• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Hero cover image

Kies voor een speksteenkachel

Duurzaam en verantwoord stoken

Kies nu voor een duurzame speksteenkachel van Altech. Met een speksteenkachel verwarmt u uw woning op een duurzame en efficiënte manier. Een kachel van speksteen is dan ook een goede investering voor de toekomst. Meer weten over een van de meest populaire houtkachels van dit moment? Ontdek nu de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Houtkachel Altech

Bijzondere speksteenhaarden

Met alternatieve en duurzame technologie

Altech staat voor ALternatieve TECHnologie. Altech denkt buiten de gebaande paden en heeft zich zo weten te onderscheiden in de wereld van kachels en haarden. De productie van iedere Altech houthaard vindt plaats in de moderne fabriek in Hoevelaken. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden, is iedere Altech kachel uniek in zijn soort. Altech heeft duurzaamheid vanaf het begin af aan hoog in het vaandel staan, al vóórdat de markt zich hier druk over maakte. Door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van speksteen, maakt Altech duurzame houtkachels die uitblinken in efficiency. Zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout. Dat is de gedachte achter iedere Altech houtkachel. 

Altech houtkachel speksteen

De haard van speksteen

Een uniek concept

Altech biedt een succesvolle lijn compacte vrijstaande speksteenkachels. Daarmee hebben ze een uniek concept in handen. Oorspronkelijk worden speksteenkachels gemaakt van grote blokken massief speksteen. De gezamenlijke massa zorgt voor een enorme warmteopslagcapaciteit. Vooral in Finland worden deze kachels gebruikt om met weinig hout een lange winter te trotseren. Het probleem van de traditionele speksteenkachel is de omvang en het gewicht. Altech doorzag dit probleem en ontwikkelde een vernieuwende serie Altech kachels. Ze wilde maximaal gebruik maken van de unieke warmteopslagcapaciteit van speksteen, zonder dat hiervoor vele duizenden kilo’s speksteen nodig was. Als oplossing ontwierp Altech een gietijzeren frame rondom de brandkamer van een moderne houtkachel. Zo ontstond de eerste houthaard. Deze kachels zijn relatief compacte modellen die, ondanks het bescheiden formaat, toch profiteren van het accumulerende effect van speksteen.

De meest gestelde vragen over een Altech speksteenhaard

Speksteen is een soort natuursteen met heel bijzondere accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte opneemt en deze voor lange(re) tijd vasthoudt. Een Altech kachel met speksteen zorgt uren nadat het vuur is gedoofd nóg voor een weldadige warmte. De unieke, accumulerende eigenschappen maken speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden.

Speksteen is een soort natuursteen met heel bijzondere accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte opneemt en deze voor lange(re) tijd vasthoudt. Een Altech kachel met speksteen zorgt uren nadat het vuur is gedoofd nóg voor een weldadige warmte. De unieke, accumulerende eigenschappen maken speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden.

Een Altech speksteenhaard heeft een uniek patroon. Dat komt doordat speksteen uit zoveel diverse mineralen bestaat. Het speksteen dat Altech gebruikt voor de productie van kachels is kwalitatief hoogstaand en met veel aandacht afgewerkt. De combinatie van het unieke patroon in speksteen en het oog voor detail tijdens productie, maakt dat een Altech haard een exclusieve uitstraling heeft.

Speksteen lijkt speciaal door moeder natuur te zijn gemaakt voor de combinatie met vuur. In ruwe vorm is het een vrij zacht en bewerkelijk materiaal. Wanneer speksteen eenmaal is verhit hardt het uit, waardoor het slijtvast en sterk wordt. Een Altech speksteenhaard gaat dus jarenlang mee!

Altech houthaard rendement

Een houthaard met hoog rendement

Door geoptimaliseerde verbranding

Een goede indicatie voor de efficiency van een haard is het rendementspercentage. Met dit getal wordt uitgedrukt hoeveel procent van de opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer rondom de haard te verwarmen. Door de geoptimaliseerde verbranding en het accumulerende effect van de speksteen bekleding scoort deze speksteenhaard hoog qua rendement. Een Altech kachel heeft een rendementspercentage dat ligt tussen de 75% en 85%. Dat geldt voor vrijwel het gehele assortiment! Ter vergelijking, de ouderwetse open houthaard haalde een rendement van slechts 10% tot 20%!

Houthaard van Altech

Altech haard met typische haardsfeer

Bijzonder fraai en veelzijdig designelement

Naast efficiënt en duurzaam, zijn deze houthaarden ook sfeerverhogend. De ruiten zorgen voor direct zicht op het magische vuur- en vlammenspel. Het bijzondere schouwspel achter de ruit van de houtkachel blijft boeien en zorgt voor een gevoel van gezelligheid. Altech heeft veel tijd gestoken in het ontwerpen van zijn haardenseries. Dit is duidelijk te zien in het tijdloze en doordachte ontwerp. Om uw nieuwe houtkachel echt onderdeel van uw interieur te maken, biedt Altech veel verschillende kleuropties en keuzes in afwerking. Door speksteen op verschillende manieren te bewerken, is het mogelijk om het uiterlijk van een speksteenkachel ingrijpend te veranderen. Door het natuurlijke karakter van speksteen krijgt uw haard sowieso een exclusieve look. Een speksteenhaard is niet alleen brandend het bekijken waard, ook zonder vuur is een Altech haard een bijzonder fraai en veelzijdig designelement!

Altech houtkachel kopen

Meer weten?

Onze experts geven graag advies

Wilt u meer weten over Altech kachels? Dat begrijpen wij volkomen, want ook wij zijn enthousiast! Neem gerust geheel vrijblijvend contact op wanneer u meer informatie wenst of nu al directe vragen heeft. Onze adviseurs zijn getraind door Altech en vertellen u graag meer over deze bijzondere serie houtkachels van eigen bodem! Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner voor uw haardambities. Wij ontzorgen u graag tijdens het gehele project; van kennismaking en het opdoen van inspiratie tot serviceverlening na de installatie. Komt u nader kennismaken met de Altech kachels? Wij laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn! Graag tot ziens!

Interesse in een speksteenkachel?

Wij maken een offerte op maat

Bent u geïnteresseerd in een van onze prachtige en duurzame speksteenkachels? We adviseren u graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor u op. Wilt u ook een passend advies ontvangen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw gegevens*
Uw wensen en ideeën
Gewenste extra opties:

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op