Sfeerhaard

Sfeerhaard

Ons assortiment

De elektrische sfeerhaard van nu is booming. En terecht, dit type haard is inmiddels een volwaardig alternatief geworden voor een gashaard of houtkachel. Kent u de 7 voordelen van een sfeerhaard al? Sfeerhaarden zijn er in verschillende maten, merken, modellen en prijsklassen. Bekijk ons uitgebreide assortiment sfeerhaarden. Mocht u overstappen van een gas- of houtvuur naar elektrisch vuur, lees onze belangrijke aankooptips bij sfeerhaarden of ga direct naar onze top-5 populaire sfeerhaard merken

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Kleur: Grijs

Kleur: Wit

per pagina
Sorteer op

Sfeerhaarden elektrisch

Ruime keuze sfeerhaarden

Ontdek de mogelijkheden

Elektrische sfeerhaarden zijn er in alle soorten en maten. In ons ruime assortiment grijpt u niet snel mis. Laat u verrassen door de veelzijdigheid aan modellen. Voor elke interieursmaak en voor iedere stijl is er wel een passend model te vinden. Sfeerhaarden hebben een zeer realistische vlambeeld, eigentijds design, grenzeloze inbouwmogelijkheden, lage verbruikskosten en regelbare bijverwarming. 365 dagen genieten van sfeer en gezelligheid zonder hitte. Vraag gerust om meer informatie, wij vertellen u graag meer.

Inbouw sfeerhaard Positioneer uw haard in een kast/wand/ombouw.
Inzet sfeerhaard Vervang uw oude haard met behoud van bestaande schouw.
Vrijstaande sfeerhaard Plaats de haard waar u dat wilt dankzij kleine maatvoering.
Wandsfeerhaarden Verfraai uw muur met een haardvuur.

Elektrische sfeerhaard

Belangrijke aankooptips bij sfeerhaarden

Die u verder helpen

Praktisch elke ruimte verdient aandacht en sfeer. Hoe kan dit beter dan door het plaatsen van een sfeerhaard elektrisch? Of u nu iets zoekt voor in uw woning, kantoorruimte, restaurant, vergaderzaal of vakantiehuisje, wij denken graag met u mee. Belangrijke zaken voor het komen tot een goede aankoop zijn onder andere:

  • Maatvoering: welke afmetingen heeft de ruimte waar u de haard wenst? 
  • Vuurtechniek: welk elektrisch vuur spreekt u aan?
  • Vuurzicht: vanuit welke positie zijn de vlammen zichtbaar?
  • Design: welke stijl of design heeft uw voorkeur?

Sfeerhaard

7 voordelen van een sfeerhaard

In het kort

1. Weinig onderhoud nodig.
2. Makkelijke besturing, vaak via smartphone of tablet.
3. Lage verbruikskosten, enkel elektriciteit.
4. Spectaculair vuurbeeld, nauwelijks te onderscheiden van echt vuur.
5. Veilig door geringe warmteontwikkeling.
6. Geen rookgasafvoerkanaal nodig of luchttoevoer vereist.
7. Milieubewust en verantwoord door gebrek aan fijnstof en CO2 uitstoot.

Veel gestelde vragen over sfeerhaarden

Op een rijtje gezet

Een sfeerhaard is een haard die vooral sfeer biedt en niet direct warmte. Bijverwarming is bij dit type haard mogelijk, maar is niet het hoofddoel zoals bij een hout- of gaskachel. Toegegeven dat maakt de term enigszins verwarrend, omdat van een haard op gas of hout ook gezegd kan worden dat het een haard met sfeer is. Doorgaans wordt de naam sfeerhaard als synoniem van elektrische sfeerhaard gezien.

Simpel en snel. Een sfeerhaard elektrisch heeft stroom als ‘brandstof’. Daarmee is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de haard is klaar voor gebruik. Bovendien zijn de meeste elektrische sfeerhaarden op afstand bestuurbaar via app of een afstandsbediening. Download de juiste app van uw sfeerhaard, stel uw favoriete vuurbeeld in, zet de bijverwarming aan/uit en geniet!

Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren waaronder, afmeting, merk, model en afwerking. Een sfeerhaard elektrisch is in verschillende prijsklassen leverbaar. Zo valt er met elk budget iets te kiezen.

Sfeerhaard elektrisch

Prijsklassen van sfeerhaarden

Betaalbaar elektrisch vuur

Sfeerhaarden elektrisch bestaan er in verschillende modellen, maten en merken, als ook in verschillende prijscategorieën. De aanschafprijs speelt natuurlijk ook een rol bij uw aankoop. De hoogte van uw bestedingsbudget bepaalt u zelf. Om u op weg te helpen maken wij gebruik van verschillende prijsklassen:

Indien u de installatie van de haard aan ons uitbesteedt, komen er ook montagekosten bij. Elke woonsituatie is uniek en vraagt daarom om maatwerk. Voor een totaalprijs van een haard in uw persoonlijke woonsituatie, vraagt u vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Sfeerhaard elektrisch

Vuurzicht sfeerhaard elektrisch

Wat is mogelijk?

Twee ruimtes combineren Kies voor een doorkijkhaard
Eén ruimte opdelen Kies voor een roomdivider
Van drie kanten vuur zien Kies voor een 3-zijdige haard
Een sfeervol hoekje maken Kies voor een hoekhaard
Een strak vuurbeeld zien Kies voor een fronthaard

Sfeerhaarden

Een sfeerhaard zonder warmte

Is zo geregeld

Elektrische sfeerhaarden geven nagenoeg dezelfde sfeerbeleving als een klassieke hout- of gaskachel. Bovendien heeft een haard op stroom een uniek voordeel die geen enkele andere haard u bieden kan. Een vlambeeld zonder warmte. Hét voordeel van een sfeerhaard is regelbare warmte. Bij de meeste modellen is standaard een verwarmingselement ingebouwd. Deze kunt u aanzetten, maar ook uitlaten wanneer u geen behoefte heeft aan warmte. Zo geniet u niet alleen van uw haard in de koudere periode, maar het gehele jaar door.

Sfeerhaarden elektrisch

Sfeerhaard vuurtechnieken

Verschillende soorten elektrisch vuur

Door nieuwe technieken en materialen heeft de elektrische sfeerhaard een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het vuurbeeld, de prachtige vlammen en bij sommige haarden zelfs het typische knisperende geluid, zijn allemaal eigenschappen die we voorheen alleen bij klassieke haarden zagen.

Elektrische sfeerhaarden van nu zijn levensecht en realistisch tot in het kleinste detail. Dankzij toepassing van nieuwe innovatieve technieken worden grenzen verlegd. U staat versteld van het moderne elektrische vuur van tegenwoordig. Het vlambeeld van de huidige generatie elektrische sfeerhaarden is zo levensecht dat zelfs haardfans met liefde voor écht vuur ervan onder de indruk raken. 

Elektrische sfeerhaard

Sfeerhaard om in te bouwen

Ongekende mogelijkheden en opties

Een sfeerhaard geeft inbouwmogelijkheden die bij geen enkel ander type haard denkbaar zijn. Daar zijn een aantal redenen voor. Er is sprake van geringe warmteontwikkeling en een rookgasafvoerkanaal of luchttoevoer is niet vereist. Alles wat een elektrische sfeerhaard van u vraagt is een stopcontact op korte afstand. Hier volgen een aantal inbouw ideeën voor een sfeerhaard.

Fraaie wandopstellingen Met opbergruimtes of presentatieplanken, natuurlijk met de elektrische sfeerhaard als middelpunt.
Cinewall Waardoor uw TV-avond wordt aangevuld met het uitzicht op uw sfeerhaard.
Strakke ombouw tot aan plafond Hierdoor creëert u de traditionele schoorsteenillusie met het gemak van een moderne sfeerhaard.
Klassieke look Combineer uw sfeerhaard met een klassieke schouw. Zo brengt u het beste van twee werelden samen.

Sfeerhaard

Eigen ideeën over een haardopstelling?

Deel deze met onze adviseurs

Zelf een creatief idee? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het omzetten van uw idee over een haardopstelling naar een serieus ontwerp. Van vuurzicht tot de manier van inbouwen, bij het samenstellen van een unieke haardopstelling adviseren zij u graag. In alles staan uw persoonlijke wensen en voorkeuren steeds voorop.

Sfeerhaard elektrisch

Sfeerhaard die vrij in de ruimte staat

Look-en-feel van een houtkachel

Een vrijstaande sfeerhaard vormt vaak een wezenlijk onderdeel van het interieur. De look-en-feel van een vrijstaande sfeerhaard bootst de klassieke houtkachel bijna tot in de perfectie na. Omdat de warmteontwikkeling bij een elektrische sfeerhaard goed controleerbaar is, kunt u dit type haard op een veilige manier de aandacht geven die hij verdient. Het stralende middelpunt van uw woning.

Sfeerhaarden

Sfeerhaarden laag in verbruik

Verantwoord en milieubewust

De verbruikskosten van een elektrische sfeerhaard zijn bijzonder laag in vergelijking met andere haardtypen. Hoe komt dat?

  • Gebruik van ledverlichting = energiezuinig en lange levensduur.
  • De maximale warmteafgifte is 2000 watt (2kW).

De meeste modellen bevatten een of meerdere warmtestanden, die aan en/of uit kunnen. Dit verhoogt uw vuurbeleving en tegelijkertijd bespaart u flink op momenten wanneer warmte niet uw prioriteit heeft. Dat is duurzaam ‘stoken’. Het vermogen voor bijverwarming varieert tussen de 1-2 kW.

Elektrische sfeerhaard

Flamelusion elektrische sfeerhaard

Geweldige eyecatcher in de ruimte

De Flamelusion sfeerhaard overstijgt de grenzen van iedere traditionele houtkachel of gashaard. De haard, die ontwikkeld is in België, is momenteel een van de meest realistische sfeerhaarden die in de markt aanwezig zijn.

En dat niet alleen. Deze sfeerhaard beschikt ook over een moderne en zeer strakke vormgeving. Daaraan toegevoegd een bijzonder mooi en echt houtset en knetterend geluid van brandend hout. Deze haard is dus met recht de ultieme sfeerhaard die alles mogelijk maakt.

Meer informatie over Flamelusion

Sfeerhaarden elektrisch

Populaire sfeerhaard merken

Bij Haardenexpert

British Fires Bekijk alles van British Fires
Dru Bekijk alles van Dru
Element4 Bekijk alles van Element4
Faber Bekijk alles van Faber
Flamelusion Bekijk alles van Flamelusion

Elektrische sfeerhaard

Elektrische sfeerhaard kopen?

Haardenexpert denkt graag met u mee

Zoekt u een mooie elektrische sfeerhaard? Laat onze haardenexperts uw helpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan van de sfeerhaard die u aanspreekt. Wilt u graag de verschillende vuurtechnieken van een sfeerhaard zien branden? Wij heten u van harte welkom in onze showroom.

Terug naar alle sfeerhaarden

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op