Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Element4 Tenore

De Element4 Tenore lijn bestaat uit drie prachtige, frameloze doorkijkhaarden met een simplistische vormgeving. Het drietal: de Element4 Tenore 70, Element4 Tenore 100 en de Element4 Tenore 240 vormen samen een bijzondere serie. Deze gashaarden zijn ideaal te gebruiken als ruimteverdeler, waarmee u de woonkamer en eetkamer stijlvol van elkaar scheid. Het mooie aan deze haarden is dat u door de haard heen naar de andere ruimte kunt kijken. Dankzij het tweezijdige en brede vuurzicht geniet u eindeloos vanuit twee ruimtes van het levensechte vlammenspel.

 

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Brede gashaarden uit de Element4 Tenore serie

 

Element4 Tenore 70

De Element4 Tenore 70 is voorzien van een compact formaat en een ruitbreedte van 70cm. Aangezien dit toestel weinig ruimte vereist (geringe inbouwdiepte van 39,4cm), is het model in een smalle wand te plaatsen. Zodoende geniet u vanaf meerdere ruimtes van het bescheiden vuurzicht. Om dit vlammenspel tot zijn recht te laten komen, voert u de brander uit met de Big Log brander decoratie. Dit houdt in dat de brander prachtig wordt bedekt door een levensechte houtstam in combinatie met as. Dit zorgt voor een sensationeel en spectaculair uitzicht.

 

Element4 Tenore 100

Deze gashaard is voorzien van twee grootse zijruiten, waardoor er een buitengewoon vuurzicht ontstaat. Met de bijgeleverde afstandsbediening kunt u het vuur nauwkeurig bijstellen. Doordat de rookgasafvoer aan de zijkant is bevestigd, is de bovenkant vrij voor praktische woonaccessoires. De Element4 Tenore 100 wordt in combinatie met een fraaie ombouw strak tegen de muur geplaatst. Door de simplistische vormgeving is de nadruk gelegd op het verbluffende vlammenspel.

 

Element4 Tenore 240

Het laatste model is ook het breedste model uit de Element4 Tenore serie. Dit toestel heeft namelijk een ruitbreedte van maar liefst 240cm. Door de tweezijdige ruit kunt u dubbel genieten van het prachtige vuurbeeld. In combinatie met de optionele Big Log brander decoratie komt het vlammenspel prachtig tot zijn recht. De Element4 Tenore 240 is uitermate geschikt voor grotere woonruimtes, vanwege het formaat en het nominale vermogen van 15kW. Dit is ongetwijfeld een gashaard die direct in het oog springt.

 

Bijzondere verbranding Element4 Tenore 240

De Element4 Tenore 240 heeft een drie dubbele verbranding. Dat houdt in dat er een primaire, secundaire en een tertiaire verbranding is. Primaire verbranding vindt plaats direct na het aansteken van de haard. Tijdens het aanmaken van de haard moet de primaire luchttoevoer maximaal geopend zijn voor een goede toevoer van zuurstof. Na de opwarmingsfase van de haard moet de primaire luchttoevoer gesloten worden en gaat de primaire verbranding over in secundaire verbranding. Met de secundaire luchttoevoer worden de hete gassen naverbrand. De secundaire luchtstroom stroomt meestal van boven naar beneden langs het glas van de haard, waardoor de ruit goed schoon blijft. De Tenore 240 heeft ook nog een tertiaire verbranding: deze extra luchttoevoer zorgt voor een optimale verbranding. Hiermee wordt de brandstof nog vollediger benut en is er bijna geen sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Het rendement van uw haard wordt door de tertiaire verbranding nog hoger en de emissiewaarden lager.