Propaangas

Propaangas

Ons assortiment

Een tijdje geleden is er besloten dat Nederland in de toekomst van het gas af zal gaan. Daarom worden nieuwbouwwijken steeds vaker gebouwd zonder gasaansluiting. Wellicht vraagt u zich na het horen van deze toekomstige veranderingen af of het verstandig is om nog een gashaard aan te schaffen. Gelukkig kunnen vele gashaarden ook branden op propaangas waardoor u ook kunt genieten van een gashaard, zonder dat u een gasaansluiting heeft.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Propaangas

Propaangas

Ontek de mogelijkheden

Een propaan gashaard is klaar voor de toekomst. Door de ontwikkelingen van in de gashaardenmarkt is deze haard een uitstekend alternatief geworden voor de gashaard op aardgas. Ook de propaangas leveranciers hebben een techniek ontwikkeld waarbij de haard een langere tijd kan branden. NHK en Primagaz hebben een systeem bedacht waarbij 4 of 6 flessen van 10,5 kg aan elkaar worden verbonden. Hierbinnen worden de flessen gegroepeerd. Wanneer één groep leeg is, wordt automatisch overgeschakeld naar de andere groep. De wisseling wordt automatisch geregistreerd en de leverancier zorgt er voor dat er een afspraak wordt ingepland om de lege flessen te verwisselen voor volle. Kortom, u heeft geen omkijken naar de toevoer van brandstof en kunt u onbezorgd genieten van de sfeer van de haard

Hoeveel propaangas verbruikt een haard

De kosten van propaangas ligt momenteel iets hoger dan van aardgas. Een propaanfles van 10,5kg kost circa € 52,50. Echter, dit is inclusief het statiegeld dat u eenmalig dient te betalen. Wanneer u daarna de fles weer laat vullen, bent u voor 10,5kg € 32,50 kwijt. Met zo’n fles kunt u circa 13 uur stoken, afhankelijk van de kachel die u heeft. Kort gezegd volstaan voor 50 gezellige avonden (één seizoen) 4 flessen van 10,5 kilogram.

Plaatsing propaanflessen

Plaatsing propaanflessen

Bij uw thuis

Je kunt de flessen gewoon thuis plaatsen. Omdat propaan zwaarder is dan lucht, stroomt het naar de laagste plaats. Hierdoor is het belangrijk om de gasflessen in een goed geventileerde ruimte te plaatsen. Daarnaast is het verstandig om de flessen niet te plaatsen in de buurt van putdeksels of kelderramen. Bij voorkeur worden de flessen buiten huis geplaatst.

Assortiment propaan haarden

Een heel groot deel van alle gashaarden die momenteel al op de markt te verkrijgen zijn, zijn ook verkrijgbaar voor propaan. Zijn hier onduidelijkheden over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert