Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Aardgas kachel

Vele gaskachels branden op aardgas, een fossiele brandstof. Een gaskachel heeft een schonere verbranding dan een houtkachel en er komt minder CO2 vrij. Het nadeel van een gaskachel t.o.v. een houtkachel is het feit dat aardgas geen vernieuwende energiebron is. Hout is dit wel.

470 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 53
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 53

470 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 1. pagina 1 van 53
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. ...
 8. 53

Gaskachel aardgas

Gashaarden op aardgas

Ongeveer 65% van de elektriciteit in Nederland komt van aardgas. Aardgas is, naast steenkool en aardolie, een van de fossiele brandstoffen. Dit zijn stoffen die zijn ontstaan uit resten van planten en dieren en kunnen op raken. Aardgas zit ongeveer 3 à 4 kilometer onder de grond en wordt via buizen naar het oppervlak gehaald. Vervolgens wordt het gefilterd en op deze manier worden zand, water en andere schadelijke stoffen verwijderd. Tot slot wordt er nog een geur toegevoegd aan het aardgas, zodat het aardgas bij een gaslek snel kan worden opgemerkt.

Aardgas kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Zo zijn er vele kookstellen in Nederland op gas en je kunt middels aardgas ook je huis verwarmen. Daarnaast wordt aardgas gebruikt om energie op te wekken in een energiecentrale.

Gashaarden branden over het algemeen op aardgas. Gaskachels die op aardgas branden zijn schoner dan houtkachels. Zo komt er bijvoorbeeld minder CO2 vrij bij het stoken in een gaskachel dan bij het stoken in een houtkachel. Het nadeel van een gaskachel op aardgas is echter wel dat aardgas geen vernieuwende energiebron is.

Brandertechnieken Bellfires

Gaskachels

Kortgezegd kunnen gaskachels op aardgas onderverdeeld worden in twee soorten, hoofdverwarmers en decoratieve gashaarden oftewel bijverwarmers. Gaskachels met een hoog rendement kunnen als hoofdverwarmer gebruikt worden wanneer er een zo groot mogelijke warmteafgifte kan worden gerealiseerd.

Een gaskachel kan op twee manieren warmte afgeven. Door stralingswarmte en door convectiewarmte. Stralingswarmte houdt in dat mensen en voorwerpen direct worden verwarmd. Je kunt het vergelijken met de warmtestraling van de zon. Bij convectiewarmte wordt de lucht opgewarmd door de hete oppervlakten van het verwarmingstoestel. De verwarmde lucht stijgt op en daalt wanneer het kouder wordt. Deze lucht wordt vervolgens door de gaskachel weer verwarmd.

Gaskachels zijn er in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er gaskachels met front, tweezijdig, driezijdige, vierzijdige, vijfzijdige en doorkijk gashaarden. Daarnaast zijn er gashaarden in vele verschillende stijlen te verkrijgen, zoals moderne, industriële en klassieke. Kortom, er is voor ieder wat wils. Heeft u liever een gashaard op propaan? Dan hebben wij dat ook in ons assortiment.