• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Hero cover image

Tips, inspiratie en advies

Blogs & projecten

Bomvol tips, advies én inspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van haarden en kachels bij de Haardenexpert van Nederland. Onze experts delen met enige regelmaat hun kennis en voorzien u graag van tips & advies die u kunnen helpen bij de aanschaf van een haard. Doe inspiratie op en bekijk onze eerder gerealiseerde projecten.

Projecten
tv naast sfeerhaard meubel
  • 02 - 06 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Tv naast sfeerhaard in optisch zwevend meubel

Deze prachtige opstelling hebben wij bij een klant mogen plaatsen. In deze opstelling zit de British Fires New Forest 870. Dit is een zeer gewilde elektrische haard op dit moment. Bij deze elektrische haard is het namelijk mogelijk om een echt houtset te krijgen. Dit houtset wordt met de hand verschroeid en verkoold, wat een enorm realistisch beeld oplevert. De haard is 87 centimeter breed, dit is een praktische breedte voor in een tv-meubel.

Lees verder
Projecten
Zwart haardmeubel
  • 02 - 06 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Propaan gashaard in gasloze woning

Dit interieur is verrijkt met een donker zwevend tv-meubel en donkere ombouw met inbouwhaard van Faber. Het gaat om de Faber MatriX 800/500 III. Een driezijdige gashaard op propaangas. Het propaanstation staat buiten de woning geïnstalleerd en is aangesloten op de haard. 

Lees verder
Projecten
Gashaard die aan staat
  • 01 - 06 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Hoek gashaard in een strakke ombouw

In de hoek van de kamer een mooie en gezellige haard, dat wil toch iedereen? Deze klant heeft ervoor gekozen om een tweezijdige haard in de hoek van de kamer te plaatsen. De ombouw heeft dezelfde kleur als de muur, waardoor de haard helemaal in het interieur past. Het tv-meubel naast de haard heeft dezelfde hoogte als de onderkant van de haard. Dit geeft een strak beeld.

Lees verder
Projecten
gashaard in tv-meubel
  • 21 - 04 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Donker gekleurd tv-meubel met driezijdige haard (populair)

Een driezijdige haard ingebouwd in een donker tv-meubel met klepkasten en een lichte koof. Deze veel gekozen haardopstelling heeft alles om een interieur om te toveren naar een sfeervolle woon- en leefplek. In combinatie met een houten visgraatvloer en zwarte taatsdeuren oogt deze woonkamer modern en eigentijds. Bovendien laat de donkere kleur van het meubel het brandende haardvuur extra goed uitkomen.

Lees verder
Projecten
  • 21 - 04 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Royale gashaard in meubel met veel opbergruimte

In het prachtige interieur van Kirsten, is er gekozen voor een royale driezijdige haard met meubel. Ze heeft gekozen voor een groot tv-meubel om zo veel mogelijk opbergruimte te creëren. Om toch een ruimtelijk effect te krijgen is er gekozen voor een driezijdige haard. Een driezijdige haard heeft een open blik waardoor het geheel niet statisch oogt.

Lees verder
Projecten
  • 20 - 04 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Gashaard in zelfgemaakt haardmeubel

Deze klant heeft gekozen voor de Bellfires Corner Bell York 3. Een prachtige tweezijdige hoekhaard met een vol vuurbeeld. Bij deze haard is de hoek zowel links als rechts te plaatsen. Zoals u ziet zit het vuurbeeld van deze haard aan de rechterkant, met een verlenging van het meubel. Ook is er gekozen voor gepolijst glas, wat een levensecht vuurbeeld oplevert, het glas is amper te zien.

Lees verder
Projecten
Driezijdige vrijhangende gashaard
  • 20 - 04 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Stoere vrijhangende 3-zijdige gashaard in woonkamer

Een stoere vrijhangende gashaard in de hoek van de woonkamer. Heerlijk warm, gezellig én sfeervol. Zowel de haard als het tv-meubel zijn vrijhangend en hebben geen pootjes of sokkel. De zwevende look geeft een ruimtelijk effect in het interieur. De donkere kleur van de Bellfires Box gashaard vormt een mooi contrast met de lichte vloer, wanden en meubels. Door de donkere kleur van de haard terug te laten komen in de andere interieurstukken (gordijnen, stoel, plint, tv) vormt de haard in het interieur een geheel.

Lees verder
Projecten
  • 20 - 04 - 2022
  • Leestijd: 2 minuten

Cinewall met elektrische haard en evenwijdige tv-nis

Een mooie combinatie van sfeer en functionaliteit komen samen in deze opstelling van elektrische haard met tv. Sfeervol door het tv-kijken met een haardvuur op de achtergrond en functioneel door de opbergruimte in het meubel onder de haard. De haard in de cinewall is 1,5 m breed en loopt evenwijdig met het tv-scherm. Op de ombouw van de cinewall is een textuurbehang aangebracht in een lichte kleur die doorloopt met de achterwand. Zo vormt het een geheel. Voor de onderkant van het meubel is een donkere kleur gekozen. 

Lees verder

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Icon Haardenexpert

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Icon groot installateursnetwerk

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Icon hoge klantwaardering

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Icon showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Meer dan 10 jaar Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert