Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Elektrische sfeerhaard

Elektrische sfeerhaarden groeien in populariteit. De techniek van de haarden wordt met de jaren zo ontwikkeld dat het vuurbeeld steeds meer op dat van een echte houtkachel gaat lijken. Bovendien bieden deze sfeerhaarden ultiem gebruiksgemak. Het is slechts een kwestie van de haard plaatsen en de stekker in het stopcontact steken. Daarmee heb je de sfeer al in huis gehaald. Naast de haard als vrijstaand object te plaatsen, wordt er vaak voor gekozen om de elektrische haard in te bouwen in een passende schouw of mantel. Dit zorgt er voor dat de haard een echte eyecatcher is in uw interieur!

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Sfeerhaard

Voordelen elektrische haard

De elektrische haard kent vele voordelen. Allereerst, zoals hierboven al even genoemd, biedt een elektrische sfeerhaard een hoog gebruiksgemak. Zo hoeft er geen rookkanaal aangesloten te worden. Daarnaast wordt een elektrische haard standaard geleverd met afstandsbediening. Zo kunt u vanuit een luie stoel de kachel bedienen.

Daarnaast moet je bij een houtkachel, gashaard of pelletkachel regelmatig de ruit van de haard schoonmaken. Dit is bij een elektrische haard niet nodig, omdat er bij de ontsteking van een elektrische haard geen vervuilende stoffen vrijkomen die u het zicht op de dansende vlammen kunnen ontnemen.

Ook hoeft u, alvorens u wilt genieten van de gezelligheid van de haard, geen hout te hakken of te slepen met zakken pellets. U kunt dus direct genieten van de haard wanneer u dat wilt.

Tot slot is een elektrische sfeerhaard gemakkelijk te plaatsen. U hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken. Wanneer u een vrijstaande kachel heeft aangeschaft, kunt u deze sfeerhaard zelfs verplaatsen, zodat u op elke plek in uw woning van deze haard kunt genieten. 

Mogelijkheden elektrische sfeerhaarden

Er zijn enorm veel elektrische haarden op de markt te verkrijgen. Eigenlijk zijn deze haarden op te splitsen in drie verschillende soorten, te weten: haarden met LED-verlichting, haarden met waterdamp en haarden met LCD LED-projectie.

De haarden met LED-verlichting zijn eigenlijk de minst kostbare haarden waarbij het vuurbeeld wordt gecreëerd door middel van LED-verlichting. Een voorbeeld van een haard met LED-verlichting is de Dimplex Synergy of de Dimplex Rana.

De haarden waarbij het vuurbeeld wordt gecreëerd met waterdamp hebben een vuurbeeld die nauwelijks van een echt vuur te onderscheiden is. De haarden bevatten allemaal een waterreservoir waar waterdamp uit opstijgt. Deze waterdamp wordt van onder verlicht, waardoor er ‘dansende vlammen’ ontstaan. Een voorbeeld van haarden die beschikken over deze techniek zijn de Dimplex 3-step en de Dimplex Cassette 400.

Tot slot bestaat er de techniek waarbij er een vuurbeeld wordt gecreëerd door middel van LCD LED-projectie. Deze techniek wordt aangevuld met het knisperende geluid van brandende houtblokken. Bij Faber noemen ze dit de Opti-Virtual techniek. Voorbeelden van haarden die over deze techniek beschikken zijn de Dimplex Opti Virtual Single en de Dimplex Opti Virtual Double.

Verwarmingselement

Naast bovenstaande brandingstechnieken, is er ook een onderscheid te maken in haarden mét verwarmingselement en haarden zónder verwarmingselement. De meeste haarden die een verwarmingselement bevatten hebben een vermogen van maximaal 2 kW. Dit betekent dat een elektrische haard echt een sfeerhaard is en niet als hoofdverwarmer kan fungeren.

Plaatsingsmogelijkheden

Tot slot zijn er voor een elektrische haard verschillende plaatsingsmogelijkheden. We hebben haarden in het assortiment die standaard met schouw of ombouw worden aangeboden, maar u kunt er ook voor kiezen om een elektrische haard in een al bestaande schouw, ombouw, dressoir of in de muur te bouwen. Daarnaast bieden we ook vrijstaande elektrische sfeerhaarden aan.