Hero cover image

Veel gestelde vragen

Veelvoorkomende haard problemen

De expert helpt

U zit met een probleem, want uw haard doet het niet. Graag helpen wij u zo snel mogelijk weer aan een brandende haard. Op deze pagina bent u op de juiste plek. We hebben de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. De vragen doorgelezen, maar komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. 

Inhoudsopgave, ga snel naar:

  1. Heeft mijn haard onderhoud nodig?
  2. Mijn haard doet het niet
  3. Mijn app doet het niet

Heeft mijn haard onderhoud  nodig?

Heeft mijn haard onderhoud nodig?

-

Goed onderhoud van uw haard is belangrijk. Dit levert het mooiste vlambeeld op én zorgt voor een langere levensduur van het toestel. We hebben een aantal onderhoudstips op een rijtje gezet. Sommige onderhoudsklussen kunt u zelf doen, anderen kunt u beter laten doen.

Bekijk per brandstof: gas | hout | elektrisch

Gashaard

4 onderhoudtips

1. Houd de waakvlam stofvrij. Dit voorkomt minder goed branden, ontstekingsproblemen én verbetert de levensduur van uw haard. Wij adviseren een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Laat dit over aan een vakkundige onderhoudsmonteur. Wij voeren dit zelf niet uit. Ga naar uw lokale onderhoudspartij.
2. Reinig de kachelruit regelmatig. Dit kunt u bij de meeste gashaarden zelf doen. Check uw installatieleiding voor de juiste werkwijze.  
3. Gebruik volle batterijen. Dit voorkomt frustraties van een niet werkende afstandsbediening EN ontvanger, indien deze op batterijen werkt.  Vervang zelf (tijdig) de batterijen. Check uw installatiehandleiding voor de juiste werkwijze.
4. Update uw app regelmatig. Voorkom dat u updates misloopt waardoor de app minder goed werkt. Dit kunt u zelf doen via App Store (Apple) of Google Play Help (Android).

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Houtkachel

6 onderhoudtips

1. Reinig aslade en kachelruit regelmatig.  Dit kunt u zelf doen met behulp van een aszuiger en de voorgeschreven ruitreiniger. Check hiervoor uw handleiding. 
2. Minstens 1x per jaar schoorsteenvegen inclusief inspectie.   Wij voeren zelf geen schoorsteenreiniging uit. Ga daarvoor naar uw lokale schoorsteenveger en plan jaarlijks een onderhoudsbeurt in.
3. Ventilator. Indien aanwezig, kunt u deze zelf reinigen.  Check hiervoor uw installatiehandleiding.
4. Afdichtkoord controle. Door een slechte afdichting daalt de verbrandinsgtemperatuur. Voorkom dit probleem vervang het koord bijtijds.  Vul ons contactformulier in.
5. Vlamplaat. Indien aanwezig, de plaat af en toe controleren. Kijk of de plaat nog uitneembaar is en ruimte heeft voor uitzetten bij verhitting. Dit kunt u zelf doen.

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Elektrische haard

3 onderhoudstips

1. Gebruik volle batterijen. Dit voorkomt frustraties van een niet werkende afstandsbediening óf de ontvanger daarvan. Vervang zelf (tijdig) de batterijen. Check uw installatiehandleiding voor de juiste werkwijze.
2. Waterreservoir. Indien aanwezig, zorg dat er voldoende water in het reservoir zit. Dit kunt u zelf doen. Bekijk hier hoe u het waterreservoir kunt bijvullen. Vervang uw transducer (bij waterdamphaard) wanneer deze versleten is.
3. Update uw app regelmatig. Voorkom dat u updates misloopt waardoor de app minder goed werkt. Dit kunt u zelf doen via App Store (Apple) of Google Play Help (Android).

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Schoorsteenvegen bij houtkachel

Schoorsteenvegen bij houtkachel

-

Dit is belangrijk om schoorsteenbrand te voorkomen.

Houtkachel

Aanbevolen door ons

Bij het stoken komt altijd roet vrij en vormt zich creosootaanslag. Creosoot zijn onverbrande brandstofdeeltjes die zich aan elkaar hechten tot een teerachtige, kleverige substantie en is zeer brandbaar. Wanneer binnen in de schoorsteen en het rookkanaal ophoping van creosoot ontbrandt en blijft branden ontstaat er een schoorsteenbrand.

Als u een houtkachel heeft is het zeer belangrijk om minstens 1x per jaar de schoorsteen te laten vegen. Wij voeren zelf geen schoorsteenreiniging uit. Ga hiervoor naar uw lokale schoorsteenveger en plan een jaarlijkse onderhoudsbeurt in.

Mijn haard doet het niet

Mijn haard doet het niet

-

Graag helpen wij u zo snel mogelijk aan een brandende haard. De oplossing voor het niet werken van de haard kan misschien gemakkelijker zijn dan gedacht. We hebben de voornaamste problemen en oplossingen voor u op een rijtje gezet. Sommige klussen kunt u zelf doen, anderen kunt u beter laten doen.

Bekijk per brandstof: gas | hout | elektrisch

Mijn gashaard doet het niet

4 tips

1. Vervang de batterijen van de afstandsbediening en ontvanger onder de haard. Vaak is de haard niet kapot, maar zijn de batterijen leeg. Dit kunt u zelf doen.
2. Reset de ontvanger. Check hiervoor uw installatiehandleiding.
3. Werkt de ontvanger op vaste stroom? Bekijk of er iets mis is met het stroomnet. Het stroomnet werkt, maar de haard niet? Vul ons contactformulier in.
4. Onderhoud kan nodig zijn. Ga naar onze onderhoudspagina.

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Mijn houtkachel werkt niet optimaal

4 tips

1. De kachelruit wordt snel zwart. Als de kachelruit (te) snel zwart wordt, kan dit komen door een onvolledige verbranding. Zorg voor een goede verbranding door goed te stoken.
2. De kacheldeur sluit niet goed. Controleer of het touw nog goed is, en vervang deze bij slijtage.
3. Er komt stank vanaf. Er komt altijd geur vrij bij het stoken van een houtkachel. Echter zou de geur met een goede brandstof en een schone afvoerpijp niet erg moeten zijn. Bij twijfel of blijvende stank kunt u het beste uw schoorsteen laten controleren door uw lokale schoorsteenveger.
4. Onderhoud kan nodig zijn. Ga naar onze onderhoudspagina

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Mijn elektrische haard doet het niet

5 tips

1. Vervang de batterijen van de afstandsbediening. Vaak is de haard niet kapot, maar zijn de batterijen leeg. Dit kunt u zelf doen.
2. Bekijk of er iets mis is met het stroomnet. Het stroomnet werkt, maar de haard niet? Vul ons contactformulier in.
3. Haal de stekker 5 minuten uit het stopcontact en probeer het opnieuw. Dit kunt u zelf doen.
4. Onderhoud kan nodig zijn. Ga naar onze onderhoudspagina.
5. De waterdamp werkt niet. De verdamper (transducer) is versleten of defect. De verdamper moet jaarlijks/tweejaarlijks vervangen worden. Faber en Dimplex geven 1 jaar garantie op transducers. Bestel een nieuwe transducer en vervang deze.

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

Uw probleem

Onze oplossing

Indien alle lampen direct na het inschakelen weer uitschakelen is dit een teken dat er te weinig water in het reservoir zit of de verdamper defect is. Een nieuwe verdamper kunt u eenvoudig online bestellen.

Bekijk hier de voornaamste problemen en oplossingen bij de waterdamphaarden van Faber en Dimplex. Heeft u een ander probleem, of werkt de oplossing niet? Vul ons formulier in.

Probleem Oplossing
Toestel valt na ca. 20 seconden uit. De verdamper / transducer is versleten of deffect. De verdamper moet jaarlijks/tweejaarlijks vervangen worden. Faber en Dimplex geven 1 jaar garantie op transducers. Bestel een nieuwe transducer en bekijk hier hoe u deze moet vervangen.
Ledlampen knipperen of de afstandsbediening reageer niet. (cassette)

De afstandsbediening werkt niet: De kabel van de blue-tooth ontvanger is niet of niet volledig ingeplugd.

Er komt geen waterdamp: De vlotter zit aan de bovenkant vast, druk deze naar beneden.

Mijn app doet het niet

Mijn app doet het niet

-

Ga de volgende stappen af zodat u app het weer gaat doen.

Mijn app doet het niet

3 tips

1. Reset de wifimodule. Dit kunt u zelf doen, bekijk de installatiehandleiding.
2. Installeer de app opnieuw. Het kan zijn dat de app niet geüpdatet is, installeer de app opnieuw.
3. Koppel de haard opnieuw. Dit kunt u zelf doen, bekijk de installatiehandleiding.

De vraag staat er niet tussen: ga naar het contactformulier.

De oplossing niet gevonden?

Vul ons contactformulier in

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met u op. 

 

Uw gegevens*
Aankoopmoment
Ik heb een vraag over*
Maak uw vraag duidelijk met foto's (optioneel, maar aanbevolen)
-

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd