• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
haard met ombouw kopen

Haard met ombouw kopen? [5+ ideeën]

Lees snel verder

Wilt u graag een sfeervol interieur met een haardombouw, maar bent u nog onbekend met wat allemaal kan? Ga mee op inspiratietour. Bekijk 5 mooie voorbeelden en lees daarna de 5 tips waarmee u de perfecte haardombouw creëert.

 • 24 - 03 - 2022
 • Haardmeubel
 • Geerte Kamphuis
 • 5 minuten
elektrische sfeerhaard met ombouw

1. Opstelling elektrische sfeerhaard met ombouw

Modern en strak

De British Fires New Forest 870 is een prachtige elektrische haard uit de British Fires collectie. Met deze sfeerhaard met ombouw creëert u een strakke cinewall inclusief 6 ruime nissen. Ga voor het thuisbioscoop gevoel inclusief ingebouwde soundbar.

Let op deze details:

 • Onderaan een plint
 • Ruimte voor planten, fotolijstjes en woonaccessoires
 • De spotjes in de nissen
waterdamp haard elektrisch met ombouw

2. Opstelling waterdamp haard met ombouw

Gekleurd en onderscheidend

De e-MatriX MOOD 800/500 RD is een sfeervolle driezijdige elektrische waterdamphaard met ombouw van het merk Faber. De roomdivider is in een donkere tint afgewerkt wat een mooi contrast oplevert met de oranjegele vlammen. Geniet vanuit bed of in bad van een fascinerend vuurspel. De roomdivider is sfeervol en tegelijk ook functioneel door de smalle nis met plankjes. Ideaal om uw spullen op te bergen.

Let op deze details:

 • Houten boekenplankjes
 • Van 3 kanten vuurzicht
 • Wit plint
openhaard met schouw ombouw

3. Gashaard met ombouw in buitenmuur

Dubbel vuurplezier

De Element4 Sky Large Tunnel Outdoor is geweldig mooi te plaatsen in een buitengevel. Op deze plek in de woning ontstaat er een verbinding tussen binnen en buiten. Dankzij het verticale vuurbeeld ontstaat een mooie doorkijkhaard van 2 kanten. Dit geeft een ruimtelijk effect aan de gashaard met ombouw. Geniet vanuit uw woonkeuken van dansende vlammen met uitkijk op de achtertuin, en vice versa. 

Let op deze details:

 • Vlambeeld zit op ooghoogte
 • Ruimtelijk effect dankzij de doorkijk
 • Witte ombouw met zwarte binnenwand
houtkachel met schouw ombouw

4. Houthaard in schouw ombouw

Strak landelijk & witwonen

Dit is een Spartherm Linear 88x44 inbouw houtkachel, geplaatst in een strakke, wit afgewerkte voorzetwand. Kies voor een voorzetwand die niet tot aan het plafond doorloopt. Zo creëert u een moderne schouw met smalle richel voor een mooie vaas of kunstobject.   

Let op deze details:

 • Hoog plint onderaan
 • Horizontaal vuurbeeld
 • Frontmodel
gashaard met ombouw

5. 3-zijdige gashaard in tv-meubel

Zwart-wit wonen

Kies voor een tv-meubel waarin de gashaard geïntegreerd is om eenheid en rust te creëren in de woonkamer. Om het geheel te laten spreken is een kleurencombinatie van zwart-wit een goede keuze. Daarnaast is deze opstelling ook zeer praktisch dankzij de 4 ruime klepkasten die in de onderkant van het meubel gemaakt zijn. 

Let op deze details:

 • Tv naast de open haard
 • 3-zijdig vuurzicht 
 • Terugvallende plint

Dit moet u weten over een haard met ombouw

Veelgestelde vragen

Elke offerte is uniek omdat het om maatwerk gaat. Wat er onder aan de streep staat is afhankelijk van meerdere factoren. Wat u kiest als brandstof, de maatvoering, type meubelopstelling, afwerking, plek in de ruimte én of u inclusief of exclusief montage bij ons aanvraagt.

Natuurlijk. Al hangt dit af van uw eigen kluservaring, technisch inzicht en de moeilijkheidsgraad van de ombouw. Bij een gas- of houthaard komt veel meer bij kijken dan een elektrische haard. Denk aan een gasaansluiting maken en het rookgasafvoerkanaal aanleggen.

1) Goed gereedschap  2)Genoeg tijd 3) Duidelijke maattekening 4) Juiste materialen (brandwerend bij een gas- of houthaard) 5) Juiste muurconstructie

U houdt tijd over voor andere leuke dingen.  Op maat inbouwen is immers millimeter werk en dat vraagt om flink wat arbeidsuren. Denk aan een goed uitgevoerde maattekening maken, plaatmaterialen voordelig inkopen, alle platen op maat zagen en tenslotte alle platen naadloos/strak monteren. Bij onze installatiemonteurs leunt u op kennis en ervaring omdat zij dit werk dagelijks doen en daarom zeer vaardig zijn. Verder is het zo dat u zelf geen duur gereedschap hoeft aan te schaffen of tijdelijk van een kennis of buurman moet lenen. 

haard ombouw

Mooie opstellingen hè?

Dat kan óók bij u in huis

Wilt u ook graag zo’n sfeervol interieur met een brandend haardvuur maar vraagt u zich af hoe u tot een mooi ontwerp komt? Hier een aantal tips.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? In de basis is het een strakke kolom van vloer tot aan het plafond zonder nissen of diepteverschillen. Dit type opstelling is simpel, strak en tijdloos. Kijk maar naar de schetstekening als voorbeeld.

haardombouw kopen

Ontdek de mogelijkheden

Bij een haard met ombouw

Toch is er méér mogelijk. De haardombouw is helemaal naar eigen smaak en inzicht uit te breiden. Alles hangt af van uw interieurwensen. Wat vindt u belangrijk?

 • Een plek voor uw tv?
 • Veel opbergruimte?
 • Uw woonaccessoires sfeervol presenteren?
 • Een trendy, tijdloos of gedurfd design?

Als u hierop antwoord hebt, kan het samenstellen beginnen.

elektrische haard met ombouw kopen

Zo creëert u de perfecte haard met ombouw

5 tips op een rij

Wanneer u uw woonwensen scherp heeft zijn er talloze ontwerpen te bedenken waarin deze vervuld worden. Waar moet u dan zoal aan denken?

U kunt spelen met: 

 1. De plek in de ruimte: Midden in kamer als roomdivider of cinewall, in de buitenmuur als verbinding met binnen, strak in de muur gebouwd of in een meubel voor de muur geplaatst.
 2. Details in het meubel zelf: 30 cm van de grond zodat het meubel zweeft, terugvallend plint (illusie van zweven), lades of klepkasten, nissen, spotjes, tv-nis, boekenplanken om iets op te zetten, 
 3. Afwerking van kleuren en materialen: natuurstenen plateau, plaatmateriaal in donker of lichte tint, meerdere kleuren gebruiken, luchtrooster in een contrasterende kleur. 
 4. Brandstofkeuze en vorm/hoogte van het vuurbeeld: gas, hout, elektrisch of bio-ethanol. Denk bij vormen en hoogte aan breed, smal, verticaal, horizontaal of vierkant vuurbeeld. Dat kan of laag bij de grond (voethoogte) of halve meter van de grond af (op ooghoogte) zijn. 
 5. Details van de haard: verschillende soorten kaders om meer diepte te creëren, andere achterwand (bijvoorbeeld geribbeld) of decoratieset.
houtkachel ombouw kopen

Interesse in haard met ombouw?

Ontdek nog méér

Of u nu puur gaat voor een mooi design of de haardombouw ook graag combineert met praktische opties, voor elke ruimte en woonwens is er iets moois te maken. Haal nóg meer sfeer in huis en kies voor een haard met ombouw!

Ga naar haardmeubels en wanden

Nog meer inspiratie ontvangen?

Volg ons op instagram!

Zo blijft u op de hoogte van onze laatste nieuwe projecten en inspiratievoorbeelden.

Naar insta account

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert