Haardenexpert is CO gecertificeerd

Vanaf 1 april is de gasketelwet (ook wel CO-certificering gashaarden genoemd) van kracht. Vanaf deze datum mogen organisaties en installateurs bedrijven en installateurs de haard plaatsen als ze zijn gecertificeerd. En voor een consument geldt dat ze verplicht een gecertificeerd bedrijf moeten inschakelen voor de installatie van een gashaard.

Met deze nieuwe Nederlandse wettelijke regelgeving stelt de overheid vakbekwaamheidseisen aan bedrijven en installateurs van gashaarden én verwarmingsketels. Uiteraard is Haardenexpert volledig gecertificeerd en werken wij volgens deze nieuwe regels en richtlijnen. Elke gashaard die wij installeren wordt door ons op een veilige en vakkundige manier CO-vrij geïnstalleerd, geheel conform de geldende regels en richtlijnen.

CO gecertificeerd gasketelwet beeldmerk

Gegarandeerd

een veilige en CO-vrije installatie

Haardenexpert is gecertificeerd door het KIWA en hiermee voldoen wij als bedrijf aan de geldende wettelijke eisen en regeling. Zo bent u ervan verzekerd dat de installatie van uw gashaard ten allen tijde voldoet aan de technische eisen en restricties.

Bekijk hier ons certificaat. Heeft u vragen over onze werkwijze neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen over CO certificatie

Op de rijksoverheid website van Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw kunt u de lijst met gecertificeerde organisaties terugvinden die een gashaard mogen installeren.

Zoek in het register op 'Haardenexpert'.

De Gasketelwet is is in het leven geroepen om het aantal koolmonoxide-incidenten terug te dringen. De regeling is van toepassing op installatie- en onderhoudsgerelateerde werkzaamheden van een gashaard. Dit geldt voor particuliere woningen maar ook bedrijfspanden als kantoorgebouwen, fabrieken etc.

Als u de installatie laat doen door een monteur of bedrijf zonder certificaat dan kan het bevoegde gezag optreden en een sanctie opleggen. Deze sanctie geldt zowel voor de opdrachtgever, of bewoner van de woning, als de monteur.

Daarnaast heeft de overheid de mogelijkheid tot het opstarten van een strafzaak wanneer partijen zich niet aan de geldende regels houden. 

Ja, het is voor iedere consument verplicht om de werkzaamheden te laten uitvoeren door een bedrijf dat gecertificeerd is. Dit geldt zowel voor installatie als het onderhoud van een gashaard.