• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Aardgas kachel

Aardgas kachel

Ons assortiment

Vele gaskachels branden op aardgas, een fossiele brandstof. Een gaskachel heeft een schonere verbranding dan een houtkachel en er komt minder CO2 vrij. Het nadeel van een gaskachel t.o.v. een houtkachel is het feit dat aardgas geen vernieuwende energiebron is. Hout is dit wel.

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Gaskachel aardgas

Gaskachel aardgas

Gashaarden op aardgas

Ongeveer 65% van de elektriciteit in Nederland komt van aardgas. Aardgas is, naast steenkool en aardolie, een van de fossiele brandstoffen. Dit zijn stoffen die zijn ontstaan uit resten van planten en dieren en kunnen op raken. Aardgas zit ongeveer 3 à 4 kilometer onder de grond en wordt via buizen naar het oppervlak gehaald. Vervolgens wordt het gefilterd en op deze manier worden zand, water en andere schadelijke stoffen verwijderd. Tot slot wordt er nog een geur toegevoegd aan het aardgas, zodat het aardgas bij een gaslek snel kan worden opgemerkt.

Aardgas kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Zo zijn er vele kookstellen in Nederland op gas en je kunt middels aardgas ook je huis verwarmen. Daarnaast wordt aardgas gebruikt om energie op te wekken in een energiecentrale.

Gashaarden branden over het algemeen op aardgas. Gaskachels die op aardgas branden zijn schoner dan houtkachels. Zo komt er bijvoorbeeld minder CO2 vrij bij het stoken in een gaskachel dan bij het stoken in een houtkachel. Het nadeel van een gaskachel op aardgas is echter wel dat aardgas geen vernieuwende energiebron is.

Gaskachels

Gaskachels

Verschillende soorten en maten

Kortgezegd kunnen gaskachels op aardgas onderverdeeld worden in twee soorten, hoofdverwarmers en decoratieve gashaarden oftewel bijverwarmers. Gaskachels met een hoog rendement kunnen als hoofdverwarmer gebruikt worden wanneer er een zo groot mogelijke warmteafgifte kan worden gerealiseerd.

Een gaskachel kan op twee manieren warmte afgeven. Door stralingswarmte en door convectiewarmte. Stralingswarmte houdt in dat mensen en voorwerpen direct worden verwarmd. Je kunt het vergelijken met de warmtestraling van de zon. Bij convectiewarmte wordt de lucht opgewarmd door de hete oppervlakten van het verwarmingstoestel. De verwarmde lucht stijgt op en daalt wanneer het kouder wordt. Deze lucht wordt vervolgens door de gaskachel weer verwarmd.

Gaskachels zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er gaskachels met front, tweezijdig, driezijdige, vierzijdige, vijfzijdige en doorkijk gashaarden. Daarnaast zijn er gashaarden in vele verschillende stijlen te verkrijgen, zoals moderne, industriële en klassieke. Kortom, er is voor ieder wat wils. Heeft u liever een gashaard op propaan? Dan hebben wij dat ook in ons assortiment.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op