Hero cover image

Vacature
verkoopadviseur

Ervaren verkoopadviseur gezocht

Fulltime (40 uur)

Wat begint met een vraag voor een gashaard kan zomaar eindigen in een complete wandopstelling. En dit komt door jouw creativiteit als senior verkoopadviseur. Wat de klant ook zoekt, jij kunt ze altijd verder helpen. Elke klant heeft eigen ideeën en woonwensen. Voor jou geen reden om zenuwachtig te raken, want jij wilt ook geen standaard advieswerk geven. Vijf dagen ga jij door het vuur voor klanten en collega’s, maar op zaterdag en zondag ben je liever vrij. Spreekt dit jou aan? Dan ben jij de collega verkoopadviseur die wij zoeken.

Wat je gaat doen

Wat je gaat doen

Als verkoopadviseur

Bij Haardenexpert ben jij als verkoopadviseur dé specialist op het gebied van gashaarden, houtkachels en elektrische haarden. Binnen onze organisatie word je verantwoordelijk voor de verkoop van haarden en luxe haardopstellingen. Je kunt hierbij denken aan een vrijstaande houtkachel of een driezijdige gashaard, maar ook een stijlvolle met leer beklede tv-wand van meer dan 15.000 euro. Je staat iedere klant op een natuurlijke wijze te woord en weet door jouw ervaring precies het antwoord te geven waar ze op zoek naar zijn.

Jouw verantwoordelijkheden

Jouw verantwoordelijkheden

Bij Haardenexpert

Je hebt contact met potentiële klanten via app, chat, telefoon of videobellen. Om ze goed te helpen maak je een 3D-tekening van de opstelling die je samen met de klant hebt opgesteld.

Ook heb je regelmatig klantafspraken in onze luxe showroom waar je alles kunt laten zien. Met ons zelfgebouwde offertesysteem stel jij vlot en eenvoudig offertes op. Verder onderhoud jij contact met diverse leveranciers. Gaat het om een haard met installatie? Dan regel jij alles met de monteur. Vanaf het eerste klantcontact totdat de haard brandt, begeleid jij de klant.

Belangrijk vinden wij dat je samen met je salescollega’s nadenkt over de inrichting van de showroom. Jullie weten welke haarden populair zijn en kiezen de haardopstellingen die in onze showroom getoond worden.

Jouw eigenschappen

Jouw eigenschappen

Hier herken jij jezelf in

 • Ik steek graag mijn handen uit de mouwen en weet van aanpakken
 • Ik haal voldoening uit klanten die met een glimlach voor de haard zitten 
 • Ik heb minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie of branche
 • Ik vind het leuk om mijn collega’s te motiveren en op sleeptouw te nemen
 • Ik word vrolijk van veel contact via de telefoon

Teamwork = belangrijk

Teamwork = belangrijk

Elk weekend vrij

Elk weekend vrij

Elke dag ontspanning

Elke dag ontspanning

Informele werksfeer

Informele werksfeer

Dit kun je van ons verwachten

Geweldige collega's en:

 • Je kunt per direct starten
 • Interne en externe opleidingsmogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Jouw pensioenregeling zit bij ons wel goed
 • Een aantrekkelijk salaris passend bij je kennis en ervaring
 • Bij het behalen van je doelstelling ontvang je een bonus
 • Poolwedstrijden en vrijdagmiddagborrels krijg je er gratis bij 
 • 52 zaterdagen en zondagen ben je vrij 
 • Een stuk taart als je op gesprek komt

Interesse in deze functie als verkoopadviseur?

Bij ons is de koffie heerlijk

Ik wil deze baan

Jan vertelt

Jan vertelt

Over zijn werkdag

"Graag vertel ik je meer over mijn werkdag om je een goed beeld te geven van hoe jouw dag er uit zou kunnen zien. Iets voor achten parkeer ik mijn auto bij ons pand en stap ik onze showroom binnen. Na de goeiemorgens tegen collega’s begint mijn werkdag. Het liefst met een bak koffie."

Start-up

"Om de dag gemotiveerd en overzichtelijk te beginnen is er een dagelijkse start-up. Staand, want bij Haardenexpert houden we niet van lang vergaderen. Maar wel van korte lijntjes en directe communicatie. Op ons digitale scoreboard houden we ons teamdoel bij."

Leads benaderen

"Na de start-up ga ik mijn eigen actielijst langs. Per lead ga ik verschillend te werk: bellen, mailen, appen of een afspraak in onze showroom. Door de afwisseling in mijn werk is geen één dag hetzelfde en gaat de tijd onmeunig snel. Ik heb geen vaste pauzetijden. Ik stem deze af met mijn collega’s zodat we samen een potje kunnen poolen."

Jurrian vertelt

Jurrian vertelt

Over zijn werkplezier

"Ik sta elke dag met passie klaar voor mijn klanten en relaties. Geen interieurwens is hetzelfde en daardoor is ook elke klantvraag uniek. De diversiteit biedt mij uitdaging. Ik ga elke dag met plezier naar de zaak en dit komt door het jonge en gezellige team waar ik in werk."

Veel contact met collega’s

"We doen veel samen om onszelf te ontwikkelen. Zo denken we samen na over de indeling van de showroom en over toevoegingen aan het assortiment. In mijn pauze vind ik het geweldig om te winnen van mijn collega’s met een potje poolen. Of om samen een vette hap te eten van het tankstation aan de overkant. Op vrijdagmiddag drink ik graag een biertje tijdens de vrijdagmiddagborrel." 

Zelf aan de slag

"Ik heb een eigen werkplek, werktelefoon en laptop van de zaak, zodat ik mijn klanten snel en persoonlijk kan spreken. Verder vind ik het leuk om 3D-tekeningen te maken van haardopstellingen."

Rob vertelt

Rob vertelt

Dat je alles kan leren

"Eco Wave, stammenbrander of waterdamphaard, zeggen jou deze termen nu nog niks? Laat je hierdoor niet afschrikken. Bij Haardenexpert laten we elkaar niet in de kou staan. Ik help je graag uit de brand. Ik werk bijna 10 jaar bij Haardenexpert en vind het super om alles uit te leggen."

We zijn nooit uitgeleerd

"Ik schuif met alle plezier even bij je bureau aan, zodat ik door middel van een tekening iets kan toelichten. Of we lopen een rondje door de showroom, om de verschillen te laten zien. Daarnaast krijgen we met regelmaat trainingen van externen om onze kennis bij te spijkeren. Dit kan over commerciële kansen gaan, maar ook over persoonlijke ontwikkelingen en technisch vakgebied. Zelfs Haardenexperts moeten zich blijven ontwikkelen." 

Hecht team

"Als team zijn we super hecht en we helpen elkaar waar nodig. Geen vraag is te veel, en we proberen altijd met elkaar mee te denken."

Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer direct of kom kennismaken

Benieuwd of de koffie echt zo lekker smaakt? Voordat je solliceert kun je gerust zonder afspraak een keer langskomen om sfeer te proeven. 

Bepaal zelf hoe je ons wilt ontmoeten. Kom langs, bel voor meer informatie of vul het sollicitatieformulier in. 

Sluitingsdatum: 30 oktober 2021

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je gegevens
Bijlages
Upload cv
Upload sollicitatiebrief

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Eerdere realisaties

Deze opstellingen ga jij straks ook creëren