Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom
Swipe to the left

Maak je tuin zomer klaar met een haard

Maak je tuin zomer klaar met een haard
Door Dennis Dragt 5 jaar geleden 12780 keer bekeken

Ben jij iemand die graag in de tuin zit in de zomer? Gezellig met de familie erbij onder het genot van een hapje en een drankje. Helaas koelt de temperatuur flink af wanneer de avond valt. Hierdoor ben je eerder geneigd om de warmte binnenshuis te zoeken. Wat een zonde. Want het was zo gezellig in de tuin. Maar waarom zou je naar binnen gaan als je de warmte ook naar buiten kan brengen? Het wordt tijd om een tuinhaard te kopen!Gezellig rond de tuinhaard zitten

Bepaal eerst waar de haard moet komen te staan. Een centrale plek, dus in het midden van de stoelen, zorgt voor een ideaal uitzicht. Zo kan iedereen genieten van de warmte van de haard en verdwalen in de dansende vlammen. Heb je rondom het vuur nog ruimte over? Dan kan je deze ruimte benutten om je glas wijn of een bakje met nootjes neer te zetten.

Bron: designonline24.nl

Stem jouw haard af op jouw tuininterieur

Het interieur van je tuin bepaalt grotendeels de stijl van de tuinhaard. Dit geldt ook wanneer je de tuinhaard eerst gaat plaatsen en vervolgens de meubelstukken. Ga bijvoorbeeld voor een Indiaas tuininterieur. Dit kleurrijke interieur is te herkennen aan de warme kleuren als paars, blauw en rood die je een ontspannen gevoel geven. Plaats kussens, vazen en planten om het interieur tot leven te wekken.

Bron: houzz.com

Eerder gaf ik al aan dat je de tuinhaard een centrale plek moet geven. Om het huiskamergevoel te krijgen, plaats je de haard naast de tuinstoelen. In het midden zet je dan een tafel waar je meerdere kaarsen op zet. Jouw zithoek straalt vervolgens een warme en knusse sfeer uit.

Bron: mccarthyfamilyvacations.wordpress.com

Brede tuinhaard in een woonkameropstelling

Tuinhaarden komen voor in verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Dit geldt ook voor de uitvoering. Al eens nagedacht over een brede doorkijkhaard? Dankzij de breedte van de haard heeft iedereen een perfect zicht op de vlammen. Bovenop de ombouw is er voldoende plek om kaarsen of andere accessoires te plaatsen.

Bron: houzz.com

Heb je een grote zithoek in de tuin voor ogen? Dan heb je een brede tuinhaard en een tafel nodig. Waarom combineer je dit niet? In het midden is het vlammenspel te bewonderen, terwijl je op de grootse tafelbladen genoeg accessoires kunt plaatsen. Gebruik het als onderzetter van je wijnglas of zet wat hapjes neer voor jouw gasten.

Bron: homyxl.com

Geplaatst in: Interieur & Lifestyle