• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
gashaard inbouw kosten

Wat kost een gashaard?

Bent u van plan om binnenkort een gashaard of gaskachel aan te schaffen? In de zoektocht naar uw perfecte gashaard komen er veel vragen op uw pad. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Wat kost een gashaard?’ of ‘Wil ik een gashaard inclusief installatie of ga ik het zelf doen?' In dit artikel geven wij duidelijkheid over de complete kosten van een gashaard, inclusief verschillende extra opties zoals het plaatsen of inbouwen van de haard.

 • 31 - 01 - 2022
 • Gashaarden
 • Niek Meijer
 • 5 minuten
wat kost een gashaard plaatsen

De inhoud van dit artikel:

 • Wat zijn de kosten van een gashaard?
 • Hoe is de prijs van een gashaard opgebouwd?
 • Hoe bepaal ik de kosten van een gashaard?
 • Welke keuzes beïnvloeden de gashaard prijs?
 • Advies en hulp bij een gashaard kiezen
 • Direct een offerte voor een gashaard aanvragen
gashaard prijs voor plaatsen

Wat zijn de kosten van een gashaard?

Als u een gashaard wilt kopen is het belangrijk om de kosten van een gashaard te weten. De vraag ‘Wat kost een gashaard?’ is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. Verschillende factoren bepalen de totale prijs, zoals uw eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Wij staan u graag met raad en daad terzijde en gaan samen op zoek naar uw ideale droom gashaard.

Kosten gaskachel

Hoe is de prijs van een gashaard opgebouwd?

Onze haardopstellingen kennen vele combinaties van typen en vormen gashaarden tot manieren van afwerking en uitvoering qua stijl en kleur. Bij Haardenexpert zijn de mogelijkheden dus eindeloos en per woonsituatie kan de prijs sterk verschillen. Want bijna elke woning is uniek. Wat het beste bij u past is vooral een keuze van persoonlijke smaak, voorkeur en technische (on)mogelijkheden. Belangrijk is dat u vooraf goed inzicht krijgt in de prijs van diverse onderdelen. In een handige cirkeldiagram laten we zien welke factoren te maken hebben met aanschaffen van een gashaard.

Gashaarden prijzen

Hoe bepaal ik de kosten van een gashaard?

Een gashaard is een investering voor jaren en eenmaal gekozen gaat uw haard een belangrijke plek in uw leefomgeving innemen. De keuze voor een gashaard gaat daarom niet over 1 nacht ijs. Om een zorgvuldige overweging te kunnen maken is het natuurlijk belangrijk een goed beeld te hebben van de kosten van een gashaard. Bij prijzen van gashaarden moet u niet alleen denken aan de aanschafprijs, maar ook aan de bijkomende kosten. Bijvoorbeeld de benodigdheden voor installatie en gewenste materiaal afwerking. Het liefst een gashaard laten plaatsen door een ervaren installateur? Vergeet dan de ook de montagekosten niet in de gashaard prijs.

gashaard prijs en kosten

Wat beïnvloed de gashaard prijs?

De totaalprijs van een gashaard is afhankelijk van een aantal factoren. Verschillende keuzes die u als klant maakt beïnvloeden de prijs. Bij de totaalprijs van een gashaard moet u niet alleen denken aan de aanschafprijs van de haard, maar ook aan bijkomende kosten. Denk aan afvoermateriaal, een bijpassend haardplateau of eventuele installatiekosten.

kosten gashaard

Het type gashaard, verschillende mogelijkheden:

Inbouw gashaard kosten

Wordt letterlijk ingebouwd in een muur, schouw of haardmeubel. De prijs en kosten van een inbouw gashaard ligt tussen de €3070,- en €13.400,-*.

Inzet gashaard

Ideaal voor bestaande situatie. Bijvoorbeeld in een bestaande schouw of als vervanging van een oude haard. Inzethaarden zijn verkrijgbaar vanaf €3325,-*

Vrijstaande gashaard

Overal te plaatsen, waar u maar wilt. De kosten van een deze haarden beginnen bij €2725,-*

Hangende gashaard

Een gashaard die los staat van de vloer en hangt aan de muur. Door een zwevend effect lijkt de ruimte optisch groter. Leverbaar vanaf €3325,-*

*Alle prijzen die we in dit artikel noemen, zijn indicatief en op basis van adviesprijzen van fabrikanten.

gashaard prijs

Extra opties, zoals een gashaard in een haardmeubel geplaatst

Gecombineerd met een meubel

Dit kan al klein en simpel zijn, bijvoorbeeld een zwevend tv-meubel, maar ook een hele lege wand in huis vullen met een tv meubel met gashaard of kastenwand inclusief gashaard.

Afwerkingsmogelijkheden

Onbehandeld voor verven of stucen of in volledig hout, leder, marmer of betonlook? Welke stijl het beste bij u past is vooral een kwestie van smaak en voorkeur.

De juiste afmeting

Als het om de gashaard gaat, is de maat erg belangrijk. Welke afmeting voor u het meest geschikt is, hangt af van de hoeveelheid ruimte in huis en waar u de haard gaat plaatsen. Van plan om te kiezen voor een haard met meubel? Bij Haardenexpert kunt u uw eigen kastenwerk samenstellen. Maak hem precies naar uw wensen, uitgevoerd in de juiste maat.

Extra opbergopties en uitbreidingen

Door een haardmeubel te verrijken met opbergmogelijkheden, zoals lades, vakkenkasten en wandplanken denkt u ook aan de praktische invulling. Vergeet geen design-opties, zoals ledverlichting, nissen, spots of een soundbar. Deze zorgen voor de perfecte afstyling.

Wat kost een gashaard?

Bestaand vs. nieuw rookkanaal aanleggen

Bij het plaatsen van een gashaard is het van belang dat de afvalstoffen via het rookgaskanaal kan worden afgevoerd. Is er al een schoorsteen met bestaand rookkanaal én voldoet deze aan de juiste eisen en richtlijnen? Dan kan de haard daar op worden aangesloten. Is dit niet het geval of is er nog geen rookkanaal aanwezig, dan moet deze (opnieuw) worden aangelegd. Dit brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee.

Bij een nieuw rookkanaal heeft u de keuze uit geveldoorvoer of dakdoorvoer. Doorsnee genomen liggen de kosten van een rookkanaal met geveldoorvoer lager dan bij een dakdoorvoer.

gashaard kosten

Bestaand vs. nieuwe gasleiding aanleggen

De gashaard die u kiest is mede bepalend voor de benodigde installatiematerialen. De installatiekosten voor het inbouwen van een gashaard zijn sterk variërend. Een gemiddelde prijs is daarom moeilijk om te communiceren. Omdat ze erg afhankelijk zijn van uw situatie. Naast een rookgasafvoerkanaal, moet ook de aanvoer van het gas geregeld worden. Het bedrag dat u betaalt voor een gasleiding aanleggen of verleggen is hoger als er grote aanpassingen nodig zijn dan wanneer het leidingwerk al binnen bereik is.

Kosten gashaard

Zelf doen of laten uitvoeren

Laat u de gashaard plaatsen door een vakkundige installateur, dan betaalt u natuurlijk de kosten voor de arbeidsuren. De hoogte van de kosten is afhankelijk van type haard, afmeting en benodigde aanpassingen. Het is mogelijk om de gashaard zelf te plaatsen, maar dan moet u wel handig zijn. Bent u niet zo technisch aangelegd, dan is het verstandig om de (technische) installatie aan een erkend vakman over te laten. Een verkeerde installatie van bijvoorbeeld de gasleiding kan gevaar veroorzaken.

Ik wil een gashaard

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Icon Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Icon groot installateursnetwerk

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Icon hoge klantwaardering

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Icon showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Passend advies over de kosten van een gashaard

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert