Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Dimplex Cassette 400/600 LED

Elektrische Haard
U bespaart € 183

De adviesprijs is de advies verkoopprijs die de fabrikant voor enkel de haard heeft opgesteld. Het is een prijs richtlijn voor u als consument. Op basis van uw wensen maken wij een prijs op maat met daarbij de scherpe prijs garantie!

Voor het buitenland, waddeneilanden en tijdens feestdagen gelden andere levertijden.

Zekerheid
Vertrouwen en garantie
 • Beste prijs garantie
 • Gratis bezorging
 • 14 dagen bedenktijd
 • Officiële Dimplex dealer
 • 2 jaar garantie
 • Veilig bestellen en betalen
 • Beste keus volgens Haardenexpert Bram van der Veen

  Wilt u een passend en deskundig advies ontvangen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens achterlaten, uw emailadres en telefoonnummer. Vervolgens neem ik of één van mijn collega’s contact met u op om uw wensen door te nemen. Samen komen we tot de beste keus voor uw woonsituatie. 

 • Beste keus volgens Haardenexpert Bram van der Veen

  Van houtkachel tot gashaard, bij mij kunt u terecht voor het beste woonadvies. Heeft u vragen over het vermogen, de perfecte plek in de ruimte en de mogelijkheden van de installatie? Trek bij mij aan de bel en leg uw wensen voor. Met passie voor het vak en een dosis creativiteit is geen enkele plaatsing te gek. Laten we samen uw droomhaard realiseren.

 • Beste keus volgens Haardenexpert Bram van der Veen

  Een haard of kachel staat of valt bij een betrouwbaar advies. U wilt natuurlijk zorgeloos genieten van uw nieuwe aanwinst. Haardenexpert garandeert u een professioneel en vertrouwd woonadvies, van haardkeuze tot installatie. Wij zijn niet alleen specialisten op het gebied van de technische aspecten, maar hebben ook oog voor design. Mijn collega’s en ik maken van uw wens, uw droomhaard.

Omschrijving Dimplex Cassette 400/600 LED

De Dimplex Cassette 400/600 LED tilt het begrip ‘elektrische haard’ naar een geheel ander niveau! Nooit eerder was elektrisch vuur zo moeilijk te onderscheiden van echt vuur met echt vlammen. De Dimplex Cassette is een inbouw elektrische haard die gebruik maakt van het gepatenteerde Opti-Myst concept. Met behulp van dit bijzondere concept verandert de Cassette 400/600 water in ultra-realistische rook, volkomen veilig en niet van echt te onderscheiden. Deze bijzondere elektrische sfeerhaard bestaat uit een inbouwunit die zich vrijwel overal laat plaatsen. U kunt de Dimplex Cassette plaatsen in vrijwel ieder meubel, in een wand, op een tafel, in een bar, scheidingswand of juist traditioneel in een schouw. De mogelijkheden zijn enorm! Laat u verrassen door het verbluffende realisme van deze prachthaard die zelfs traditionele spreekwoorden op zijn kop zet. ‘Waar rook is, is vuur’ is vanaf nu achterhaalt!

Maak de Cassette 400/600 compleet met een van de twee luxe houtsets. Deze houtsets passen perfect bij de Cassette 400/600 LED en zijn verkrijgbaar in twee afmetingen. Het houtset 600L is  20 centimeter groter dan houtset 400L.

Afmeting van het houtset:
Houtset 400L - Afmeting 41 x 10 x 20 cm (bxhxd)
Houtset 600L - Afmeting 61 x 10 x 20 cm (bxhxd)

Dimplex Cassette 400/600

De Dimplex cassette 400/600 is een inbouwhaard met LED verlichting en een waterreservoir. Met dit water weet deze sfeerhaard levensechte rook te creëren door middel van verdamping. Door deze volkomen veilige koudwaterdamp op slimme wijze te belichten worden rookslierten perfect geïmiteerd. De Cassette bestaat uit een inbouwunit van slechts 18 cm diep. Deze wordt niet warm en kan door zijn geringe omvang al allerlei creatieve manieren worden geplaatst. Aan de bovenzijde van de cassette bevindt zich een sleuf waardoor de simulatierook kan ontsnappen. Maar pas wanneer u de natuurgetrouwe houtset heeft geplaatst komt de Dimplex Cassette 400/600 echt tot leven!

Onwerkelijk realistisch

Dimplex heeft veel aandacht en tijd besteedt aan het perfectioneren van de houtset voor de Cassette 400/600 en dat is duidelijk aan het resultaat te zien. Ieder houtblok is met de hand geschilderd waardoor het eindresultaat verbluffend echt lijkt. Verborgen in de houtset zitten slim geplaatste uitsparingen waardoor de imitatierook kan ontsnappen. Samen met de ingenieuze belichting lijkt het hout zo echt in vuur en vlam te staan! Omdat de houtset van alle kanten het bekijken waard is biedt de Dimplex Cassette 400 / 600 een driedimensionale kampvuurervaring die zijn gelijke niet kent! Het houtset is verkrijgbaar in twee afmetingen: 

De bediening van deze sfeerhaard is erg eenvoudig. Met een handige schuifknop bepaald u de intensiteit van zowel de vlammen als de rookontwikkeling. Zo kunt u de haard precies laten aansluiten bij uw situatie en persoonlijke smaak. Door de meegeleverde afstandsbediening hoeft u zelfs niet eens meer op te staan.

Voordelen van een elektrische haard

Omdat er in elektrische sfeerhaarden zoals de Dimplex Cassette 400/600 geen sprake is van echte verbranding hoeft u ook geen rekening te houden met alle consequenties daarvan. Er is geen echt vuur dus is er geen zuurstof nodig en ook zijn er geen rookgassen die afgevoerd moeten worden. Doordat deze restricties niet gelden kan de Dimplex Cassette 400/600 vrijwel overal geplaatst worden zonder ingrijpende verbouwingen of complexe installaties. Alles wat een Dimplex Cassette 400/600 van u hoeft te vragen is een aansluiting op het stroomnetwerk. Meer is er niet nodig!

Met de Dimplex Cassette geniet u het hele jaar door

De Dimplex Cassette 400/600 rekenen we tot de elektrische sfeerhaarden. Dit wil zeggen dat sfeer de hoogste prioriteit heeft en niet warmte, zoals bij conventionele haarden en kachels het geval is. Nu onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn en we de haard nauwelijks meer als hoofdverwarming gebruiken is de elektrische sfeerhaarden sterk in opkomst. Een sfeerhaard zoals de Dimplex Cassette 400/600 brengt gezelligheid en sfeer in uw kamer zonder dat u daarbij onbehaaglijk hoge temperaturen voor lief hoeft te nemen. Van de Dimplex Cassette 400/600 geniet u dus niet alleen in de koudere maanden maar het gehele jaar door!

Dimplex Opti-Myst techniek

Kenmerkend aan de Dimplex Cassette 400/600 is de Opti-Myst techniek. Met deze bijzondere techniek heeft Dimplex de wereld van de elektrische haarden op zijn kop gezet. Nooit eerder lukte het een haardenfabrikant om zulke levensechte rook te creëren als bij het Dimplex Opti-Myst systeem. Maar hoe zet dit systeem nu water om in kringelende rook? Verscholen onder de houtset zit het geheim verscholen in de cassette zelf. In deze cassette vinden we een transducer en een waterreservoir met een inhoud van enkele liters. De inhoud van dit reservoir is voldoende om ongeveer 10 uur het rookeffect te creëren. In het reservoir is ook de transducer geplaatst. Dit is een klein apparaatje dat geruisloos voor trillingen zorgt die het water in beweging brengen waardoor het oppervlak vergroot wordt. Door dit grote oppervlak is er maar weinig warmte nodig om voldoende verdamping te veroorzaken. Zo krijgt u op een volkomen veilige manier imitatierook en brengt u bovendien de luchtvochtigheid in uw kamer naar een gezonder niveau.

Onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk

De Dimplex Cassette 400/600 is eenvoudig in gebruik en vraagt nauwelijks onderhoud. Omdat veel mensen het reservoir vullen met kraanwater raden we aan om het reservoir geregeld om te spoelen. Deze kalkaanslag kunt u vrijwel geheel voorkomen door het reservoir te vullen met gedemineraliseerd water dat in vrijwel iedere supermarkt te koop is. Verder onderhoud is er eigenlijk niet nodig. Na enkele jaren kan de transducer aan vervanging toe zijn en natuurlijk kan er op lange termijn misschien een lampje doorbranden. Beiden zijn apart verkrijgbaar, heel betaalbaar en bovendien eenvoudig zelf te verwisselen. De eerste 2 jaar heeft u trouwens volledige fabrieksgarantie. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met uw Dimplex haard dan neemt de servicedienst van Dimplex contact met u op om het probleem direct ter plaatse op te lossen. De Dimplex Cassette 400/600 is 55 cm breed, 27 cm hoog en heeft een inbouwdiepte van 22 cm. Het stroomverbruik van de Dimplex Cassette 400/600 blijft bescheiden: 125 Watt

Dimplex Cassette 400 of 600?

Deze bijzondere sfeerhaard van Dimplex bestaat eigenlijk uit twee verschillende onderdelen. Ingebouwd en uit het zicht vindt u het werkende deel in de inbouwcassette. Deze cassette wordt afgedekt met een houtset zodat alle storende elementen uit het zicht verdwijnen. Bij de Dimplex Cassette 400/600 passen twee verschillende houtsets. De 400 Logset heeft vrijwel dezelfde afmetingen als de inbouwcassette. Ideaal wanneer u een bijzondere, maar bescheiden haard zoekt. De 600 Logset is een stukje groter dan de cassette en geeft uw haard meer omvang. Welke houtset het beste past in uw situatie is vooral een persoonlijke keus. Maar welke houtset u ook kiest, altijd haalt u een onvervalste sfeermaker in huis die alle aandacht op zich zal weten te vestigen.

Zoekt u enkel de Dimplex Cassette inbouwunit?                            Plaats deze dan in uw winkelmand.
Zoekt u niet alleen de Dimplex Cassette maar ook houtset 400L?   Ga naar Dimplex houtset 400L
Zoekt u niet alleen de Dimplex Cassette maar ook houtset 600L?   Ga naar Dimplex houtset 600L

De Dimplex Cassette 400/600 wordt geleverd inclusief:

 • Waterreservoir
 • Transducer
 • 4 Lampen
 • Afstandsbediening en batterijen
 • Voedingskabel 150cm
 • Nederlandstalige handleiding
 • 2 jaar garantie met eigen servicedienst

Specificaties

Productnaam Dimplex Cassette 400/600 LED
Categorie Elektrische haarden, Sfeerhaard
Haard soort Elektrisch
Brandstof Elektriciteit
Model Inbouw, Inzet
Merk Dimplex
Systeem Waterdamphaarden, LED-haard, Opti-Myst
Houtset Ja/optioneel
Breedte ruit 40 cm tot 60 cm

Adviesprijs € 729

Aanbiedingsprijs € 546

U bespaart € 183

De adviesprijs is de advies verkoopprijs die de fabrikant voor enkel de haard heeft opgesteld. Het is een prijs richtlijn voor u als consument. Op basis van uw wensen maken wij een prijs op maat met daarbij de scherpe prijs garantie!

Voor 12:00 besteld = dinsdag in huis

Voor het buitenland, waddeneilanden en tijdens feestdagen gelden andere levertijden.

Zekerheid
 • Beste prijs garantie
 • Gratis bezorging
 • 14 dagen bedenktijd
 • Officiële Dimplex dealer
 • 2 jaar garantie
 • Veilig bestellen en betalen
×

Elders goedkoper

Heeft u dit artikel elders goedkoper gezien?
Vul dan onderstaand formulier in dan doen wij z.s.m.
een concurrerend aanbod!

* Vereiste velden

Uw persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Zie ook onze Privacy & disclaimer