kosten gashaard

Wat kost een gashaard?

Ben je van plan om binnenkort of in de toekomst een sfeervolle gashaard of gaskachel aan te schaffen? En wil je weten waar je rekening mee moet houden en wat de kosten zijn? Dan ben je bij het juiste artikel terecht gekomen. Tijdens jouw zoektocht richt jij je allereerst op de prijs van de haard. Een logische keus. Maar veel mensen vergeten de bijkomende kosten zoals de installatie, het pijpmateriaal, het onderhoud en de opties voor het interieur en exterieur.

En aangezien een gashaard een langdurige investering is waar je jarenlang van geniet, moet je goed voorbereid op pad gaan. Niemand wilt, bij het kopen van een luxe product, voor verrassingen komen te staan. Daarom heb ik de belangrijkste aandachtspunten speciaal voor jou op een rijtje gezet. Aan het einde van het artikel heb jij antwoord op de volgende vraag gekregen: Wat kost een gashaard?

 • 10 - 05 - 2016
 • Gashaarden
 • Dennis Dragt
 • 4 minuten
wat kost een gashaard

Kosten gashaard afhankelijk van eigen wensen

Allereerst is van het belang om te weten dat een gashaard in verschillende uitvoeringen te verkrijgen is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een vrijstaande gaskachel, een inbouw gashaard of een inzethaard. Wil je de installatiekosten zo laag mogelijk houden? Dan kies je voor het gemak van een vrijstaande gashaard. Plaats de haard tegen de muur of in de hoek om vervolgens het rookkanaal naar boven te trekken. Zoek van tevoren goed uit of er een aanwezige gasleiding is de buurt zit. Dit geldt trouwens ook voor een inbouw en inzethaard.

Bij een inbouwgashaard moet het toestel strak en technisch in de muur worden geïnstalleerd. Vervolgens wordt er van brandwerend plaatmateriaal een haardombouw om de haard getimmerd. Een intensieve verbouwing, maar een populaire keus voor veel woningen. Bij een inbouwhaard zijn de metalen randen (omlijsting) mooi weggewerkt, zodat je ongestoord geniet van de vlammen.

En laten we de kracht van de inzethaard niet vergeten. Bij een inzethaard is er vaak geen nieuw kanaal of afvoersysteem nodig, waardoor de kosten al lager uitvallen. Een ideaal toestel om in de stookopening van een bestaande open haard te plaatsen. Wil je iets unieks in jouw woonkamer? Combineer de gashaard dan met een strak afgewerkte schouw of haardplateau. Het is zelfs mogelijk om een televisiescherm boven de gashaard te plaatsen.

Bekijk alle gashaarden
gashaard prijzen

Welk vuurzicht past bij jouw woonkamer?

Verder is er onderscheid te maken tussen verschillende merken gashaarden of uitvoeringen. Een fronthaard van Bellfires is bijvoorbeeld voordeliger dan een hoekhaard of een driezijdige gashaard van Bellfires. Daarnaast biedt ieder merk een scala aan interieur en exterieur mogelijkheden. Denk hierbij aan verschillende branders, achterwanden, brander decoraties en ombouwkaders.

En ben je dol op de nieuwste snufjes? Er bestaan genoeg gashaarden die je bediend met een IPhone, IPad of Android. Merken als DRU en Faber hebben deze techniek al toegepast op hun modellen. Om een beter beeld te scheppen, heb ik een aantal haarden en opties voor je op een rijtje gezet.

Een gashaard kopen
gashaard prijs en kosten

Kosten gashaard afhankelijk van jouw woonsituatie

Heb je ook rekening gehouden dat een gashaard installatiekosten met zich meebrengt? Standaard zijn gashaarden en gaskachels voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Dankzij dit systeem wordt de verse zuurstof, om het gas te laten verbranden, van buiten de woning getrokken. Hierbij wordt een dubbelwandige pijp naar buiten getrokken, waarbij de binnenste pijp een andere functie heeft dan de buitenste pijp.

De binnenste pijp is verantwoordelijk voor de afvoer van de rookgassen naar buiten. De buitenste pijp van de concentrische pijp zorgt voor de aanvoer van zuurstof naar de gashaard. Het voornaamste voordeel van een gesloten verbrandingssysteem is dat je geen bestaande schoorsteen nodig hebt. Je bent dus flexibeler met het plaatsen van het rookkanaal, door het dak of door de gevel. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel afvoermateriaal en installatie-uren er nodig zijn.

Lees meer over onze installatie service
kosten gashaard

Haardombouw of schouw?

Andere vragen die van toepassing zijn; moet er wel of geen haardombouw worden getimmerd? Hoe groot is deze haardombouw en hoe wil je dat de haardopbouw eruit ziet? Moet er wel of geen gasleiding worden getrokken door de kruipruimte? En moeten er wel of geen gaten geboord worden in de betonnen vloeren en/of muren? Je wordt daarom aangeraden om een specialist in te zetten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit is voornamelijk van toepassing bij het aanleggen van een gasaansluiting en een rookkanaal. Jouw veiligheid staat vanzelfsprekend voorop!

Om het overzichtelijk te houden, heb ik alle punten in een checklist opgesteld. Let op de volgende punten bij de zoeken naar de perfecte gashaard:

 1. Welk vuurzicht past het beste bij jouw woonsituatie?
 2. Kies je voor een vrijstaande haard of een inbouw(inzet)haard?
 3. Is er sprake van een bestaande situatie (bestaande schouw met rookkanaal) of nieuwe situatie?
 4. Welk interieur zorgt voor de beste sfeer? (brander/achterwand/brander decoratie)
 5. Hoe moet de haardombouw eruit zien? Of ga je voor een op maat gemaakt plateau?
 6. Is er al een bestaande gasleiding op de gewenste plek?
 7. Hoe moet het rookkanaal geplaatst worden? Door het dak of gevel?
 8. Hoeveel afvoermateriaal is er nodig? (zijn er veel bochten nodig)?
Bekijk het assortiment gashaarden

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert