• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Linear Triple 55x91x54

Houtkachels
€ 10.205

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Spartherm Linear Triple 55x91x54
  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Linear Triple 55x91x54

Spartherm is een familiebedrijf dat veel tijd en moeite steekt in het waarborgen van een zo hoog mogelijke kwaliteit van de haarden. Daarnaast wordt een modern design erg belangrijk gevonden. Dit zien we beiden ook sterk terug in de Spartherm Linear Triple 55x91x54.

Het uiterlijk van de Spartherm Linear Triple 55x91x54

De Spartherm Linear Triple 55x91x54 is de grootste 3-zijdige houtkachel uit het assortiment van Spartherm. Met zijn formaat van 141,4 centimeter hoog, 61,7 centimeter breed en 113,5 centimeter diep is hij geschikt voor grotere ruimtes. De ruit heeft een breedte van 55,5 centimeter en een hoogte van 54,4 centimeter. De zijruit heeft een breedte van maar liefst 91 centimeter. Hierdoor kunt u zonder afleiding genieten van de prachtige vlammen in de haard. De haard is vervaardigd uit plaatstaal en heeft strakke lijnen, waardoor hij zeer goed mêleert in een modern interieur.

Technische specificaties Spartherm Linear Triple 55x91x54

De Spartherm Linear Triple 55x91x54 heeft een minimaal vermogen van 9,1k W en een maximaal vermogen van 16,9 kW. Dit maakt hem geschikt voor grote ruimtes. Wanneer u deze haard in een kleinere ruimte plaatst, zal het te snel warm worden. De haard heeft een rendement van 78,1% en is voorzien van energielabel A. Het rookkanaal die een diameter moet hebben van 200/250mm kan bovenop de haard worden aangesloten.

Mogelijkheden Spartherm Linear Triple 55x91x54

De Spartherm Linear Triple 55x91x54 biedt diverse mogelijkheden. Zo is deze haard standaard uit te rusten met een wit chamotte of een zwart chamotte binnenwerk. Het voordeel van een zwart chamotte binnenwerk is dat de haard direct strakker oogt en het beeld van het vuur nóg beter uitkomt. Verder is deze haard standaard kaderloos, maar het is ook mogelijk om tegen meerprijs te kiezen voor een achtzijdig massief kader. Tot slot is het mogelijk om de S-Thermatik NEO toe te voegen. Dit is een bediening die het mogelijk maakt om het vuur in uw haard middels uw smartphone of tablet op afstand te regelen.

Advies nodig?

Bent u enthousiast geworden, maar komt u er nog niet helemaal uit of deze haard ook daadwerkelijk geschikt is voor uw woning? Onze adviseurs staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar om u van advies te voorzien. U kunt telefonisch contact met ons opnemen, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in één van onze showrooms. We zetten alvast een bakje koffie of thee voor u klaar!

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelInbouw
Minimale vermogen9,1 kW
Maximale vermogen16,9 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter200mm, 250mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurLiftdeurhaard
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandChamotte
Hoogte cm138.5
Breedte cm59.7
Diepte cm111.2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Spartherm liftdeur systeem

Spartherm liftdeur techniek

Helpt een handje

Dankzij de unieke liftdeur techniek schuift de ruit gemakkelijk in zijn geheel naar boven. Het openen en sluiten van de liftdeur gaat eenvoudig en geruisloos, doordat er gebruikt wordt gemaakt van staalkabels in plaats van ratelende kettingen. Liftdeuren van inbouwhaarden kunnen op diverse manieren worden geopend en gesloten. Hierbij kennen we de twee opties:

  1. Handmatig met een geïntegreerde handgreep of vast handgreep op de liftdeur.
  2. Automatisch met de Sesam afstandsbediening (alleen bij Spartherm Premium en Spartherm Linear serie).

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Linear Triple 55x91x54 Houtkachels

De Spartherm Linear Triple 55x91x54 is een inbouw houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding