek naar warmte én gemak? De gashaard is uw ideale haard. U krijgt bij dit type haard een echt vuur, maar zonder al te veel moeite. Hoe de vlammen dansen, dat is aan u. Met een afstandsbediening of via een speciale haardapp op uw smartphone regelt u de hoogte, snelheid en felheid van het vuur. En maakt u zich druk over het gasverbruik? Wij hebben ook gashaarden met slimme functies als EcoWave. Een soort 'bespaarstand' waarbij u ondanks minder gas, toch een vol vuur krijgt.

Doordat gashaarden niet zo warm worden als bijv. houtkachels, is er tegenwoordig veel mogelijk om een gaskachel op een veilige manier in te bouwen in een kast of te combineren met een tv-meubel.

De voordelen van een gashaard op een rij:

100% echt vuur. Heerlijke warmte verspreidt zich door uw woonruimte.
Vlammen die sprekend op een traditioneel open haardvuur lijken. Super gezellig!
Regelbare temperatuur en warmteafgifte. U bent zelf 'in control' over het vuur. 
Vraagt om weinig onderhoud en kent een lange levensduur. Een duurzame keus.

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Bij het vinden van uw droomhaard kan de bio-ethanol haard voor u ook hét antwoord zijn. Dit type haard doet denken aan de traditionele open haard, want de haard heeft een open verbranding, maar niets is minder dan het lijkt. Bio-ethanol haarden hebben geen standaard vuurbeeld met houtset of kiezels. Een strakke vuurlijn in een minimalistisch design kenmerkt dit type haard. In onze blog ‘Wat is een bio-ethanol haard?’ leest u alles over deze bijzondere haarden.

 De voordelen van een bio-ethanol voor u op een rij:

Strak & minimalistisch design Passend binnen een moderne woonstijl.
Echte warmte Meteen voelbaar omdat een glasruit ontbreekt.
Duurzaam stoken Bio-ethanol is een plantaardige brandstof.
Echt vuur  Haarden zonder rookkanaal. 

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

ruim assortiment haarden en haardmeubels

Een complete haardopstelling

Alle haarden én alle meubels

Bij Haardenexpert grijpt u niet mis al het gaat om het perfecte haardplaatje voor in uw woning. Dit is mogelijk omdat wij zowel een groot assortiment haarden als haardmeubels hebben. Hierin zijn wij uniek.

Een haard ingebouwd in een meubel is een geweldige keuze om in uw interieur toe te passen. Er zijn talloze opties mogelijk. Denk aan afmeting, type afwerking, kleuren, materialen, indeling voor opbergruimtes en accessoires als soundbar of lichtspotjes. Onze haardenadviseurs helpen u bij het vinden van een mooie haard-meubel combi voor in uw woning.

Bekijk ons aanbod haardmeubels

Hét perfecte haardplaatje

Met gratis 3D-ontwerp

Weten hoe uw droomhaard in uw interieur staat? Bij dag- en avondlicht, met uw gordijnen, bank en stoelen? Onze haardadviseur tekent het graag voor u uit. Zo krijgt u een levende voorstelling van al het moois dat u heeft uitgezocht. Nu tijdelijk gratis te ontvangen.

Profiteer van onze voorjaarsdeal.

Maak GRATIS een afspraak

elektrisch vuur in 2022

Elektrisch vuur anno 2022

Boeiend om te zien branden

Vandaag de dag is elektriciteit een veelgevraagde energiebron. Voor onze koelkast, mobiel, elektrische auto en ja inmiddels ook voor ons haardvuur. Sommigen noemen het een nepvuur. Maar de huidige generatie elektrische haarden is iets om serieus te nemen. Dankzij slimme technieken en de nieuwste software weten fabrikanten van nu een levensecht haardvuur te maken. In ons assortiment vindt u verschillende elektrische haarden. 

Onze top-3 elektrisch vuur:
Waterdamphaard van Faber Faber heeft een uniek samenspel van licht & opstijgende waterdamp ontwikkelt, wat een fascinerend driedimensionaal vuur creëert.
LED-technology British Fires Technologie van Britse klasse. De inbouwhaarden van dit merk won in 2020 in de UK de Vesta Award in de categorie Hearth & Home, een innovatieprijs Design & Technology. Leverbaar met échte houtblokken, nu tijdelijk gratis bij veel modellen. 
Virtuo Flame van Dru Met Ultra HD ledtechnologie weet het merk Dru een realistisch vuurprojectie in de haard te creëren. Keuze uit verschillende vuurbeelden en regelbaar via de speciale haardapp van Dru.

haardvuur in een nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis

....en een haardvuur

Een vaste gasaansluiting is niet meer in elke woning de standaard. In steeds meer nieuwbouwwoningen wordt aardgasgebruik geweerd. Welke opties heeft u als u toch een haardvuur in huis wilt? Denk aan een gashaard op propaan, houtkachel, elektrische haard of een bio-ethanol haard

Verder geldt dat een nieuwbouwwoning volgens de nieuwste Bouwbesluiten worden opgeleverd en dus o.a. beschikken over betere vloer, dak- en muurisolatie dan woningen van 15 jaar geleden. Dit is van belang bij het kiezen van het juiste vermogen houtkachel of gashaard. Het plaatsen van een haard moet voldoen aan kwaliteitseisen. Onze monteurs zijn vaklieden die uw haard veilig installeren. 

haardvuur in gasloze woning

Gasloos wonen

....en een haardvuur

Overweegt u een haardvuur in huis te nemen, maar kiest u bewust voor een gasloze woning? Dan valt de traditionele gashaard buitenspel. Een andere optie is een gashaard op propaan. Hierbij gaat de toevoer van brandstof via speciale propaangasflessen. Er wordt dan een plaatselijke gasleiding (alleen van de gasflessen naar de haard) aangelegd. 

Ook een elektrische haard is zeer geschikt in een gasloze woning. Makkelijk te combineren met uw tv omdat er geen brandwerende materialen nodig zijn voor het haardmeubelEen bio-ethanol haard is eveneens mogelijk bij dit type woningen. 

duurzaam haardvuur in huis

Duurzaam bezig in 2022

....en een haardvuur

Warmte in huis is een essentiële levensbehoefte. Toch is onze manier van warmtewinning door de jaren heen veranderd. Heel vroeger was een houtgestookt vuur dé manier van verwarmen. Veel later, met de ontdekking van gasvoorraden in de grond, kwam de opkomst van de gashaard. En in de huidige tijd waarin wij leven, zoeken we naar nieuwe, schonere en hernieuwbare energiebronnen. De elektrische haard is hier een mooi voorbeeld van.

Bestaande technieken innoveren
Maar naast nieuwe manieren van warmte en sfeer creëren, worden de bestaande energiebronnen doorontwikkeld. Het houtvuur van weleer is totaal niet meer te vergelijken met de nieuwste generatie houtkachels. Het huidige rendement ligt wel 5x hoger dan bij de open haard uit de tijd van ridders en kastelen.
Ook grote gashaardleveranciers, zoals Dru, Bellfires en Faber, fabriceren gashaarden die een hoog rendement leveren en zuiniger zijn in gasverbruik. Gelukkig maar, want ook in de haardenwereld willen we bijdragen aan duurzaam sfeervol wonen.

Daarom kiezen voor haardenexpert

Waarom Haardenexpert?

7 redenen om te kiezen

1. Snel contact Op de manier die u wenst: in de showroom, via telefoon, mail of chat.
2. Luisterend oor Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.
3. Passend advies Antwoord op al uw vragen over de mogelijkheden qua opstelling, materiaalkeuzes en installatie in uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld over een rookkanaal: wordt het een dak-of geveldoorvoer?
4. 3D-tekening op maat Gekozen afmetingen, design en kleuren komen samen in 1 beeld.
5. Assortiment on- en offline U kunt vanuit huis een eerste aanvraag doen. U bepaalt zelf of u daarna nog een showroombezoek aflegt.
6. Groot installateursnetwerk Wij gaan als een lopend vuurtje. Afstand is dus geen probleem, wij zijn altijd dichtbij. PS Ook fijn, wij rekenen géén voorrijkosten.
7. Duidelijkheid Gemaakte keuzes worden helder geoffreerd, zo zijn de verwachtingen over en weer 100% duidelijk.

Waarom bij Haardenexpert langskomen?

Makkelijk bereikbaar

Makkelijk bereikbaar

Centraal in Nederland gelegen (Apeldoorn) of in het allermooiste Twente (Rijssen).

Gratis parkeren

Gratis parkeren

De brandstof is al duur genoeg ;-)

Warm welkom

Warm welkom

Dankzij onze haarden, maar ook met een warme kop koffie/thee.

Sfeer proeven

Sfeer proeven

Ervaar zelf het verschil tussen waterdamp, gashaarden, speksteenkachels of bio-ethanol.

Afspraak maken

Zeker weten persoonlijk advies

Kent u dat gevoel? Spontaan een winkel binnenlopen en ontdekken dat alle medewerkers al in gesprek zijn met een klant? Erg vervelend. Zeker als u een flink stuk moet rijden. Om deze situatie te voorkomen, kunt u bij ons gratis een geplande afspraak maken. Zo kunnen wij u álle tijd geven én weet u zeker dat er een haardadviseur voor u klaarstaat.

Uw gegevens*
Ik zoek een
Afspraak plannen
Voorkeursdagdeel
Upload bestand

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op