Wij zijn trots op onze projecten

Neem gerust een kijkje

Ontdek meer

Bij Haardenexpert

Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten? Neem gerust een kijkje.

Naar onze projecten

Graag een haardenexpert in de showroom spreken voor haardadvies?
Bekijk onze openingstijden

Of shop online. We hebben een ruim aanbod A-kwaliteit haarden voor u. 

Bekijk ons assortiment

BRAKE

BRAKE

BRAKE

Vrijstaande propaanhaard

Ons assortiment

Vrijstaande propaanhaarden zijn gashaarden op propaangas en bieden veel sfeer en warmte in uw woning. Propaanhaarden vrijstaand zijn gebruiksvriendelijk en het alternatief voor gasloze woningen zonder gasnetwerk. Ze geven heerlijke warmte, een mooi vuurbeeld en branden onafhankelijk van aardgas. De actualiteit vraagt om een alternatief voor de traditionele gashaard. Een goede betaalbare oplossing is een vrijstaande gashaard op propaan. De brandstoftoevoer gaat via propaanflessen. Bekijk ons assortiment.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

vrijstaande propaanhaard

Wat is een vrijstaande propaanhaard?

Een haard brandend op propaangas

Een vrijstaande gashaard die brandt op propaangas is zogezegd het broertje van de gashaard op aardgas. Het is een veelgekozen alternatief bij woningen waar geen vaste gasaansluiting meer mogelijk is. Wilt u graag van het aardgas af, maar geniet u toch heel erg van uw huidige gashaard? Veel gashaarden kunnen ook omgebouwd worden naar een gashaard op propaan. Wilt u een haardadviseur spreken over de mogelijkheden in uw situatie? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

vrijstaande propaanhaarden

Werking van een vrijstaande propaanhaard

Heel makkelijk & veilig

Een propaanhaard haalt brandstof uit propaanflessen. Deze gasflessen, opgeslagen in een brandwerende opslagkast, zijn rechtstreeks aangesloten op de propaanhaard. Zo hoeft u geen gasnetwerk in huis te hebben. Wel is het van belang om navulbare propaangasflessen op een plek te plaatsen waar ventilatie mogelijk is. Bijvoorbeeld in de schuur of tegen uw buitengevel, in een brandwerende opslagbox. Het gebruik van propaangas is veilig en makkelijk in gebruik.

FAQ vrijstaande propaanhaard

Andere vragen? Contact ons!

Het verschil tussen deze twee haarden is het type brandstof. Beide zijn gashaarden, maar een propaanhaard vrijstaand brandt op propaangas en een vrijstaande gashaard brandt op aardgas. Verder is de vlamhoogte hetzelfde en kan de vlamkleur bij een propaan net iets geler branden.

Opslag van propaanflessen kan makkelijk en veilig in een propaanstation. Dit is een speciale brandwerende opslagkast van verzinkt of zwart poedercoated staal. De box plaatst u altijd op een goed geventileerde, open plek, bijv. tegen de gevel van uw woning of in een goed geventileerde schuur. Uit de buurt van putdeksels of kelderramen.

Propaanfles leeg? Vul de fles niet zelf bij, maar ga terug naar uw verkooppunt of ander omwisselpunt en ruil uw lege fles om voor een volle propaanfles. Let op! Bij de aanschaf van een propaanfles betaalt u eenmalig statiegeld. Daarna betaalt u alleen voor de gasvulling.

Bij de aanschaf van een vrijstaande propaanhaard kunt u kiezen voor een systeem van 2 of 4 geschakelde propaanflessen. De gasflesopslag heeft een handige omschakelunit. Zo kunt u zolang mogelijk doorstoken, zonder de flessen te hoeven wisselen.

Het kijkglas op de koppeling van de omschakelunit laat zien of het tijd is voor nieuwe flessen. Kleurt het venster groen, geniet! Ziet u de kleur rood? De reservefles(sen) zijn aangebroken. U kunt de lege startflessen omwisselen voor volle flessen. 

vrijstaande propaan haard rond

Vuurzichten propaanhaard vrijstaand

Dit is mogelijk

Front Alleen een blik van voren op het vuur. 
Doorkijk Bekijk het vuur vanuit 2 ruimtes dankzij de voor- en achterruit.
3-zijdig Het vuur is van voor en opzij te bewonderen.
4-zijdig Het haardvuur is van 4 zijdes te zien.
5-zijdig Het vuur is 360 graden zichtbaar.

propaanhaard vrijstaand alternatief gashaard

6 voordelen van propaanhaard vrijstaand

Voor u op een rij gezet

✅ Heerlijke warmte in huis.
✅ Binnen 1 druk op de knop een brandende haard.
✅ Niet afhankelijk van aardgas.
✅ Hoog rendement, opgewerkte warmte nuttig gebruikt.
✅ Oók mogelijk in nieuwe gasloze woningen.
✅ Vrijstaand, dus vrij te plaatsen waar u dat wenst.

vrijstaande propaanhaarden

Opslag propaangas voor vrijstaande propaanhaard

Handig, veilig & compact propaanstation

De propaanunit voor een vrijstaande propaanhaard is een speciale opslagkast geschikt voor 2 gasflessen. Verkrijgbaar in verzinkt of zwart poedercoated staal. De opslagbox heeft een compacte maatvoering (H66 x L77 x D40 cm) en is brandveilig. Tussen de twee flessen is een automatische omschakeling mogelijk. U kunt ook kiezen voor 4 flessen (2x2 gasflessen) met een speciale extensie. De uitbreiding van twee extra flessen neemt meer ruimte in beslag. Maar het voordeel is dat u de flessen minder vaak hoeft te verwisselen.

vrijstaande gashaard op propaan

Vrijstaande propaanhaard in gasloze woning

Het alternatief voor een gashaard

Woont u in een huis zonder vaste gasaansluiting, maar wilt u toch graag een gashaard? Dat kan! Een gashaard kan ook branden op propaangas, dan heet het een propaanhaard. U heeft nog steeds met 1 druk op de knop vuur, maar zonder aardgas. Het meest praktisch is een duo-geschakeld propaanunit. Zo kunt u zolang mogelijk blijven genieten van een brandende haard en hoeft u de flessen minder vaak te wisselen.

vrijstaande propaanhaard alternatief gashaard

Populaire merken vrijstaande propaanhaard

A-kwaliteit bij Haardenexpert

vrijstaande propaan haard kopen

Vrijstaand propaanhaard kopen?

Bekijk ons assortiment en doe een aanvraag

Zoekt u een oplossing voor aardgasvrij wonen, maar wilt u toch genieten van een mooi en gezellig gasvuur? Overweeg een propaanhaard vrijstaand. Wilt u graag een haardadviseur spreken over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Direct offerte aanvragen

BRAKE

BRAKE

BRAKE

Speksteenkachel

Ons assortiment

Een speksteenkachel is een kachel bekleed met, of helemaal gemaakt van speksteen. Speksteenkachels staan bekend om makkelijk warmte opnemen en geleidelijk afgeven aan de omgeving. Ze zijn van alle type houtkachels de beste in langdurig warmte afgeven. Dit komt door de unieke eigenschap van speksteen. Met een paar uur stoken hebt u nagenoeg 24 uur lang plezier van de warmte die vrijkomt. Wilt u besparen op uw stookkosten of gasverbruik? Kies voor een speksteenkachel. Bekijk ons assortiment en vind het model dat bij u past. 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Wat is een speksteenkachel?

Lang (na)genieten van warmte

Een kachel geheel of gedeeltelijk van speksteen gemaakt. Dit type steen is uitstekend in staat de vrijgekomen warmte voor een zeer lange periode vast te houden. De verwerking van speksteen is verschillend. Er bestaan massieve speksteenkachels en kachels bekleedt met speksteen. 

Speksteenbekleding Sommige delen van de kachel zijn van speksteen. Bijv. binnenwerk, speksteen mantel of bovenplaat. Bijv. Altech speksteenkachels
Massief speksteen Gemetselde speksteenkachels. Ter plekke worden blokken speksteen opgemetseld tot een massieve speksteenkachel. Dit type speksteenkachel maakt geen onderdeel uit van ons assortiment.

houtkachel met speksteen

Modellen speksteenkachels

Waar bent u naar op zoek?

In ons ruime assortiment speksteenkachels vindt u veel verschillende modellen van topkwaliteit. Stuk voor stuk kachels die sfeer, warmte en gezelligheid bieden en een hoog rendement hebben. Daardoor is er altijd wel een speksteenkachel te vinden die bij u past.

Vrijstaand Beperkte ruimte nodig. De speksteenkachel is overal te plaatsen.
Vrijhangend Hangend aan de muur, vrij van de grond.
Met oven Vrijstaand model inclusief een geïntegreerde bakoven.
Draaibaar Speksteenkachel met draaifunctie, vuur van alle kanten zichtbaar.

speksteenkachel kopen

Hoog rendement houtkachel speksteen

Uniek accumulerend vermogen

Een speksteen kachel heeft wat tijd nodig om op te warmen, maar eenmaal warmgestookt straalt de kachel urenlang een heerlijke warmte af. Ook nadat het vuur gedoofd is. Dat komt omdat het materiaal speksteen de warmteafgifte tijdens het stoken echt opneemt. Dit wordt een accumulerend vermogen genoemd.

Binnen in de speksteenbekleding van de haard is een systeem van kanalen verwerkt. De hete rookgassen worden eerst hier doorheen geleid, voordat ze in de schoorsteen verdwijnen. Het speksteen neemt deze warmte op. Zo wordt alle warmte efficiënt benut.

houtkachel met speksteen

Waarom kiezen voor speksteen houtkachel?

Duurzaam stookplezier

Hoog rendement (75-90%)
Daarom laag houtverbruik en besparing op stookkosten. 
✅ Energiezuinig en gebruiksvriendelijk
Langdurig warmte in huis met slechts een paar uur stoken. 
✅ Langer stookplezier
Ook als het vuur gedoofd is nog genieten van warmte. 
✅ Bevordert aangenaam binnenklimaat
Geeft stralingswarmte in plaats van convectiewarmte, de ruimte wordt dus rechtstreeks en gelijkmatig opgewarmd. Vergelijkbaar met werking van warme zonnestralen.
✅ Draagt bij aan gezonde en aangename luchtvochtigheid
Omdat het vocht in de lucht niet condenseert. 
✅ Geeft minder luchtcirculatie in de ruimte
De lucht droogt minder uit en voelt niet benauwd aan. 

hoog rendement houtkachel speksteen

Houtkachel speksteen, anno 2022 zeer rendabel

Slim in warmte opslaan

Een speksteen houtkachel kopen is vandaag de dag een zeer goede keus als u uw woning wilt verwarmen en op gaskosten wilt besparen. Ook wanneer u in het bezit bent of verhuist naar een gasloze woning is een speksteen kachel een slimme keuze. Hierom is een speksteenkachel zeer rendabel.

1. Schone verbranding De kachel brandt schoon en zuinig door de hoge verbrandingstemperatuur. Dat geeft milieubewust stookplezier.
2. Langdurige stralingswarmte Met de warmte die vrijkomt bij het stoken wordt niet zozeer de lucht opgewarmd (convectiewarmte), maar het speksteen. Doordat de warmte in de steen zit opgeslagen, kan bij ventilatie de warmte minder snel verloren gaan dan bij convectiewarmte.
3. Hoog rendement Speksteen beschikt over een accumulerend vermogen. Ook nadat het vuur gedoofd is, geeft de kachel nog warmte af.

Warmte gezocht? Overweeg een speksteenkachel

De idéale warmtestoker voor in huis

Een speksteen kachel in huis is gezellig en biedt veel warmte. Maar hoe mooi is het als de warmte niet alleen op het moment zelf genoten wordt, maar ook nog lang na het stoken zelf. Kan dat? Jazeker, kies voor een spekstenen houtkachel. Dit type steen heeft als unieke eigenschap warmte voor een zeer lange periode vast te houden.

Ik heb interesse

speksteenkachel

Vuurzichten speksteenkachels

Hoe wilt u het vuur zien?

Er bestaan speksteenkachels met alleen een voorruit, maar ook varianten met zijruiten. Bij ons heeft u keuze uit verschillende vuurzichten.

Speksteenkachel front, van voren zich op het vuur
Speksteenkachel 2-zijdig, van twee kanten vuurzicht
Speksteenkachel 3-zijdig, van 3 zijdes zicht op het vuur

Veelgestelde vragen speksteenkachel

Lees hier de antwoorden

Erg lang. Stel u stookt 3 uur dan kunt u bijna 24 uur genieten van de warmte. Hoe kan dat?
Het speksteen beschikt over een warmtevasthoudend (accumulerend) vermogen, de warmte gaat in de steen zitten. Daardoor geldt nadat het vuur allang gedoofd is, de kachel nog steeds warmte afstraalt.

Met weinig houtverbruik een hoog warmterendement behalen. Dit kan omdat het materiaal speksteen de warmte echt opneemt en deze ook úren vasthoudt. Bij 3 uur stoken kunt u tot bijna 24 uur later nog genieten van de warmte. Een zeer goede keus als u uw woning wilt verwarmen zonder aardgas of graag op stookkosten wilt besparen.

Als u de speksteenkachel aansteekt dan wordt de vrijgekomen warmte opgeslagen in de speksteen. Vervolgens straalt de steen deze warmte lekker uit de ruimte in. Het voordeel hiervan is dat de haard erg lang warm blijft (ook na het stoken) en deze langdurig de ruimte opwarmt. Met een speksteenkachel kunt u vaak met gemak een woonkamer of keuken warm houden.

De kosten van een speksteenkachel varieren behoorlijk. Afhankelijk van het gewenste model komt u ongeveer uit op een bedrag tussen de 2500 en 7500 euro. Deze kosten zijn nog zonder de installatie. Vaak moet ook het bestaande rookkanaal aangepast worden of een nieuw rookkanaal worden gemonteerd. Neem contact op met een van onze experts voor een gericht aanbod.

Aangezien een speksteenkachel erg veel warmte kan uitstralen is het van groot belang dat u het juiste model aanschaft. De ruimte waarin de haard wordt geplaatst en de plek in diezelfde ruimte zijn van invloed op het benodigde vermogen. Deze twee voorwaarden bepalen samen met uw persoonlijke smaak en voorkeur welke speksteenkachel voor u het beste is.

Nee, eigenlijk niet. Er zijn verschillende landen waar de speksteen vandaan kan komen maar de werking is nagenoeg overal hetzelfde van. De speksteen houdt de warmte vast en straalt deze vervolgens langdurig uit, ook als de haard na het stoken uit staat verspreid de kachel nog warmte de ruimte in.

Speksteenkachels

Design speksteenkachel

Natuurlijk materiaal, duurzame keus

Een prominente plek voor de kachel in de ruimte, vraagt om een passende uitstraling bij de rest van uw interieur. De speksteenkachel heeft een unieke uitstraling, omdat speksteen een natuurlijk product is.

Speksteen wordt gewonnen in speksteen groeven in Scandinavië en Brazilië. Het materiaal heeft dankzij de typische adering wel iets weg van een marmerlook. De natuurlijke winning maakt dat elke stuk speksteen een natuurlijke variatie heeft. Elke steen is daarom net even anders en dat maakt dat u een unieke kachel in huis haalt.

spekstenen houtkachel

Vermogen spekstenen houtkachel

Van 5-14 kW

Het vermogen vertelt iets over de maximale warmteopbrengst van het toestel. In ons assortiment hebben wij speksteenkachels met een maximaal vermogen tussen de 5-14 kW. Per haard staat het minimale en maximale vermogen vermeld. U vindt deze informatie onder het kopje productspecificaties.

Bekijk alle speksteenkachels

speksteenkachel

Warmte speksteenkachel

Aangenaam en gezond

Een speksteenkachel geeft stralingswarmte af. Dat komt omdat speksteen een warmtevasthoudend (accumulerend) vermogen bezit. Tijdens het stoken van de speksteenkachel wordt niet zozeer de lucht in de kamer opgewarmd, maar gaat de warmte van het vuur in de steen zitten. Dat geeft u veel voordelen.

1. De kamer wordt gelijkmatiger verwarmd;

2. De warmte verspreidt zich naar alle kanten en

3. U kunt dichtbij de kachel staan zonder het benauwd te krijgen, dat voelt prettig aan.

speksteen houtkachel

Populaire merken speksteenkachels

A-kwaliteit bij Haardenexpert

speksteenkachel kopen

Speksteen houtkachel kopen

Neem contact met ons op

Bent u enthousiast geworden door de bijzondere eigenschap van speksteen? Op elk gewenst moment kunt u bij ons een online aanvraag voor deze mooi kachel doen. Liever langskomen in een van onze luxe showrooms? Dat kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom in Rijssen of Apeldoorn. Wij adviseren u met alle plezier over een speksteenkachel in uw woning!

Terug naar assortiment

speksteen kachel

Mogelijk vindt u dit ook interessant

Aankoopadvies houtkachel

Heeft u interesse in een speksteen houtkachel, maar zeggen u begrippen als een hoog rendement of kW en vermogen u weinig? Verbreed uw kennis en lees onze blogs hierover.

Een hoog rendement houtkachel, hoe zit dat?
Hoeveel kW houtkachel heb ik nodig?

BRAKE

BRAKE

BRAKE

Doorkijk gashaard

Ons assortiment

Een doorkijk gashaard is zoals de naam zegt, een gashaard waar u letterlijk doorheen kunt kijken. Dit is uniek, want verreweg de meeste haarden hebben alleen een voorruit en/of zijruiten. De gashaard doorkijk heeft ook een achterruit en biedt zo een doorkijk vanuit bijvoorbeeld uw keuken naar uw woonkamer. Door dit ruimtelijke effect is deze haard een populaire optie in veel interieurs.

De gashaard doorkijk, of tunnelhaard gas, biedt veel mogelijkheden, zowel qua plek in de ruimte als afmetingen en afwerkingen. Waar kiest u voor? Een doorkijk gashaard binnen of toch liever in de buitenmuur? Bekijk ons assortiment doorkijk gashaarden.

doorkijk gashaard kopen

Wat is een doorkijk gashaard?

Verbindend, verwarmend, verbluffend

De doorkijk gashaard of tunnelhaard gas, is net even anders dan de traditionele haard. Dat heeft te maken met de kenmerkende ruitsetting van voor- én achterruit. Hierdoor is de haard niet vanuit één, maar vanuit twee ruimtes te bewonderen. Ingebouwd in de muur of een speciaal ontworpen haardmeubel, de tunnelhaard gas biedt u gegarandeerd extra sfeer in uw interieur.

De gashaard doorkijk is..
..verbindend → creëert een doorkijkje tussen twee ruimtes
..verwarmend → het gasvuur verspreidt een heerlijke warmte
..verbluffend → een brandend haardvuur in een binnen of buitenmuur, vangt meteen de aandacht

tunnelhaard gas

Wat maakt een doorkijkhaard gas populair?

5 voordelen op een rij

1. Ook als de haard uit is, biedt deze een sfeervolle doorkijk in uw woning 

2. Verbindt 2 ruimtes met elkaar 

3. Plaatsing is mogelijk in zowel binnen- als buitenmuur

4. Geeft óók warmte op ooghoogte

5. Uniek interieurstuk in huis, blikvanger eerste klas

doorkijk gashaard binnen

Doorkijk gashaard binnen

Modern & sfeervol wonen

Een doorkijk gashaard binnen is erg geschikt als elegante scheiding tussen twee woonvertrekken. Bijvoorbeeld ingebouwd in de muur tussen uw keuken en woonkamer. Zo kunt u vanuit de keuken door de haard uw woonkamer inkijken en andersom. Dat geeft dubbel kijkplezier. Hieronder een aantal inbouw ideeën voor deze bijzondere haard.

4x woonidee voor doorkijkhaarden gas

Wat vindt u mooi?

inspiratie-doorkijk-gashaard

Tussen keuken en woonkamer

woonidee-doorkijk-gashaard

Gezellig bij de eettafel

interieuridee-doorkijkhaarden-gas

Als horizontale doorkijk

voorbeeld-doorkijkhaard-gas

Als verticale doorkijk

Doorkijkhaard gas in huis halen?

Wij helpen u graag verder!

Droomt u weg van een mooie doorkijkhaard in huis? Wij kunnen u helpen deze droom waar te maken. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte met 3D-maattekening aan en ontdek hoe een doorkijk gashaard er bij u thuis uitziet.

Start uw aanvraag hier

doorkijkhaarden gas kopen

Doorkijk gashaard buiten

Warmte & gezelligheid met een doorkijkgashaard

Een doorkijk gashaard buiten kan ook in een buitenmuur van uw woning geplaatst worden. Op deze manier kunt zowel binnen in de woning als buiten op het terras genieten van een mooi haardvuur. Heeft u interesse in deze manier van inbouwen? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

doorkijkhaard gas

Mogelijkheden tunnel gashaard

Hoge of brede doorkijk

Doorkijk gashaarden zijn zowel leverbaar in verticale als horizontale vorm. Bij beide heeft u een prachtige doorkijk richting een ander woonvertrek. De verticale vorm heeft als extra voordeel dat wanneer u voor de haard staat de warmtestraling van top tot teen voelbaar is. Een doorkijkhaard gas in horizontale vorm heeft dat niet.

Door de vele vormen is er altijd wel een doorkijkhaard die precies past in uw situatie. Geen wonder dat steeds meer interieurarchitecten kiezen voor een bijzondere vorm van de doorkijk gashaard.

Meestgestelde vragen tunnelhaard gas

Lees hier de antwoorden

 1. De warmte wordt in 2 ruimtes verspreid.
 2. U krijgt een sfeervolle doorkijk tussen twee ruimtes, verbindend element.
 3. Vanuit twee verschillende ruimtes genieten van 1 haardvuur. 
 4. De doorkijk gashaard kan in een binnen- en buitenmuur geplaatst worden.
 5. Biedt extra sfeerbeleving in huis door de bijzondere uitstraling.

Omdat de haard zowel een voor- als achterruit heeft, komt er meer lichtinval in de haard. Hierdoor komt de vlam minder tot zijn recht ten opzichte van een fronthaard. Bij een front vuurzicht is de achterzijde van de haard immers niet van glas. 

Ook geldt dat de warmte in twee ruimtes wordt verspreidt. Al kan dit ook als voordeel gezien worden.

Dat is afhankelijk van waar u de haard wil plaatsen. De meest ideale situatie is in een niet-dragende muur. Ook moet de muur van onbrandbaar materiaal zijn. Een doorgang in een dragende muur is complexer, maar vaak wel mogelijk. Graag weten wat in uw woonsituatie de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op.

Dit is af te werken met: behang, schilderwerk, stuc-werk of een luxe wandbekleding zoals Alphenberg of Decolegno.

U heeft een geschikte muur en voldoende ruimte nodig voor het aanleggen van een rookkanaal. Wij kunnen door heel Nederland uw doorkijk gashaard installeren.

Houd rekening met de volgende zaken:

 1. Geschikte muur om een sparing in te maken;
 2. Aansluiting op aard- of propaangas op de plek van de haard;
 3. Ruimte voor een rookkanaal;
 4. Speciaal kader ter bescherming van de haard tegen alle weersinvloeden;
 5. De haard moet geschikt zijn voor buiten.

Heeft u interesse in een doorkijk gashaard buiten? Neem contact met ons op voor haardadvies.

Dat hangt helemaal van uw persoonlijke wensen af. Denk aan de plek (buiten/binnenmuur), voorkeur van afwerking, afmeting van de haard etc. Op onze site vindt u per doorkijk gashaard een totaal richtprijs inclusief installatie- en materiaalkosten. Vraag een om persoonlijk prijsvoorstel van uw favoriete doorkijkhaard. Wij helpen u graag verder op de manier die uw wenst! U kunt met ons whatsappen, bellen met Rijssen of Apeldoorn, mailen of gezellig langskomen in onze showroom.

tunnelhaard gas

Een doorkijkhaard gas duurzaam?

Maar natuurlijk!

De nieuwste doorkijkhaarden gas zijn erg goed in staat om de opgewekte warmte op te slaan en aan de omgeving af te geven. Het rendementspercentage van de moderne doorkijkhaarden gas is gestegen tot 80%, soms zelfs 90%. Dit betekent dat bijna alle warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte waarin de haard staat te verwarmen. Super efficiënt! Zeker wanneer we kijken naar de traditionele open haard met houtblokken, deze behaalde meestal een rendement van ongeveer 30%.

doorkijk haard gas prijzen

Slim gasverbruik tunnelhaard gas

Méér verwarmen met minder gas

Hoe krijgt u een mooi brandend gasvuur en bespaart u op stookkosten? Met deze vraag zijn fabrikanten van gashaarden continu bezig, en met succes. Ze weten dit type toestel te innoveren op gasverbruik, waardoor de moderne gashaard veel energiezuiniger brandt dan vroeger. Hoe?

Door een combinatie van nieuwe brandertechnieken, slimme technologie en verbeterde materialen. Met steeds minder gas kan een doorkijk gashaard steeds méér verwarmen, zonder in te leveren op sfeer en gezelligheid. Goed voor uw banksaldo en een duurzame levensstijl. Dat is de moderne doorkijk gashaard van nu.

Geen vaste gasaansluiting in huis? Vrijwel elke moderne doorkijk gashaard kan worden overgezet op propaangas.

gashaard doorkijk binnen

Populaire merken gashaard doorkijk

Bij Haardenexpert

Benieuwd naar een doorkijk gashaard? Bij ons vindt u doorkijk- en tunnel gashaarden van alle gerenommeerde A-merken:

Bellfires Bekijk alle doorkijk gashaarden van Bellfires 
Dru Bekijk alle doorkijk gashaarden van Dru
Element4 Bekijk alle doorkijk gashaarden van Element4
Faber Bekijk alle doorkijk gashaarden van Faber

gashaard doorkijk binnen

Doorkijk gashaard kopen?

Kom langs of vraag direct een offerte aan

Op zoek naar goed advies voor de aanschaf van een doorkijk gashaard? Bij ons bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om een vraag over brandertechniek, afmeting of installatie wij staan graag voor u klaar met het beste advies. Wilt u een doorkijkhaard gas tussen uw keuken en kamer of toch liever in de buitenmuur? Vertel ons uw wensen met een vrijblijvende offerte aanvraag. 

Ja, ik wil graag een offerte

//extra

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op

Telefoon

Telefoon

Bereikbaar op 0548-211550 (Rijssen) en 055-8200222 (Apeldoorn)

Mail

Mail

Mail naar info@haardenexpert.nl

WhatsApp

WhatsApp

Chatten met een expert

Showroom

Showroom

Persoonlijk advies, maak een afspraak

Hero cover image

Hier eindigt de pagina

Landelijke installatie

Door Haardenexpert

Waar u ook woont, in een van de 12 provincies of op de waddeneilanden, onze gecertificeerde monteurs komen graag bij u langs voor het installeren van een mooie haard(opstelling).

Meer weten →

Landelijke installatie

Door Haardenexpert

Waar u ook woont, in een van de 12 provincies of op de waddeneilanden, onze gecertificeerde monteurs komen graag bij u langs voor het installeren van een mooie haard(opstelling).

Meer weten →

 

Hero cover image

Landelijke
installatie
 

Vakkundig en veilig

Door erkende professionals

Een goede technische installatie is belangrijk voor de veiligheid en een mooi eindresultaat. Maar wat kunt u precies verwachten bij ons? Waar in Nederland installeren wij? Waarom de installatie uitbesteden bij ons? Hoe lang duurt een installatie? Op deze pagina geven wij graag meer toelichting over een installatie door Haardenexpert.

Ga snel naar

Uw droomhaard

Die installeren wij overal

Door heel NL genieten tevreden klanten van een haard van Haardenexpert, o.a in Amsterdam, Doetinchem, Vlissingen en Texel. Dat kan omdat wij monteurs hebben die door heel Nederland werken. Waar u ook woont, in een van de 12 provincies of op de waddeneilanden, wij komen graag bij u langs voor het installeren van een mooie haard(opstelling).

Woont u in Vlaanderen? Ook daar installeren wij uw haard, neem contact op voor de mogelijkheden. 

Installatiemogelijkheden

Bij Haardenexpert

1. Technisch plaatsen v/d haard

Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

 

Mogelijk bij haardinstallaties met rookkanaal en gas- of waterleiding.

 

Lees meer

2. Haard met ombouw

In een strakke kolom van vloer tot plafond. Ter plekke op maat gemaakt. Behang of verf de ombouw in uw favoriete kleur of print. 

 

Mogelijk bij inbouwhaarden en cinewall met haard.

 

Lees meer

3. Haard met meubel

Onze meubelmaker fabriceert het meubel in de fabriek. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en verder afgesteld.

 

Mogelijk bij haard met tv-meubel, tv-kast, tv-wand.

 

Lees meer

Stel uw installatie vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Wat uw installatiewens ook is,

hierom kiest u voor Haardenexpert

Wij ontzorgen u graag bij de aanschaf van uw droomhaard. Daar hoort ook een perfecte levering bij. Al onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben jarenlang ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. Andere redenen om de haardinstallatie door ons te laten verzorgen zijn: 

1. Gemak → Haard en installatie onder 1 dak. U bespaart zoektijd voor andere zaken.
2. Situatiecheck vooraf → Tijdens het adviesgesprek krijgt u standaard een situatie beoordeling voor het technisch plaatsen van de haard. Onze haardadviseurs kennen de veiligheidsvoorschriften als ook de wet- en regelgeving voor de haardenbranche. 
3. Communicatie verloopt via 1 persoon → Bij ons geen kastje-naar-de-muur contact. Wij werken met een projectleider die alles regelt rondom uw installatie. Een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen na aankoop en installatie. 
4. Haardmeubel op maat mogelijk → Op zoek naar dubbel zoveel opbergruimte of een zwevend model? Onze meubelmaker maakt een meubel zoals u dat wenst.
5. Netjes werken → Waar nodig voorzien onze monteurs vloeren van een stucloper en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt.

Meest gestelde vragen over installatie

Andere vragen? Neem contact op!

In de meeste gevallen hebben wij voldoende aan goede foto’s van uw woonsituatie en een bouwtekening om een goed technisch advies te geven. In complexe situaties zullen wij bij een definitief akkoord van uw kant, een monteur langs sturen voor een dubbele check.

Ja, onze meubels worden grotendeels in de werkplaats gemaakt en bij u ter plekke op maat gezaagd en afgesteld voor het mooiste eindresultaat.

In de meeste gevallen kunt u, zodra de monteur vertrokken is, het meubel stylen met uw spullen en leuke woonaccessoires. U kunt direct genieten van het eindresultaat. Heeft u bij aankoop gekozen om het meubel zelf af te werken, dan kunt u beginnen met schilderen, sausen of behangen. 

Elke installatie is uniek en levert daarom een eigen kostenplaatje op. Om u toch een idee te geven, leest u in de tabel richtprijzen per brandstof. Natuurlijk hangt de totaalprijs samen met keuze in brandstof, model haard, afwerking en complexiteit van de klus. Graag geven wij u een persoonlijk advies. Neem daarvoor contact met ons op.

Gashaard plaatsen bestaand rookkanaal Vanaf 1250 euro 
Houtkachel plaatsen bestaand rookkanaal Vanaf 1500 euro
Elektrische haard plaatsen Vanaf 500 euro
Bio-ethanol haard plaatsen Vanaf 500 euro

Ja, u bepaalt zelf of u de haard aanschaft inclusief of exclusief montage. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Afhankelijk voor welke haard en type installatie (technisch, met inbouw, met meubel) u kiest, maar doorgaans kost de installatie 1 dag werk. 

Dat valt wel mee, want onze monteurs zagen plaatmaterialen altijd buiten, nooit binnen in huis. Zo voorkomen wij extra overlast van stof en zaagsel. Verder werken onze monteurs met vloerbescherming, bijvoorbeeld een stucloper.  

Hero cover image

Welk type installatie kiest u?

1. Technisch plaatsen van de haard

Bij haard met rookkanaal of leidingwerk

Gat boren in gevel of dak
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Installeren van de haard
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

2. Haard met ombouw plaatsen

Alle brandstoffen mogelijk

Inmeten haardombouw
Haardombouw maken en plaatsen
Inbouwen van de haard in ombouw
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Wij kennen hierbij meerdere afwerkniveaus: stucklaar, behangklaar, sausklaar.

3. Haard met meubel plaatsen

Oók mogelijk bij gas of hout

Maattekening maken van meubel
Monteren meubel in werkplaats
Haard inbouwen in meubel, kast of wand
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Kasten, lades, deuren afstellen of tv-beugel monteren 
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Onze meubelmaker maakt het meubel in de werkplaats. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en de haard ingebouwd.

Graag een vrijblijvende offerte?

Wij denken graag met u mee, van haard tot opstelling.

Offerte aanvragen

Realisaties

Ontdek de mogelijkheden

OVERIG OVERIG

Ons installatieproces

Dit mag u verwachten

 1. Het begint allemaal bij u. Stel uw vraag via telefoon, mail, whatsapp of in kom langs in onze showroom. U heeft bijv. de vraag 'Is mijn rookkanaal nog geschikt?'
 2. Wij reageren zo snel mogelijk. Samen met een haardadviseur bekijken wij uw situatie (wij helpen u graag een keuze maken over de plek en de afwerking van de haard) en u ontvangt een persoonlijk voorstel.
 3. Goed nieuws! Het kan. Nog even een nachtje slapen voor u een besluit neemt. 
 4. Het gesprek en advies was goed, u wilt graag een handtekening zetten. Een orderbevestiging komt uw kant op, zodat we de order kunnen verwerken.
 5. Situatie beoordeling door projectleider en monteur of de gewenste installatie mogelijk is en volgens de huidige wet en regelgeving is.
 6. Uw installatiewens krijgt groen licht, tijd om samen met u een datum af te stemmen voor de uitvoering van de installatie.
 7. Datum gekozen en gecommuniceerd? De installatie kan definitief in de agenda gepland worden bij onze monteurs.
 8. Een week voor de installatiedatum ontvangt u een herinnering wanneer onze installateur langskomt.
 9. Het is zover de haard wordt bij u geïnstalleerd! Afhankelijk van uw gekozen haard duurt de installatie 1 à 2 dagen. Alles is naar tevredenheid gemonteerd, heel veel stookplezier gewenst!

OVERIG OVERIG

OVERIG OVERIG

Installatiemogelijkheden

Bij Haardenexpert

Technisch plaatsen v/d haard

 • - Installeren van de haard
 • - Aansluiten op bestaand /nieuw rookkanaal
 • - Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
 • - Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding

 

➡️Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

Haard met ombouw

 • - Monteren van de haardombouw
 • - Haard installeren
 • - Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
 • - Haard aansluiten op rookkanaal, gasleiding of waterleiding

 

➡️Wij kennen hierbij meerdere afwerkniveau's: stucklaar, behangklaar, sausklaar of decolegnoplaten, betoncire, Alphenberg leer.

Haard met meubel

 • - Haardmeubel plaatsen
 • - Kasten, lades, kleppen afstellen
 • - Haard inbouwen in het meubel
 • - Haard aansluiten op rookkanaal, gasleiding of waterleiding

 

➡️ Onze meubelmaker fabriceert het meubel in de fabriek. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en verder afgesteld.

Installatiemogelijkheden

Bij Haardenexpert

Technisch plaatsen v/d haard

Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

 

Mogelijk bij de modellen vrijstaand, inbouw, inzet.

 

Wat krijgt u?

Haard met ombouw

In een strakke kolom van vloer tot plafond. Ter plekke op maat gemaakt. Meest voorkomende afwerkniveaus: stucklaar, behangklaar, sausklaar of decolegnoplaten.

 

Alleen mogelijk bij inbouwhaarden.

 

Wat krijgt u?

Haard met meubel

Onze meubelmaker fabriceert het meubel in de fabriek. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en verder afgesteld.

 

Alleen mogelijk bij inbouwhaarden.

 

Wat krijgt u?

Wat uw installatiewens ook is,

hierom kiest u voor Haardenexpert

Installatie zelf uitvoeren Krijg vooraf duidelijkheid → Soms kan wat u wenst neit volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achter te voorkomen. 

2. Communiceer via 1 aanspreekpunt → Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. Voor uw en onze tevredenheid leggen wij alle schriftelijke en mondelinge communicatie netjes vast in onze geavanceerde klantensysteem. Dan weet u wat u krijgt en wat wij voor u moeten doen.
3. Verkrijg een veilige installatie → Al onze monteurs zijn zorgvuldig geïnstalleerd en hebben jarenlang ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen.
4. Geniet van maatwerk dat past → Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
5. Ontvang erkende vakmensen over de vloer → De monteurs die bij u installeren werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van een stucloper en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

Wij ontzorgen u graag bij de aanschaf van uw droomhaard. Daar hoort ook een perfecte levering bij. Omdat wij dagelijks haarden installeren hebben wij veel expertise in huis. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. 

Wat uw installatiewens ook is,

hierom kiest u voor Haardenexpert

Wij ontzorgen u graag bij de aanschaf van uw droomhaard. Daar hoort ook een perfecte levering bij. Omdat wij dagelijks haarden installeren hebben wij veel expertise in huis. Al onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van ervaring, vakkundigheid, kennis en betrouwbaarheid. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. Lees hieronder nog 5 andere redenen om te kiezen voor een aanvraag inclusief montage. 

Krijg vooraf duidelijkheid Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 
Communiceer via 1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. Voor uw en onze tevredenheid leggen wij alle schriftelijke en mondelinge communicatie netjes vast in onze geavanceerde klantensysteem. Dan weet u wat u krijg en wat wij voor u moeten doen.
Verkrijg een veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn. 
Geniet van maatwerk dat past Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Ontvang erkende vakmensen over de vloer De monteurs die bij u installeren werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

pizza

Krijg vooraf duidelijkheid Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 

Communiceer via 1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. Voor uw en onze tevredenheid leggen wij alle schriftelijke en mondelinge communicatie netjes vast in onze geavanceerde klantensysteem. Dan weet u wat u krijg en wat wij voor u moeten doen.
Verkrijg een veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn.
Geniet van maatwerk dat past Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Ontvang erkende vakmensen over de vloer De monteurs die bij u installeren werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

Waarom kiezen voor Haardenexpert?

Oordeel zelf

Of u nu een haard met een bestaand rookkanaal of compleet nieuw rookkanaal krijgt, u bent op zoek naar de juiste technische installatie van het toestel. Zelf kennis en ervaring in gasleiding en/of rookkanaal aanleggen of een brandwerende haardombouw maken? Wij leveren ook haarden exclusief montage.

Bent u niet technisch onderlegd, laat de haardinstallatie aan ons over. Of de haard alleen technisch geïnstalleerd moet worden of in een haardombouw of haardmeubel op maat, wij ontzorgen u graag. Bij ons is uw montage in veilige handen, want wij werken alleen met gecertificeerde/beste installateurs. 

5 redenen voor installatie door Haardenexpert
Duidelijkheid vooraf Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 
1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. 
Veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn. 
Maatwerk mogelijk Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Professioneel werk De monteurs die bij u over de vloer komen werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedek
Maak een afspraak

 

 

 

Uw droomhaard

Die installeren wij overal

Haardenexpert werkt met een aantal vaste monteurs, die verdeeld zijn over Nederland. Daarom maakt het voor ons niet uit waar u woont. In een appartement in hartje Amsterdam, een 2-onder-1-kap woning in Doetichem, een villa in Maastricht, een vrijstaande woning in Vlissingen of een rijtjeswoning op Texel. Wij komen met de beste vakmensen graag naar u toe. Zodat u veilig en verantwoord kan genieten van een prachtig brandend haardvuur.

Wat uw installatiewens ook is,

hierom kiest u voor Haardenexpert

Wij ontzorgen u graag bij de aanschaf van uw droomhaard. Daar hoort ook een perfecte levering bij. Omdat wij dagelijks haarden installeren hebben wij veel expertise in huis. Al onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van ervaring, vakkundigheid, kennis en betrouwbaarheid. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. Lees hieronder nog 5 andere redenen om te kiezen voor een aanvraag inclusief montage. 

Krijg vooraf duidelijkheid Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 
Communiceer via 1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. Voor uw en onze tevredenheid leggen wij alle schriftelijke en mondelinge communicatie netjes vast in onze geavanceerde klantensysteem. Dan weet u wat u krijg en wat wij voor u moeten doen.
Verkrijg een veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn. 
Geniet van maatwerk dat past Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Ontvang erkende vakmensen over de vloer De monteurs die bij u installeren werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

Ons installatieproces

Dit mag u verwachten

 1. Het begint allemaal bij u. Neem contact met ons op voor een aanvraag.
 2. Wij reageren zo snel mogelijk op uw aanvraag via telefoon, mail, whatsapp of in de showroom.
 3. Samen met een haardadviseur bekijken wij uw persoonlijke wensen en woonsituatie.
 4. Het gesprek was positief en u gaat akkoord met de gemaakte offerte.
 5. Een orderbevestiging komt uw kant op, zodat we de order kunnen verwerken.
 6. Situatie beoordeling door projectleider en monteur of de gewenste installatie mogelijk is en volgens de huidige wet en regelgeving is.
  (Denk aan waar in de ruimte komt de haard? Is er een gasleiding? Komt het rookkanaal boven de nok?)
 7. Uw installatiewens krijgt groen licht, tijd om samen met u een datum af te stemmen voor de uitvoering van de installatie.
 8. Datum gekozen en gecommuniceerd? De installatie kan definitief in de agenda gepland worden bij onze monteurs.
 9. Een week voor de installatiedatum ontvangt u een herinnering wanneer onze installateur langskomt.
 10. Het is zover de haard wordt bij u geïnstalleerd! Afhankelijk van uw gekozen haard duurt de installatie 1 à 2 dagen. Alles is naar tevredenheid gemonteerd, heel veel stookplezier gewenst!

Waarom kiezen voor Haardenexpert?

Oordeel zelf

Of u nu een haard met een bestaand rookkanaal of compleet nieuw rookkanaal krijgt, u bent op zoek naar de juiste technische installatie van het toestel. Zelf kennis en ervaring in gasleiding en/of rookkanaal aanleggen of een brandwerende haardombouw maken? Wij leveren ook haarden exclusief montage.

Bent u niet technisch onderlegd, laat de haardinstallatie aan ons over. Of de haard alleen technisch geïnstalleerd moet worden of in een haardombouw of haardmeubel op maat, wij ontzorgen u graag. Bij ons is uw montage in veilige handen, want wij werken alleen met gecertificeerde/beste installateurs. 

5 redenen voor installatie door Haardenexpert
Duidelijkheid vooraf Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 
1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. 
Veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn. 
Maatwerk mogelijk Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Professioneel werk De monteurs die bij u over de vloer komen werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

Waarom kiezen voor Haardenexpert?

Oordeel zelf

Of u nu een haard met een bestaand rookkanaal of compleet nieuw rookkanaal krijgt, u bent op zoek naar de juiste technische installatie van het toestel. Zelf kennis en ervaring in gasleiding en/of rookkanaal aanleggen of een brandwerende haardombouw maken? Wij leveren ook haarden exclusief montage.

Bent u niet technisch onderlegd, laat de haardinstallatie aan ons over. Wij ontzorgen u graag. Omdat wij dagelijks haarden installeren hebben wij veel expertise in huis. Al onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van ervaring, vakkundigheid, kennis en betrouwbaarheid. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. Lees hieronder nog 5 andere redenen om te kiezen voor een aanvraag inclusief montage. 

Duidelijkheid vooraf Soms kan wat u wenst niet volgens de veiligheidsvoorschriften en de wet en regelgeving. Wij zijn dit graag voor om gedoe achteraf te voorkomen. 
1 aanspreekpunt Er vindt duidelijk afstemming plaats tussen uw haaradviseur, de projectleider en onze monteurs. 
Veilige installatie Onze monteurs beschikken over de nieuwste certificering voor het plaatsen van alle typen haarden die bij ons leverbaar zijn. 
Maatwerk mogelijk Kiest u voor een maatwerkmeubel met lades, klepkasten, 4 meter breed en tv-nis, onze meubelmaker laat uw wensen uitkomen. 
Professioneel werk De monteurs die bij u over de vloer komen werken netjes & gestructureerd. Vloeren worden voorzien van stuklopen en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt. 

Vakkundig en veilig installeren

Natuurlijk door Haardenexpert

U heeft uw droomhaard gevonden, maar wie laat u deze plaatsen? Wij bieden professionele haardinstallatie en haardmeubel montages aan wanneer het u uitkomt. In welke plaats u in Nederland ook woont, wij installeren overal. Oók op de waddeneilanden. Of de haard alleen technisch geïnstalleerd moet worden of in een haardombouw of haardmeubel op maat, wij ontzorgen u graag. Bij ons is uw montage in veilige handen, want wij werken alleen met de beste installateurs. Gecertificeerd en ervaren in de haardenbranche.

Snel in huis

Onder het label ‘snel in huis’ bieden we een extra service met populaire haarden die bij ons op voorraad zijn. Leverbaar binnen 3-5 werkdagen. Dat is handig!

Naar onze voorraadmodellen

Snel in huis

Onder het label ‘snel in huis’ bieden we een extra service met populaire haarden die bij ons op voorraad zijn. Leverbaar binnen 3-5 werkdagen. Dat is handig!

Naar onze voorraadmodellen

Hero cover image

Kom gezellig langs!

Bekijk openingstijden

Hero cover imageOntdek meer

Nog méér gerealiseerde projecten bekijken? Laat u inspireren door de verrassende opstellingen. 

Maak showroomafspraak

Bezoek onze luxe showroom in Rijssen of Apeldoorn vol haarden en haardmeubels.

Plan uw afspraak

Welke haard staat mooi in uw interieur? Ontdek het in ons ruime assortiment.

Bekijk onze haarden

Hero cover image

Gratis dinerbon
bij showroomafspraak

Maak nu een afspraak

------HOME

Hero cover image

Een haard mét
meubel kopen?

Doe inspiratie op

Wij staan iedere dag
voor u klaar

Haardadvies

In de showroom of op afstand

Met meer dan 10 jaar ervaring is onze kennis en werkervaring ruimschoots aanwezig. Dat merkt u direct tijdens uw persoonlijke afspraak. Geheel vrijblijvend, enthousiast en met volle overtuiging gaan wij met u in gesprek. Of het nu gaat om een oriënterend of verkennend gesprek. We helpen u dan ook graag verder en nodigen u van harte uit om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Ik wil graag haardadvies

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Kenniscentrum

Onze expert vertelt

Houtkachels
houtkachel prijzen
 • 20 - 06 - 2022
 • Leestijd: 4 minuten

Wat kost een houtkachel {plaatsen}

De échte warmte en gezelligheid van een houtkachel is ongekend. Maar wat kost een houtkachel installeren? De kosten van een houtkachel plaatsen verschillen per situatie. In dit artikel geven we u een indicatie van de kosten van een houtkachel. Benieuwd welke houtkachels vrij vlot leverbaar zijn? Ontdek hier de mogelijkheden.

Lees verder
Houtkachels
houtkachel op cv aansluiting/aansluiten
 • 20 - 04 - 2022
 • Leestijd: 4 minuten

Hulp bij kiezen van een houtkachel met cv-aansluiting

Er zijn veel verschillende cv-houtkachels op de markt waarmee uw gehele huis te verwarmen is. Maar niet elke haard is geschikt voor uw situatie of woning. In eerste instantie lijken veel van deze haarden op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk verschillen en aandachtspunten bij een cv-houtkachel kopen. Het maken van een goede keus komt neer op deze drie stappen: ontdekken, beleven en kiezen. In dit blog gaan we alle stappen langs, zodat u een goed beeld krijgt van deze duurzame methode van een huis verwarmen met een houtkachel. Lees direct verder. 

Lees verder
Bio-ethanol haarden
wat is een bio-ethanol haard
 • 14 - 04 - 2022
 • Leestijd: 4 min

Wat is een bio-ethanol haard? 5+ andere weetjes

Bio-ethanol haarden: wat is het? En hoe werkt het? Wij leggen u het graag uit! Na het lezen van deze blog weet u:  Wat een bio-ethanol haard is; De voor- en nadelen van een haard op bio-ethanol;  Hoeveel warmte de bio-ethanol haard afgeeft; Hoelang u vuurplezier heeft van een bio-ethanol haard; De installatie van een bio-ethanol haard; Welke modellen bio-ethanol haarden wij leveren.

Lees verder
Haardmeubel
Aankooptips haard met meubel
 • 07 - 04 - 2022
 • Leestijd: 5 min

Haard met meubel kopen: 10 aankooptips

Haardmeubels zijn er in alle soorten en maten. Hoe kiest u nou een haardmeubel? En waar moet u allemaal rekening mee houden? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen. We hebben 10 aankooptips voor een haardmeubel op een rij gezet. We bespreken de volgende punten: De haard voor in het meubel De kosten De locatie van de haard De vorm van het meubel en de afwerkingsmogelijkheden Het installeren van het haardmeubel

Lees verder
Haardmeubel
haard tv combinatie voorbeelden
 • 25 - 03 - 2022
 • Leestijd: 4 minuten

Haard tv combinatie, wat is er mogelijk?

U heeft een tv en wilt ook graag een haard aan dezelfde wand. Maar kan dat wel met een gashaard? Smelt de tv dan niet weg? En in combinatie met een houtkachel, bio-ethanol of elektrische haard? In deze blog krijgt u voorbeelden & advies over een haard tv combinatie. We leggen per brandstof uit waar u op moet letten en geven antwoord op de meest gestelde vragen over deze opstelling.

Lees verder
Gashaarden
Gashaard ombouwen naar houtkachel
 • 25 - 03 - 2022
 • Leestijd: 5 minuten

Gashaard ombouwen of vervangen?

U heeft een gashaard en deze wilt u laten vervangen of laten ombouwen. Maar naar welk soort brandstof laat u deze haard dan ombouwen? In dit artikel vertellen wij u meer over de verschillende soorten brandstoffen waarmee u een gashaard kunt vervangen, en laten we zien wat de voor- en nadelen zijn. Ook bespreken we het kostenplaatje van wat de gehele klus gaat kosten als u een gashaard laat ombouwen. In veel gevallen wordt een gashaard vervangen door een houtkachel, bekijk hier welke houtkachels snel leverbaar zijn.

Lees verder

------

Wees erbij op 27 óf 28 mei!

Gratis dinerbon bij showroomafspraak

Vrij op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag? Plan een dagje Apeldoorn en kom langs bij dé Haardenexpert. In onze showroom ziet u de mooiste haarden en haardopstellingen gepresenteerd. Naast het beste haardadvies bieden wij ook de mogelijkheid voor een fotorealistisch 3D-tekening, gemaakt terwijl u van een heerlijk kopje koffie/thee geniet. Bij ons ook geen tikkend uurtarief, maar 100% gratis parkeren. Maak nu een afspraak en ontvang een dinerbon t.w.v. 50 euro.

Wees erbij op 27 óf 28 mei!

Gratis dinerbon bij showroomafspraak

Vrij op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag? Plan een dagje Apeldoorn en kom langs bij dé Haardenexpert.

 • Zie met eigen ogen de nieuwste technieken van haarden.
 • Ontdek de beste manier van houtstoken
 • Krijg uitleg van een haard bedienen via app
 • Ontvang een levende voorstelling van uw droomhaar met een 3D-ontwerp
 • Goed technisch advies over wat bij u mogelijk is
 • Speelhoekje voor de kinderen
 • Parkeer gratis uw auto
 • Een dinerbon om uw aankoop te vieren

Wees erbij op 27 óf 28 mei!

Gratis dinerbon bij showroomafspraak

Nieuwbouw? Verbouw? Een eigen haard is goud waard. Een haardje beter wonen begint met Haardenexpert. Bent u vrij op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag? Maak een showroomafspraak en ontvang een gratis dinerbon t.w.v. 50 euro. Vind uw droomhaard en vier dit met een lekker etentje. Helemaal gratis van ons. 

Maak een afspraak

Ontdek meer

Bij Haardenexpert

Nog méér gerealiseerde projecten bekijken? Laat u inspireren door de verrassende opstellingen. 

Bekijk onze projecten

Bezoek onze luxe showroom in Rijssen of Apeldoorn vol haarden en haardmeubels.

Bekijk onze openingstijden

Welke haard staat mooi in uw interieur? Ontdek het in ons ruime assortiment.

Bekijk onze haarden

Ontdek meer

Bij Haardenexpert

We hebben nóg meer gerealiseerde projecten om te bekijken. Van strak ingebouwd tot doorkijk in de buitenmuur.

Bekijk alle projecten

Bekijk diverse opstellingen en haarden in onze luxe showroom in Rijssen of Apeldoorn. Ontdek de mogelijkheden voor bij u thuis.

Bekijk onze openingstijden

Welke haard staat mooi in uw interieur? Ontdek het in ons ruime assortiment haarden en haardmeubels.

Bekijk ons assortiment

Jacobus houtkachel

Ons assortiment

Op zoek naar een ultraschone houtkachel? Bekijk dan ons assortiment van de JAcobus houtkachel: JAcobus 6, JAcobus 9, JAcobus 12. Deze houtkachel is populair dankzij topkwaliteit, hoog rendement én lange levensduur. Ook heeft het merk JAcobus een speciale kookkachel lijn ontwikkeld. Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap: uw huis verwarmen en het eten verwarmen. Een JAcobus houtkachel is leverbaar in 4 types: basis, beton, kook en doorkijk.

jacobus houtkachel

Over JAcobus kachels

Hoe het allemaal begon

Het populaire houtkachel merk JAcobus maakt al sinds 1981 houtkachels van topkwaliteit. Achter de merknaam schuilen de namen van Janco en Coby de Jong.

Het was wijlen Janco de Jong die in 1981 in zijn siersmederij een pen pakte en het eerste ontwerp voor een houtkachel uittekende. Hij maakte hiervan een prototype dat in de achterliggende jaren doorontwikkeld is tot de huidige JAcobus houtkachel. Een houtkachel van uitstekende kwaliteit en met een unieke verbrandingstechniek. Inmiddels wordt de JAcobus door heel Europa heen verkocht.

Revolutionaire verbrandingstechniek

Goed & duurzaam stoken

Een JAcobus houtkachel staat bekend om zijn revolutionaire verbrandingstechniek. De houtkachel heeft meerdere verbrandingskamers gemaakt van hittebestendige cortenstaal. Dit biedt een goede warmtegeleiding én een lange levensduur. Wel zo duurzaam, helemaal van deze tijd.

JAcobus heeft sinds 2009 een octrooi op deze innovatieve verbrandingstechniek.

jacobus doorkijkhaard

Welke JAcobus past bij u?

Maak een keuze in stijl

JAcobus basis: Deze houtkachel geeft vooral convectiewarmte af.
JAcobus beton: De ommanteling van de haard werkt accumulerend en geeft daardoor heerlijke stralingswarmte af.
JAcobus kook: Koken op een houtkachel? Maar natuurlijk, met deze speciale kookkachel bereidt u de lekkerste maaltijden.
JAcobus doorkijk: bekijk het houtvuur van twee kanten in de woning.

Alle types zijn leverbaar in drie vermogens 6, 9 en 12 kW.

houtkachel jacobus vermogen

Kiest het juiste vermogen

6 - 9 - 12 kW

houtkachel jacobus

Waarom kiezen voor JAcobus?

Topkwaliteit in een tijdloos design

Een JAcobus houtkachel in huis hebben staan is geweldig om de volgende redenen:

Strak design, tijdloos ontwerp.
Zéér hoog rendement, dus weinig warmteverlies.
Duurzame verbrandingstechniek. 
Kwaliteit vanwege hoogwaardig cortenstaal.
Levenslange garantie op staalwerk, laswerk en het hang- en sluitwerk. 

De productie van de houtkachels is volledig in eigen beheer. Een lasrobot vouwt en stelt de plaatdelen samen. Waarnaar de halffabricaten door vakmensen verder worden afgebouwd en geassembleerd. Dit is hoe topkwaliteit wordt gemaakt.

jacobus 6

Serie JAcobus 6 houtkachel

Dit is er mogelijk

Van alle JAcobus houtkachels heeft de 6-serie het kleinste vermogen en kleinste afmeting: 780 x 520 x 380 mm. De warmteafgifte ligt tussen de 3,5 en 7 kW. Met een JAcobus 6 houtkachel is het mogelijk om ruimtes tot ongeveer 120m3 op te warmen. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal.

jacobus 9

Serie JAcobus 9 houtkachel

Dit is er mogelijk

Op zoek naar een houtkachel met een warmteopbrengst tussen de 5 en 10kW? Het middenmodel JAcobus houtkachel past bij u. Dit is de JAcobus 9, een model dat geschikt is voor ruimtes vanaf 120m3. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal. De afmeting van deze haard is: 780 x 620 x 380 mm.

jacobus 12

Serie JAcobus 12 houtkachel

Dit is er mogelijk

Heeft u een meer dan gemiddeld grote woonkamer? De JAcobus 12-serie is de perfecte haard voor u. De JAcobus 12 is de grootste houtkachel uit het JAcobus assortiment. Ideaal om grote houtblokken in te branden. U krijgt van deze haard een warmteopbrengst tussen de 8 en 14 kW. Ook andere ruimtes tot maximaal 250 m3 zijn goed te verwarmen met deze haard. De mantel van de houtkachel is van staal en de brandkamer van cortenstaal. De afmeting van deze haard is: 780 x 720 x 380 mm.

jacobus kook houtkachel

Met JAcobus koken, braden en bakken

Ontdek de speciale kookkachel

Wat eten we vanavond? Soep, pasta, aardappelen? Het kan allemaal op een JAcobus kook, de speciale kookkachel collectie van JAcobus. De JAcobus kook achteruitvoer heeft 3 RVS kookpitten. Kiest u voor een bovenuitvoer dan blijven er 2 kookpitten over. Kook op een JAcobus houtkachel uw favoriete soep, pastagerecht of stamppot. U heeft de keuze uit een JAcobus kook van 6 kW, 9 kW of 12 kW. Wilt u naast koken en braden ook graag bakken? Met de montage van de JAstoof oven bakt u de lekkerste pizza’s krokant.

jacobus houtkachel accessoires

Extra accessoires bij een JAcobus

Dit is er mogelijk

Bij een JAcobus houtkachel zijn er verschillende extra accessoires te kiezen. U kunt denken aan o.a. een gietijzeren theepot, bekerhouder met twee bekers, RVS koekenpan, RVS waterketel, RVS theepot. Heeft u interesse in deze extra's bij uw houtkachel, neem contact op met een van onze haardenadviseurs. 

Let op: wij verkopen deze accessoires niet los maar alleen in combinatie met een houtkachel van JAcobus.

Hoe stookt u met een JAcobus?

Belangrijk om te weten!

Doorgaans is de Zwitserse stookmethode de beste manier om een houtkachel goed te stoken. Dit zit bij de JAcobus net even anders omdat de luchttoevoer vanaf een andere plek komt: van boven. Bij de meeste houtkachels komt de zuurstof van onderen en daarom moet het vuur van boven naar beneden branden middels de Zwitserse stookmethode. Bij een JAcobus houtkachel is het dus precies andersom. U legt eerste een paar aanmaakblokjes neer en daar bovenop stapelt u kruislings de houtblokken.

JAcobus kachels zijn duurzaam

En dit is waarom

 1. Een uitstekende verbranding
 2. Een zeer hoog rendement (>80%)
 3. Lage uitstoot
 4. Weinig onderhoud nodig
 5. Makkelijk te gebruiken

jacobus houtkachel

Leuke weetjes over een JAcobus

Wist u dat..

..de kacheldeur standaard aan de linkere kant scharniert ? Wilt graag een rechts draaiende deur, vertel het ons bij uw aanvraag. 

..de JAcobus erg geschikt is voor de nieuwbouwwoningen met een uitgebalanceerd ventilatiesysteem? Dit is mogelijk door de voorbereiding van een externe luchttoevoer via bijv. de kruipruimte of buiten. 

..de merknaam JAcobus een samentrekking = Janco + Coby

houtkachel jacobus

JAcobus houtkachel kopen?

Natuurlijk bij Haardenexpert

Interesse in een mooie houtkachel van het merk JAcobus? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Heeft u nog vragen over het vermogen, de warmteopbrengst of de extra accessoires voor bij de kookkachel? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag aan een prachtig brandende JAcobus houtkachel in huis.

Terug naar producten

Ampire kamer

test

Before After Ampire

test

Kroeze

tot eindresultaat

M V beheer Maestr0

test

M V beheer Dru

test

Familie Kreijne

test

Voortman showroom

tot eindresultaat

Sfeervol werken

3 glaszijdes

Decolegno plaatmateriaal

Breed kader

Leonie

test

Thuisfront

tot eindresultaat

Thuisfront 2

test

Gerlinda

tot eindresultaat

Brake | Brake | Brake | Brake

Vanaf hier Contura

Haardopstellingen met elektrische haarden

Combineer een haard met meubel

Haardopstellingen met bio-ethanol haarden

Combineer een haard met meubel

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

 

haardvuur in huis halen

Op deze pagina

Snel naar

ruim keuze haarden

Inspiratie & mogelijkheden

Wij helpen graag verder

Welke haard voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren. In ons assortiment haarden & kachels onderscheiden we vier haard typen die in belangrijke mate bepalen wat er mogelijk is in het gebruik van materialen, afwerkingen en de combinatie met bijvoorbeeld een televisie of kastenwand.

Wij hebben 4 soorten haarden

Waar wilt u meer over weten?

Een houtgestookt vuur is zonder twijfel het meest bekende type haardvuur. Het is warmtewinning op de meest traditionele wijze en roept bij velen nog altijd de meest authentieke haardbeleving op. Wanneer u kiest voor dit type haard is warmteafgifte belangrijk om rekening mee te houden. Is een houtkachel inbouwen in een mooi meubel of kast dan wel mogelijk? Jazeker, met de modernste brandveilige materialen en technieken is er veel mogelijk.

Ook wat betreft groen stoken hoeft u zich geen zorgen te maken. De nieuwste generatie houtkachels bezit een zeer hoog rendement (>75%). Tel daarbij de juiste manier van stoken op en een houtkachel in huis is veilig en verantwoord anno 2022.

De voordelen van een houtkachel voor u op een rij:

Serieuze warmte Het woord kou is verleden tijd.
Gefabriceerd volgens Europese veiligheidsnormen Verantwoord & duurzaam.
Nieuwe verbrandingstechnieken  Maakt de houtkachel betrouwbaarder.
Een levendig vlammenspel Roept een authentiek haardgevoel op. 
Onafhankelijk van gas-elektriciteitsnetwerk Houtgestookt vuur blijft 'on fire'. 

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Kiest u voor dit type haard in uw (vakantie)woning, dan heeft u zeer veel mogelijkheden als het gaat om installatie en inbouwmogelijkheden. Simpelweg omdat er geen daadwerkelijke verbranding in de haard plaatsvindt. De brandstof die u nodig heeft is elektriciteit en de enige vereiste is dan ook een stopcontact in de buurt van de haard. In ons assortiment vindt u verschillende elektrische haarden.

De voordelen van een elektrische haard voor u op een rij gezet:

Realistisch vuur Gezellig wonen!
Verschillende designs Smaakvol in elk interieur.
Oneindig veel inbouwmogelijkheden Voor elke wens een ontwerp te tekenen.
Binnen paar sec. een brandend haardvuur Gemak dient de mens.
Meestal ook te bedienen via uw smartphone of tablet Actueel & bij de tijd.
Aanleg van een rookkanaal niet nodig Ideaal in een gasloze woning of appartement.
Veilig en geurvrij Even weglopen van de haard kan prima.

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Bent u op zoek naar warmte én gemak? De gashaard is uw ideale haard. U krijgt bij dit type haard een echt vuur, maar zonder al te veel moeite. Hoe de vlammen dansen, dat is aan u. Met een afstandsbediening of via een speciale haardapp op uw smartphone regelt u de hoogte, snelheid en felheid van het vuur. En maakt u zich druk over het gasverbruik? Wij hebben ook gashaarden met slimme functies als EcoWave. Een soort 'bespaarstand' waarbij u ondanks minder gas, toch een vol vuur krijgt.

Doordat gashaarden niet zo warm worden als bijv. houtkachels, is er tegenwoordig veel mogelijk om een gaskachel op een veilige manier in te bouwen in een kast of te combineren met een tv-meubel.

De voordelen van een gashaard op een rij:

100% echt vuur. Heerlijke warmte verspreidt zich door uw woonruimte.
Vlammen die sprekend op een traditioneel open haardvuur lijken. Super gezellig!
Regelbare temperatuur en warmteafgifte. U bent zelf 'in control' over het vuur. 
Vraagt om weinig onderhoud en kent een lange levensduur. Een duurzame keus.

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

Bij het vinden van uw droomhaard kan de bio-ethanol haard voor u ook hét antwoord zijn. Dit type haard doet denken aan de traditionele open haard, want de haard heeft een open verbranding, maar niets is minder dan het lijkt. Bio-ethanol haarden hebben geen standaard vuurbeeld met houtset of kiezels. Een strakke vuurlijn in een minimalistisch design kenmerkt dit type haard. In onze blog ‘Wat is een bio-ethanol haard?’ leest u alles over deze bijzondere haarden.

 De voordelen van een bio-ethanol voor u op een rij:

Strak & minimalistisch design Passend binnen een moderne woonstijl.
Echte warmte Meteen voelbaar omdat een glasruit ontbreekt.
Duurzaam stoken Bio-ethanol is een plantaardige brandstof.
Echt vuur  Haarden zonder rookkanaal. 

Op zoek naar een stappenplan haard kopen? Lees onze blog 8 aankooptips.

ruim assortiment haarden en haardmeubels

Een complete haardopstelling

Alle haarden én alle meubels

Bij Haardenexpert grijpt u niet mis al het gaat om het perfecte haardplaatje voor in uw woning. Dit is mogelijk omdat wij zowel een groot assortiment haarden als haardmeubels hebben. Hierin zijn wij uniek.

Een haard ingebouwd in een meubel is een geweldige keuze om in uw interieur toe te passen. Er zijn talloze opties mogelijk. Denk aan afmeting, type afwerking, kleuren, materialen, indeling voor opbergruimtes en accessoires als soundbar of lichtspotjes. Onze haardenadviseurs helpen u bij het vinden van een mooie haard-meubel combi voor in uw woning.

Bekijk ons aanbod haardmeubels

Hét perfecte haardplaatje

Met gratis 3D-ontwerp

Weten hoe uw droomhaard in uw interieur staat? Bij dag- en avondlicht, met uw gordijnen, bank en stoelen? Onze haardadviseur tekent het graag voor u uit. Zo krijgt u een levende voorstelling van al het moois dat u heeft uitgezocht. Nu tijdelijk gratis te ontvangen.

Profiteer van onze voorjaarsdeal.

Maak GRATIS een afspraak

elektrisch vuur in 2022

Elektrisch vuur anno 2022

Boeiend om te zien branden

Vandaag de dag is elektriciteit een veelgevraagde energiebron. Voor onze koelkast, mobiel, elektrische auto en ja inmiddels ook voor ons haardvuur. Sommigen noemen het een nepvuur. Maar de huidige generatie elektrische haarden is iets om serieus te nemen. Dankzij slimme technieken en de nieuwste software weten fabrikanten van nu een levensecht haardvuur te maken. In ons assortiment vindt u verschillende elektrische haarden. 

Onze top-3 elektrisch vuur:
Waterdamphaard van Faber Faber heeft een uniek samenspel van licht & opstijgende waterdamp ontwikkelt, wat een fascinerend driedimensionaal vuur creëert.
LED-technology British Fires Technologie van Britse klasse. De inbouwhaarden van dit merk won in 2020 in de UK de Vesta Award in de categorie Hearth & Home, een innovatieprijs Design & Technology. Leverbaar met échte houtblokken, nu tijdelijk gratis bij veel modellen. 
Virtuo Flame van Dru Met Ultra HD ledtechnologie weet het merk Dru een realistisch vuurprojectie in de haard te creëren. Keuze uit verschillende vuurbeelden en regelbaar via de speciale haardapp van Dru.

haardvuur in een nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis

....en een haardvuur

Een vaste gasaansluiting is niet meer in elke woning de standaard. In steeds meer nieuwbouwwoningen wordt aardgasgebruik geweerd. Welke opties heeft u als u toch een haardvuur in huis wilt? Denk aan een gashaard op propaan, houtkachel, elektrische haard of een bio-ethanol haard

Verder geldt dat een nieuwbouwwoning volgens de nieuwste Bouwbesluiten worden opgeleverd en dus o.a. beschikken over betere vloer, dak- en muurisolatie dan woningen van 15 jaar geleden. Dit is van belang bij het kiezen van het juiste vermogen houtkachel of gashaard. Het plaatsen van een haard moet voldoen aan kwaliteitseisen. Onze monteurs zijn vaklieden die uw haard veilig installeren. 

haardvuur in gasloze woning

Gasloos wonen

....en een haardvuur

Overweegt u een haardvuur in huis te nemen, maar kiest u bewust voor een gasloze woning? Dan valt de traditionele gashaard buitenspel. Een andere optie is een gashaard op propaan. Hierbij gaat de toevoer van brandstof via speciale propaangasflessen. Er wordt dan een plaatselijke gasleiding (alleen van de gasflessen naar de haard) aangelegd. 

Ook een elektrische haard is zeer geschikt in een gasloze woning. Makkelijk te combineren met uw tv omdat er geen brandwerende materialen nodig zijn voor het haardmeubelEen bio-ethanol haard is eveneens mogelijk bij dit type woningen. 

duurzaam haardvuur in huis

Duurzaam bezig in 2022

....en een haardvuur

Warmte in huis is een essentiële levensbehoefte. Toch is onze manier van warmtewinning door de jaren heen veranderd. Heel vroeger was een houtgestookt vuur dé manier van verwarmen. Veel later, met de ontdekking van gasvoorraden in de grond, kwam de opkomst van de gashaard. En in de huidige tijd waarin wij leven, zoeken we naar nieuwe, schonere en hernieuwbare energiebronnen. De elektrische haard is hier een mooi voorbeeld van.

Bestaande technieken innoveren
Maar naast nieuwe manieren van warmte en sfeer creëren, worden de bestaande energiebronnen doorontwikkeld. Het houtvuur van weleer is totaal niet meer te vergelijken met de nieuwste generatie houtkachels. Het huidige rendement ligt wel 5x hoger dan bij de open haard uit de tijd van ridders en kastelen.
Ook grote gashaardleveranciers, zoals Dru, Bellfires en Faber, fabriceren gashaarden die een hoog rendement leveren en zuiniger zijn in gasverbruik. Gelukkig maar, want ook in de haardenwereld willen we bijdragen aan duurzaam sfeervol wonen.

Daarom kiezen voor haardenexpert

Waarom Haardenexpert?

7 redenen om te kiezen

1. Snel contact Op de manier die u wenst: in de showroom, via telefoon, mail of chat.
2. Luisterend oor Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.
3. Passend advies Antwoord op al uw vragen over de mogelijkheden qua opstelling, materiaalkeuzes en installatie in uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld over een rookkanaal: wordt het een dak-of geveldoorvoer?
4. 3D-tekening op maat Gekozen afmetingen, design en kleuren komen samen in 1 beeld.
5. Assortiment on- en offline U kunt vanuit huis een eerste aanvraag doen. U bepaalt zelf of u daarna nog een showroombezoek aflegt.
6. Groot installateursnetwerk Wij gaan als een lopend vuurtje. Afstand is dus geen probleem, wij zijn altijd dichtbij. PS. Ook fijn, wij rekenen géén voorrijkosten.
7. Duidelijkheid Gemaakte keuzes worden helder geoffreerd, zo zijn de verwachtingen over en weer 100% duidelijk.

Waarom bij Haardenexpert langskomen?

Makkelijk bereikbaar

Makkelijk bereikbaar

Centraal in Nederland gelegen (Apeldoorn) of in het allermooiste Twente (Rijssen).

Gratis parkeren

Gratis parkeren

De brandstof is al duur genoeg ;-)

Warm welkom

Warm welkom

Dankzij onze haarden, maar ook met een warme kop koffie/thee.

Sfeer proeven

Sfeer proeven

Ervaar zelf het verschil tussen waterdamp, gashaarden, speksteenkachels of bio-ethanol.

Waarom bij Haardenexpert Apeldoorn langskomen?

Makkelijk bereikbaar

Makkelijk bereikbaar

Noord-Apeldoorn, 5 minuten rijden vanaf Paleis het Loo.

Gratis parkeren

Gratis parkeren

Geen tikkend uurtarief bij ons.

Auto opladen

Auto opladen

Bij ons kan uw elektrische auto opladen, terwijl u rondloopt in onze showroom.

Warm welkom

Warm welkom

Dankzij onze haarden, maar ook met een warme kop koffie/thee.

Waarom bij Haardenexpert Rijssen langskomen?

Makkelijk bereikbaar

Makkelijk bereikbaar

Rijd via de Nijverdalseweg naar onze showroom aan de Jutestraat, schuin tegenover tankstation Te Morsche.

Gratis parkeren

Gratis parkeren

Rondom ons pand hebben wij meerdere parkeerplaatsen.

Warm welkom

Warm welkom

Dankzij onze haarden, maar ook met een warme kop koffie/thee.

Sfeer proeven

Sfeer proeven

Stap binnen en geniet van al het moois. Dooh meer heanig an. Viej hebt de tied.

 

Afspraak maken

Zeker weten persoonlijk advies

Kent u dat gevoel? Spontaan een winkel binnenlopen en ontdekken dat alle medewerkers al in gesprek zijn met een klant? Erg vervelend. Zeker als u een flink stuk moet rijden. Om deze situatie te voorkomen, kunt u bij ons gratis een geplande afspraak maken. Zo kunnen wij u álle tijd geven én weet u zeker dat er een haardadviseur voor u klaarstaat.

Uw gegevens*
Ik zoek een
Afspraak plannen
Voorkeursdagdeel
Upload bestand

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Brake | Brake | Brake | Brake

Vanaf hier Contura

Vrijstaande houtkachel

Ons assortiment

Een vrijstaande houtkachel in huis heeft u veel te bieden. Gezelligheid, warmte en een levendig vlammenspel. Verder neemt de kachel beperkte ruimte in beslag. Maar hoe kiest u uit ons grote aanbod de perfecte houthaard vrijstaand voor bij u thuis?

Vanzelfsprekend moet u het design van de kachel mooi vinden. In onze ruime aanbod heeft u keuze uit verschillende kwalitatieve vrijstaande houtkachels van zowel gietijzer, staal als spektsteen. Maar minstens zo belangrijk is een kachel die qua vermogen bij uw warmtevraag in huis past. Wilt u hier graag goed technisch advies over? Wij staan voor u klaar om samen de verschillende opties door te nemen. Bekijk ons assortiment of doe een vrijblijvende aanvraag.

houtkachel vrijstaand

Vuurzichten vrijstaande open haard

Kies wat bij u past

Bij een vrijstaande houtkachel heeft u keuze uit 4 verschillende vuurzichten.

Front De vlammen zijn alleen van voren zichtbaar.
2-zijdig hoek Van 2 kanten heeft u zicht op het vlammenspel.
Doorkijk 2 glaszijdes: voor en achter. U kijkt dan letterlijk door de haard heen.
3-zijdig Van maar liefst 3 kanten genieten van prachtige vlammen.

vrijstaande houtkachel vermogen

Hoeveel kW nodig?

Passend bij uw woning

Het vermogen van een houtkachel vertelt u over de warmte die u krijgt van het toestel. Het vermogen drukken we uit in kilowatt (kW). Voor het kiezen van het juiste vermogen zijn onderstaande punten goed om rekening mee te houden. 

 1. Afmeting van de ruimte.
 2. De isolatiewaarde van uw woning.
 3. Uw woningtype (tussenwoning, 2-onder-1-kap etc.)
 4. Functie, af en toe stoken voor de sfeer of elke dag voor de warmte

Lees hier meer over in onze blog 'Hoeveel kW houtkachel ik heb nodig?'

Het is belangrijk om u hier goed over te laten adviseren, omdat bij een verkeerd vermogen geen optimale (en dus duurzame) verbranding kan ontstaan. Denk aan uw portemonnee en het milieu.

6 veelgestelde vragen over houtkachel vrijstaand

Interessant om te weten

Natuurlijk als eerste de heerlijke warmte in huis van echt vuur! Niets is mooier dan een vrijstaande houtkachel die volop brandt. Naast warmte, geeft een houtkachel ook enorm veel sfeer. Gezellig rond een haardvuur bij elkaar zitten, dat is gewoon genieten.

Verder is de keuze reuze als het gaat om verschillende maten, vormen, kleuren en materialen. Zo is er altijd wel een vrijstaande houtkachel die in uw interieur past. Nog een voordeel is dat u veel keuzevrijheid heeft als het gaat om de plek in de ruimte. Een vrijstaande houtkachel is compacter dan een inbouwhaard in een meubel.

Woont u in een appartement, dan is een vrijstaande houtkachel helaas geen optie, omdat hier geen aanleg voor een rookkanaal mogelijk is. Toch graag een haardvuur in huis? Een elektrische haard, waterdamphaard of bio-ethanol haard is dan een zeer goed alternatief. 

Verder vraagt een vrijstaande houtkachel wel tijd en moeite in gebruik. Denk o.a. aan de houtvoorraad op peil houden en het jaarlijkse onderhoud door de schoorsteenveger.

Heel goed. Mocht u denken dat de moderne houtkachels nog net zo vervuilend zijn als de openhaarden van vroeger dan hebben we goed nieuws. Dat zijn ze niet. Sinds januari 2022 is de Europese wet EcoDesign 2022 van kracht. Van alle nieuwe houtkachels op de markt wordt een rendement van minimaal 75% geëist.

In ons assortiment vindt u ook vrijstaande houtkachels die nóg hoger scoren. Bijvoorbeeld een speksteenkachel. Eenmaal warm gestookt, blijft het speksteen nog lang een heerlijke warmte uitstralen. Zo kunt tot bijna 24 uur later nagenieten van het stoken én bespaart u op stookkosten.

Dat hangt af van uw persoonlijke wensen en woonsituatie. Is er al een bestaand rookkanaal of niet? Hoe lang moet het rookkanaal? Kiest u voor model met houtopslagbox of zonder? Voor concrete richtprijzen lees onze blog ‘Wat kost een openhaard plaatsen?’ of vraag direct een vrijblijvende persoonlijke offerte aan

Advies over technische mogelijkheden van een dakdoorvoer, benodigde materiaalkosten zoals o.a. dubbelwandige RVS rookkanalen, bochten en verbindingsstukken. Bouwbesluit en plaatselijke regelgeving zijn belangrijk bij het goed technisch installeren van een vrijstaande houtkachel. En verder natuurlijk de installatiekosten door onze vakkundige installateur.

Bent u op zoek naar een mooie vrijstaande houtkachel? Bij ons bent u aan het juist adres. U bepaalt zelf of u de haard aanschaft inclusief of exclusief montage. Wat u ook kiest u ontvangt altijd een passend technisch advies over de installatie en de bijbehorende materialen.

Ruime keuze in stijlen & vormen

Waar wordt u warm van?

Duurzaam stoken vrijstaande houtkachel binnen

Milieubewust & buurvriendelijk

Bij een houtkachel is het van groot belang dat u goed stookt. Maar wat is goed stoken? Hout kruislings stapelen volgens de Zwitserse stookmethode en het hout van boven aansteken. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in de video. In onze blog ‘houtkachel stoken tips’ hebben 10 stooktips voor het ultieme stookplezier voor u op een rij gezet.

vrijstaande houtkachel binnen

Design van houtkachel vrijstaand

Waarom speksteen, staal of gietijzer

Plaatstalen kachels
- Meestal strakkere vormgeving dan gietijzeren kachels.
- Naast stralingswarmte geven sommige modellen ook convectiewarmte af.
- Reageert sneller op veranderingen van luchttoevoer en bijvullen van houtblokken dan gietijzer of speksteen kachels.
Gietijzeren kachels
- Onderdelen zijn uit 1 stuk gegoten.
- Zit qua warmteafgifte tussen een plaatstalen en speksteen kachel in.
- Hoewel het opwarmen eventjes tijd nodig heeft, houdt dit type kachel de warmte wel langer vast dan een plaatstalen kachel.
Speksteen kachels
- Dit type houtkachel is het állerbeste in een langdurige warmteafgifte geven. Dit komt omdat de warmte in het speksteen gaat zitten en deze ook uren vasthoudt. Stel u stookt 3 uur dan kunt u tot bijna 24 uur later nog genieten van de warmte.
- Door het unieke warmtevasthoudend (accumulerend) vermogen heeft een speksteenkachel wel meer tijd nodig om op te warmen dan een plaatstalen of gietijzeren kachel.
- Uw meubels kunnen dichterbij de kachel staan dan bij een plaatstalen of gietijzeren kachel.

vrijstaande kachel rond

Houtkachel vrijstaand rond

Ronduit genieten

Op zoek naar een vrijstaande houtkachel rond? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende merken die ronde vrijstaande houtkachels leveren. Merken als Contura, Spartherm en Drooff hebben prachtige ronde houtkachels in verschillende kleuren en materialen.

vrijstaande houtkachels

Populaire merken houtkachel vrijstaand

Op een rij

Altech Bekijk alles van Altech
Barbas Bekijk alles van Barbas
Contura Bekijk alles van Contura
Drooff Bekijk alles van Drooff
JAcobus Bekijk alles van JAcobus
Spartherm Bekijk alles van Spartherm

vrijstaande open haard

Vrijstaande houtkachel kopen?

Natuurlijk bij dé Haardenexpert

Toe aan meer sfeer en warmte in uw woning? Een vrijstaande houtkachel geeft het u! Heeft nog vragen over vrijstaande houtkachels of de installatie ervan? Neem vandaag nog contact met ons op via telefoon, mail, app of in een van onze showrooms. Onze haardenexperts staan u graag te woord met het beste haardadvies over de haard en installatie in uw woning.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Brake | Brake | Brake | Brake

Vanaf hier Contura

bio ethanol wandhaard

Past een bio-ethanol haard bij mij?

Ontdek het hier

Ik wil een echt vuur in huis. ✅ Een bio-ethanol haard brandt op echt vuur.
Ik zoek echte warmte. ✅ Die krijgt u, want een bio-ethanol haard geeft minimaal 3 kW warmte af.
Ik houd van een gedurfd design. ✅ Ja, een bio-ethanol haard heeft geen traditionele uitstraling, maar modern design.
Ik stook graag zo schoon mogelijk. ✅ Bij een bio-ethanol haard zit u goed. Bio-ethanol is afkomstig van planten en dus biologisch van aard. De verdamping van bio-ethanol stoot geen rookgas uit.
Ik heb geen rookkanaal in mijn woning. ✅ Geen probleem, bij een bio-ethanol haard heeft u geen rookkanaal nodig.
Ik wil een constant stabiel vuur. ❌ Helaas, dat kan niet. De bio-ethanol haarden in ons assortiment zijn echte open haarden zonder glasruit. Bij tocht in de ruimte ziet u dit terug in de vlammen.
Ik wil de haard op afstand bedienen. ❌ Nee dit is niet mogelijk. U zult vlak voor de haard moeten staan en deze eigenhandig aansteken.
Ik wil met 1 druk op de knop vuur. ❌ Helaas dat kan niet bij onze bio-ethanol haarden. U moet de brander eerst vullen met bio-ethanol en vervolgens aansteken met een lange aansteker.

 

Wat is WAAR of NIET WAAR

..bij een baan als haardenadviseur?

NIET WAAR.

Bij ons bestaat je werk als verkoopadviseur uit een mix van offline en online klantcontact. Dat betekent dat je potentiële klanten zowel mailt, belt, appt als fysiek in de showroom helpt. Het is wel goed om te weten dat vooral contact via telefoon aan de orde van de dag is. Je zit dus zeker niet fulltime in de showroom met klanten.

NIET WAAR.

Wij verkopen als haardenspeciaalzaak niet alleen losse haarden, maar ook op maat gemaakte haardmeubels. Jij adviseert een klant die binnenkomt niet alleen over de haard, maar ook over een bijpassend meubel met accessoires (lades, klepkasten, nissen etc.) in verschillende afwerkingen en kleuren.

WAAR.

Dit is zeker belangrijk, want onze producten zijn technisch van aard en zijn gebonden aan veiligheidsregels. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want wij helpen je bij het opbouwen van de technische kennis over de verschillende soorten haarden.

WAAR.

Zeker, dus jij ook! Wij geloven erin dat alles valt te leren. Als je het zelf ook echt wilt tenminste. Natuurlijk is er ook enige affiniteit met sales/advies geven nodig. Maar als je bij de vacature dacht: ik weet nog weinig over haarden dan is dat geen punt. Productkennis bouw je niet in één dag op. Dat heeft tijd nodig. Bij ons krijg je die tijd. Wij helpen je graag om je alle ins & outs over haarden en haardmeubels eigen te maken. Wij leiden je graag intern op tot een échte haardenexpert! Binnen no time heb jij je eerste order verkocht.

ZEKER NIET WAAR!

We weten niet wie jou dit verteld heeft, maar ons antwoord is ‘absoluut niet’. Wij lichten dat graag toe.

Als verkoopadviseur zijn je werkdagen erg afwisselend. Je krijgt verschillende type aanvragen binnen omdat er een enorm aanbod aan haardmodellen en merken bestaat. We kunnen er nog veel meer over vertellen, maar beelden zeggen meer dan woorden. Kijk zelf maar.

144.000 sec. werkplezier gezocht?

144.000 sec. werkplezier gezocht?

Bij Haardenexpert zit je goed

Bij Haardenexpert hebben we passie voor vuur, techniek & interieur. Tevreden klanten, dat is ons doel, maar tevreden werknemers vinden wij minsten zo waardevol. Wat hebben wij jou te bieden als verkoopadviseur? Dit is waarom werken bij ons zo fantastisch is.

✔️ Afwisselend werk, streep het woord vervelen maar door
Denk aan: klantvragen via app, mail of telefoon beantwoorden, heldere offertes versturen, klanten adviseren over een mooi meubel, lengte van rookkanalen berekenen, 3D-maattekening ontwerpen en nog veel meer.
✔️ Geen standaard advieswerk, jij gaat een stap verder
Even een voorbeeld klantaanvraag: 'Wij willen graag een hangend tv-meubel met gashaard van 1 m. Liefst met kastjes. Heb foto toegevoegd ter illustratie. Wat adviseert u ons?" 
✔️ Tijd voor eerlijk advies, want een tevreden klanten, dat geeft een kick
Jouw verkoopgesprekken werken zo aanstekelijk dat klanten zich niet gepiepeld voelen. Eerlijk advies, met oog voor techniek, maatwerk en subtiele details daar ga jij voor. Geen mooie babbels, zonder inhoud. Maar kennis over je product en een luisterend oor richting de klant komen samen tot een passend en eerlijk advies.

vacature verkoopadviseur

Al enthousiast? Mooi!

Maar er valt méér te halen bij ons

✔️ Korte lijnen, directe interne communicatie, dat verhoogt je werkplezier
Elke ochtend een korte dagstart met álle collega’s, dus ook met team Marketing en team Backoffice. Zo houden we elkaar scherp, actueel en leven we niet langs elkaar heen. 
✔️ Groot teamgevoel, successen vier je samen
Stel je krijgt een aanvraag voor een houtkachel met installatie. Hoeveel meter rookkanaal en bochtjes heb je nodig? Don't worry. We laten elkaar niet in de kou staan, trek gewoon je salescollega achter je bureau vandaan. 
✔️ Collegiale sfeer, non-stop (werk)plezier
Dit moet je natuurlijk zelf ervaren. Maar om je een eerste indruk te geven. Fanatiek potjes poolen, borrelen op vrijdagmiddag met bier & bitterballen, leuke bedrijfsuitjes, knapperige tosti's eten, verjaardagstraktaties, wanneer ben jij jarig? 
✔️ Warm welkom
Je kunt per direct starten, durf jij de uitdaging aan?

144.000 sec. werkplezier gezocht?

144.000 sec. werkplezier gezocht?

Bij Haardenexpert zit je goed

Bij Haardenexpert hebben we passie voor vuur, techniek & interieur. Tevreden klanten, dat is ons doel, maar tevreden werknemers vinden wij minsten zo waardevol. Wat hebben wij jou te bieden als verkoopadviseur? Dit is waarom werken bij ons zo fantastisch is.

✔️ Afwisselend werk, streep het woord vervelen maar door
Denk aan klantvragen via app, mail of telefoon beantwoorden, heldere offertes versturen, klanten adviseren over een mooi meubel, lengte van rookkanalen berekenen, 3D-maattekening ontwerpen, dag meelopen met een van onze monteurs en nog veel meer. 
✔️ Geen standaard advieswerk, jij gaat een stap verder
Even een voorbeeld klantaanvraag: 'Wij willen graag een hangend tv-meubel met gashaard van 1 m. Liefst met kastjes. Heb foto toegevoegd ter illustratie. Wat adviseert u ons?" 
✔️ Tijd voor eerlijk advies, want een tevreden klanten, dat geeft een kick
Jouw verkoopgesprekken werken zo aanstekelijk dat klanten zich niet gepiepeld voelen. Eerlijk advies, met oog voor techniek, maatwerk en subtiele details daar ga jij voor. Geen mooie babbels, zonder inhoud. Maar kennis over je product en een luisterend oor richting de klant komen samen tot een passend en eerlijk advies.
✔️ Korte lijnen, directe interne communicatie, dat verhoogt je werkplezier
Elke ochtend een korte dagstart met álle collega’s, dus ook met team Marketing en team Backoffice. Zo houden we elkaar scherp, actueel en leven we niet langs elkaar heen. 
✔️ Groot teamgevoel, successen vier je samen
Stel je krijgt een aanvraag voor een houtkachel met installatie. Hoeveel meter rookkanaal en bochtjes heb je nodig? Don't worry. We laten elkaar niet in de kou staan, trek gewoon je salescollega achter je bureau vandaan. 
✔️ Collegiale sfeer, non-stop (werk)plezier
Dit moet je natuurlijk zelf ervaren. Maar om je een eerste indruk te geven. Fanatiek potjes poolen, borrelen op vrijdagmiddag met bier & bitterballen, leuke bedrijfsuitjes, knapperige tosti's eten, verjaardagstraktaties, wanneer ben jij jarig? 
✔️ Warm welkom
Je kunt per direct starten, durf jij de uitdaging aan?

eleketrische haard dru virtuo

Virtuo Flame van DRU

Spelen met vuurbeelden via de app

Wat is nu een mooi brandend haardvuur? Bij een elektrische haard van DRU mag u dit helemaal zelf bepalen. De Ultra ledtechnologie Virtuo Flame achter het brandend haardvuur van DRU is helemaal naar uw eigen smaak en voorkeur aan te passen. De vlambeelden zijn regelbaar via de app van DRU. Zo hebt u altijd een up-to-date elektrisch haardvuur!

Dit is onder andere mogelijk als vuurbeeld:

Gentle Met opnames van écht houtgestook vuur. 
Magic Geef de vlammen een mooi kleur mee. 
Graceful Een speels en vol houtvuur.
Elegant Elegante flakkerende vlammen van een glooiend houtvuur. 

 

Wij zijn trots op onze projecten

Neem gerust een kijkje

Wij staan iedere dag
voor u klaar

2

Hero cover image

Benieuwd naar onze projecten?

Neem een kijkje

3

Hero cover image

Wij zijn trots op
onze projecten

Bekijk ze allemaal

4

Wij zijn trots op onze projecten

Neem gerust een kijkje

5

Ontdek meer

Bij Haardenexpert

Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten? Neem gerust een kijkje.

Naar onze projecten

Graag een haardenexpert in de showroom spreken voor haardadvies?
Bekijk onze openingstijden

Of shop online. We hebben een ruim aanbod A-kwaliteit haarden voor u. 

Bekijk ons assortiment