Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Gashaarden

Wilt u een gashaard kopen, maar weet u niet waar te beginnen? Dat snappen we. Gashaarden zijn namelijk in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Denk hierbij aan inzethaarden, inbouw gashaard, vrijstaande gaskachels, gevelkachels, afvoerloze gashaarden en Vrijhangende gashaarden. Één ding is zeker. Als u kiest voor een haard op gas, kiest u voor sfeer in combinatie met gemak.

30 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

30 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 4
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Gashaarden

Gashaarden

Voordelen van een gashaard

De sfeer en het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig nauwelijks meer van een echt houtvuur te onderscheiden. De brandstof voor de gashaarden wordt moeiteloos aangevoerd, en de warmte afgifte van elke gashaard is uitstekend regelbaar. De voordelen van een gashaard zijn dat u geen asladen meer hoeft te legen. U hoeft niet meer te sjouwen met hout zoals bij een houtkachel en met een druk op de knop heeft u een prachtig vuurbeeld. Een gashaard heeft ook nog eens een lange levensduur en vraagt weinig onderhoud. De meeste moderne (gesloten) gashaarden bieden een uitstekend rendement van rond de 75%. Een gashaard geeft al snel een vermogen af van ongeveer 6 kW, daar komt dus nog behoorlijk wat warmte van af!

Veiligheid

Over het algemeen worden gashaarden verkocht met realistische houtstammensets. Echter zijn er in veel gevallen meerdere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kiezels. De meeste gashaarden mogen enkel volgens een nauwkeurig voorschrift ingericht worden met de meegeleverde set. Dit heeft te maken met de veiligheid. Alle gashaarden die Haardenexpert levert zijn voorzien van een CE-keurmerk en deze zijn daarvoor ook zeer streng gekeurd door erkende instanties. Wanneer u een gashaard gaat kopen bij Haardenexpert dan kan u daar dus met een gerust hart omheen gaan zitten!

Gashaard kopen

Er zijn aardig wat dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u een gashaard gaat kopen. Om er voor te zorgen dat u geen dingen vergeet hebben wij deze punten even onder elkaar gezet:

Gesloten of open systeem?

Bij gashaarden kunt u kiezen uit een open of een gesloten systeem. Met een open systeem haalt de gashaard de zuurstof die de benodigd is voor de verbranding uit de zelfde ruimte als waar de haard gesitueerd is. Met een gesloten systeem wordt de verse verbrandingslucht van buiten gehaald door middel van een concentrisch rookgas afvoerkanaal.

Type gashaarden

- front gashaard
- 2-zijdige gashaard
- 3-zijdige gashaard
- 4-zijdige gashaard
- 5-zijdige gashaard
- doorkijkhaard
- tunnelhaard
- roomdivider gashaard
- Buitenhaard 

Diversiteit aan merken

Haardenexpert levert gashaarden van de volgende merken: Bellfires, Bocal, Dovre, Dru, Element4, FaberGlobal Fires, Godin, HAVE, Helex, Janus, Kal-fire, M-Design, Pelgrim, Spartherm, Thermocet en Wanders

Veelgestelde vragen over gashaarden

Welke type gashaarden zijn er?

Gashaarden zijn er in allerlei verschillende modellen en uitvoeringen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw situatie en uw wensen.

- Inbouwhaarden
- Inzethaarden
- Vrijstaande haarden
- Vrijhangende haarden

Twijfelt u welke gashaard het beste past in uw situatie? Bekijk een overzicht van alle gashaarden op onze website of bel met 0548-211550.

 

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een gashaard?

Voordat u overgaat tot de kopen van een gashaard zijn een aantal belangrijke vragen van toepassing. Bijvoorbeeld wilt u alleen de haard gebruiken als sfeerhaard of dient deze bij te dragen aan de verwarming van uw woning. Waar moet de gashaard komen? Is er al een rookgasafvoerkanaal aanwezig. Allemaal vragen die van belang zijn bij de aankoop van een gashaard. Via het volgende blog helpen wij u graag op weg.

 

Wat zijn de voordelen van een gashaard?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een prachtige en sfeervolle gashaard. Een gashaard heeft een hoog rendement en vraagt weinig onderhoud. Bovendien heeft een moderne gashaard een vlambeeld dat het vuur van een houtkachel dicht benaderd. Bekijk ons volledige assortiment op onze website.

 

Aardgas of propaan gashaard?

In veel nieuwbouwwoningen is er geen aardgas aansluiting meer aanwezig. Geen enkele probleem, want veel gashaarden zijn zowel verkrijgbaar in een propaangas en een aardgasversie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier al onze propaan gashaarden.